Gra się wiesza

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

Gra się wiesza

Postprzez Sixers » Pt gru 28, 07 17:03

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich fanów MGS-a ;-)

Mam mały problem z pecetową wersją MGS2. Mianowicie czasem przy wchodzeniu do nowych kolejnych pomieszczeń (gdy pojawia się czarny ekran z nazwą etapu) gra "zastyga' przy obrazie tego loadingu. Innymi słowy - cały czas mam ten czarny ekran. W dodatku nie da się tego inaczej wyłączyć jak przez 'twardy' reset z guzika :/ Zaczyna mnie to powoli wnerwiać, gram godzinę a w tym czasie muszę 5 czy 10 razy resetować w kompa. Czasem ten bug pojawia się przy odbieraniu rozmowy przez codec. Odbieram rozmowę, pojawia się ekran rozmowy... i znowu dead.

Ktoś wie jaka może być przyczyna? Mój sprzęt to: Athlon 64 3000+, 1GB ram i GF6600GT. Dodam jeszcze że musiałem zainstalować fixa (podmienić 2 pliki wykonywalne) dla kart nVidii, ponieważ nie wyświetlało mi tekstur. Gram z wszystkimi ustawieniami na max.

Proszę o pomoc, bo inaczej będę zmuszonuy kupić PS2 :-D
- You too..? Immortal...
- No. I just don't fear death.
Sixers
Arnold

Postprzez Infernal Warrior » Pt gru 28, 07 17:11

Oryginalna wersja czy pirat?
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Sixers » Pt gru 28, 07 17:15

gram z ISO... :oops:

Myślisz że to dlatego? Jeśli tak to kupuje oryginał od ręki. Tylko musze mieć pewność.
- You too..? Immortal...
- No. I just don't fear death.
Sixers
Arnold

Postprzez kul2 » Pt gru 28, 07 17:34

Tramwaj.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » Pt gru 28, 07 17:37

Tak, to dlatego.
Radze kupic oryginał.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Gillian » Pt gru 28, 07 23:28

Ciekaw jestem tylko jakie zdziwko będzie miał koleś jak kupi ten oryginał i problem się powtórzy... Nie można poprostu pomóc zamiast wylatywac z pierwszym pytaniem o pirata/oryginał?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt gru 28, 07 23:31

Jak miałem pirata to też mi się wieszało ot co.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pt gru 28, 07 23:35

twilite_kid napisał(a):Ciekaw jestem tylko jakie zdziwko będzie miał koleś jak kupi ten oryginał i problem się powtórzy... Nie można poprostu pomóc zamiast wylatywac z pierwszym pytaniem o pirata/oryginał?

Kiedy to rozwiazuje wiekszosc problemow ;)
Poza tym, coz...jakbysmy mogli puszczac cos takiego plazem to bysmy puszczali, ale wazniejsi caly czas patrza.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez crazol » Pt paź 24, 08 14:21

późno, ale dpoiszę dla potomnych:
miałem ten sam problem, gra się zwieszała i trzeba było alt+F4 aby z niej wyjść.
i nie jest to wina pirata czy oryginała, zainstalowałem patch i teraz śmiga- nie ma już żadnych przycinek i zwiech ;)
polecam.
crazol
Inkarnacja VR

Powrót do Problemy Techniczne