przez SALADYN » Śr lis 19, 08 21:57
DMC obejrzałem tylko dlatego że jestem fanem serii gier ale przyznaje że mi się spodobało , co prawda mogłoby być więcej akcji zamiast stania i gadania o pierdołach ale to już jest wada ogólna większości Anime.
Dante rzeczywiście w serialu ma całkiem inny charakter , z luzaka którego polubiłem stał sie cichym honorowym perfekcjonistą , no i Dante mógłby sie zmienić w swoje mroczne alter ego w bardziej widoczny i widowiskowy sposób (tak jak w pierwszej części gry) , z muzyki najbardziej przypadł mi do gustu główny temat grany na banjo czy czymś w tym rodzaju.
Ogółem należy się jednak cieszyć że można będzie zakupić to anime w polsce w szczególności gdy raz trafiłem na cały sezon na allegro za ponad 120 zł (ewidentny chiński pirat)
[ Dodano: Nie Lis 30, 08 23:41 ]
Tragedia mnie niedawno spotkała , pożyczyłem znajomemu pierwszego GITS i płyta już do mnie nie wróci.
Postanowiłem więc odkupić ten film i przy okazji zaliczyłem trzy inne produkcje (pakiet czterech filmów anime)
Blood The Last Vampire
Zarąbisty , krwawy film zahaczający o horror z świetną ścieżką dźwiękową , klimatem i ciekawym scenariuszem.
Przy filmie współpracował Mamoru Oshii i jego ludzie odpowiedzialni za GITS , szkoda tylko że strasznie krótka ta produkcja , kończy się w momencie w którym powinna sie bardziej rozkręcić (47 min.).
Kai Doh Maru
W tym anime swoje palce również maczał wspomniany wyżej reżyser , jednak tym razem niczym mnie nie zachwycił.
Krótka historia z której z powodu wiejącej nudy nic nie zapamiętałem , do tego nie przemówiła do mnie kreska jaką wykonano ten film a już najbardziej wyblakłe kolory kadrów lub ich całkowity brak.
Armageddon
Koreański film współpracownika Mamoru Oshii (tak pisze na okładce , chociaż uważam że gość chyba tylko sprzątał w biurze owego reżysera a później przypadkiem dostał zlecenie na film).
Totalna porażka jeśli chodzi o anime , kaszana , żenada wręcz pastisz tego gatunku , po prostu brak mi słów na to coś a obejrzałem zaledwie kwadrans.
Ostrzegam was żebyście tego nie kupowali ani nawet nie ściągali.