MGS + Mam Talent

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

MGS + Mam Talent

Postprzez Tyka » So paź 04, 08 22:21

Nie wiem gdzie o tym napisać, ale w programie Mam Talent, na castingu w Wrocławiu, pewna grupa akrobatyczna wykorzystała dwa utwory z MGS, a jeden z nich to Theme of Metal Gear Solid, a drugi to jakiś utwór z MGS 4, ale zapomniałem tytułu
Tyka
Revolver Ocelot

Postprzez MrPayne » So paź 04, 08 22:24

Nie wiem czy zasługuje to na nowy temat; podczepiłbym to pod jakiś istniejący topic, najlepiej w pierdolniku, bo to jednak nie jest nic ważnego; może najwyżej niektórych połechce fakt pochwalenia tracków przez "Marylina Mansona z Koźlej Wólki" - wybaczcie mój klatchiański. :p
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So paź 04, 08 22:34

Mi się wydaje, że był to Main Theme z MGS3. Musiałbym to zobaczyć jeszcze raz.. hmm… Kiedy powtórka?
Obrazek
Unfortunately, killing is just one of those things that gets easier the more you do it.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Gac666xx » So paź 04, 08 22:54

Temat zostaje. Proceed.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » So paź 04, 08 23:10

no zaczynali chyba kawalkiem który leci w czasie walki z shagohodem/volginem, a potem MGS2 main theme
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Tyka » N paź 05, 08 09:39

Jak coś to dzisiaj jest powtórka o 14:45 lub lepiej:http://pl.youtube.com/watch?v=JHHUbPYl_Oo

Edit:Dzisiaj puściłem sobie soundtrack MGS 4 i ta pierwsza piosenka to utwór o tytule Metal Gear Saga
Tyka
Revolver Ocelot

Postprzez ziomsnake » N paź 05, 08 09:52

No właśnie też to wczoraj zauważyłem i od razu do Kula napisałem ;P Kurde chamy małe żeby tak wykorzystać MGSa no no :P cza Kojime poinformować :P. A bez wątpienia pierwsza muza to jest z Trailera MGS 3 a ta druga to jest z intra MGS 2 :D :) :P
MGS 1 Rulezzzz xD
ziomsnake
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » N paź 05, 08 10:12

Dzisiaj puściłem sobie soundtrack MGS 4 i ta pierwsza piosenka to utwór o tytule Metal Gear Saga

Oh, ktora wersje masz? Ta europejska, czy japonska? Ktore wydanie japonskiej?

Wybaczcie offa.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Drax » N paź 05, 08 10:20

Też to widziałem i się ucieszyłem. Od razu skojarzyłem te utwory ale jak zwykle nie mam pamięci do tytułów.
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez Tyka » N paź 05, 08 10:48

Mam tylko ten z limitki europejskiej
Tyka
Revolver Ocelot

Postprzez kul2 » N paź 05, 08 10:51

Szkoda, ciagle licze na to ze ktos ma pierwsza edycje japonska i pochwali sie zdjeciami.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez PSO1 » N paź 05, 08 12:36

Witam. Wykorzystano wyrywkowo tylko Metal Gear Solid 3 Main Theme. Muszę powiedzieć, że występ i wykorzystana muzyka zrobiła na mnie niemałe wrażenie :D Zdziwił mnie fakt, że w telewizji słyszę utwór z MGSa - oby więcej takich miłych niespodzianek :]
5 dla Chylińskiej za gust muzyczny ( jako artystkę niebardzo ją lubię, ale w tym jury chyba najnormalniej podchodzi do tematu ). Salam.
PSO1
Inkarnacja VR

Postprzez plazi » N paź 05, 08 12:39

Co do tego jaki to był Main Theme. Był to utwór z pierwszego trailer'a MGS3 (z E3 03 bodajże)Nie było tam niczego innego. Btw. Mam ochotę zabić ludzików odpowiedzialnych za wygląd MGS3. Jak widziałem pierwszy raz trailer...Anyway szkoda, że gra tak nie wyglądała :/
plazi
rofl

Postprzez Uzion » N paź 05, 08 15:11

Dokladnie. To byl zmiksowany Main Theme z Metal Gear Solid 3, ktory normalnie trwa 6:32 (hehe, dobrze bylo zajac drugie miejsce w konkursie)
Chylinska to nawet skomentowala, mowiac cos w stylu, ze zrobili to na tle dobrej muzyki or sth ;)
Zalamalem sie kiedy nie przeszli, ale na szczescie Foremniak z Wojewodzkim poszli po rozum do glowy i ich przepuscili. Ciekawe jaki podklad beda mieli w nastepnym wystepie.
Uzion
The Fury

Postprzez ziomsnake » N paź 05, 08 16:57

Ty właśnie ciekawa sprawa :). Ja po cichu liczę że wykorzystają Muze z Trailera MGSa 1 z E3 :D :)
MGS 1 Rulezzzz xD
ziomsnake
Inkarnacja VR

Postprzez Johny Sasaki » N paź 05, 08 17:33

PSO napisał(a):Wykorzystano wyrywkowo tylko Metal Gear Solid 3 Main Theme

Raczej caly MGS3 MT + kawalek MT do MGS2
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez SaladinAI » N paź 05, 08 17:45

Zdziwił mnie fakt, że w telewizji słyszę utwór z MGSa - oby więcej takich miłych niespodzianek :]

Fragment tegoż samego utworu leciał kiedyś w satyrycznym programie Nicka Cannona Short Circutz na MTV Base. Ponoć jeden z kawałków z serii był też obecny w serialu CSI, więc nie trudno natknąć się na któryś z utworów.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Simon » Pn paź 27, 08 13:07

Yyy bede polemizował jeśli chodzi o pierwszy wykorzystany utwor. Wydaje mi się, że był to kawałek 'Troops in gathering'. A tak poza tym to ten zespół był zajedwabisty i pierwsza moja reakcja była taka, że wykrzyknąłem do kuzyna, że za samą muzykę bym ich przepuścił:D
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SincoderFX » Pn paź 27, 08 18:53

Wydawało mi się, że jest to tylko i wyłącznie MGS3 Theme, skrócone o pewien fragment w jednym momencie, a jeśli nie, to jest to MGS3 Theme plus końcówka z MGS2 theme;)
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez Sylvan Wielki » So lis 08, 08 15:31

Bardzo dobrze to scaliło się z pokazem wizualnym. Potęgowało całość i robiło wrażenie.
Nawet Agnieszka pochwaliła ścieżkę dźwiękową . Cóż , teraz pozostaje jej zakupienie MGS , konsoli i grać.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez MrPayne » So lis 08, 08 17:45

Jedyne, w co gra Chylińska, to Simsy, Sylvanie. Tyle wiem, bo niegdyś bodajże Cenega zrobiła z tego taki szum, że nawet jako skin ją wrzucilii. No cóż - jeśli ją ochrzcić "graczką", to również można tak określić połowę ośmioletnich dziewczynek...
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Socom » So lis 15, 08 04:18

Też zwróciłem na to uwagę podczas oglądania programu i było to dla mnie miłym zaskoczeniem :D Moim zdaniem na 99% był to wyłącznie "Metal Gear Solid 3 Theme" z MGS3 tylko, że powycinany i poskładany. Dostosowany do potrzeb ich tańca. Rzadko kiedy ktoś wykorzystuje cały utwór bez zmian i cięć. Wątpię żeby scalali kilka utworów jak to sugerujecie...
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." -Voltaire
Socom
Zaczątek Eksperymentu

Postprzez SALADYN » Pn mar 01, 10 21:39

Ostatnio co raz częściej słyszę muzykę z gier w przeróżnych programach telewizyjnych , ostatnio np dałbym sobie głowę urwać że w zapowiedzi jednego z militarnych programów Discovery słyszałem w tle temat przewodni MGS3 (dokładnie fragment między 3:20 a 3:30) , do tego dosłownie przed chwilą na National Geographic zapowiadali program o rekinach i w tle słyszałem wyraźnie motyw z Heavy Rain , się ludzie pozwów przestali bać czy jak ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez greyfox » Wt mar 02, 10 00:48

Też odnoszę takie wrażenie. Czasami mam aż ochotę być wstrętnym upierdliwcem konfidentem itd i wystosować odpowiednie pismo - najpierw do wykorzystujących następnie do właścicieli.
Może to z innej beczki trochę ale wyobraźcie sobie kanjpe/ pizzerie nazwijmy to w centrum Tarnobrzega z logiem Shreka.
Motywów jest mnóstwo i ciężko je wszystkie zapamiętać. Nie mniej jednak - wkurzające.
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Powrót do Pierdolnik