Najlepsze anime (nienajlepsze też)

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez uci » Pn gru 11, 06 17:04

nom a ja jestem po gits - sac - solid state society...

cóz troche mieszane uczucia po filmie, napewno ma klimat serialu i wiele wątków nawiżaujących do pop. seriali.
W przypadku klimatu i fabuły, przyznam że film jest wymiatający, jednak troche jak dla mnie mało akcji (jak dla mnie gits the movie jest ideałem), ale polecam film mocny i klimatyczny...

no i moze kiedys sac 4...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez odin » Pn gru 11, 06 17:47

Pamietaj o mnie UCI, pamietaj prosze ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kul2 » Pn gru 11, 06 21:22

Przeciez mowiles ze widziales cala serie GITS.

Uci nie musisz o nim pamietac, on od 2 lat nie pamieta zeby oddac mi GITS film :D
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Pn gru 11, 06 23:09

pamietam pamiętam...

ale dopiero w ten weekend będe jechal po oba seriale...
i jeszcze nie wiem czy je zdobęde:P

[ Dodano: Nie Kwi 29, 2007 11:59 pm ]
Dla zaciekawionych, niedawno odbyła się premera 3 OAVki Hellsing Ultimate.

Fabuła z Mangi tom 3 i kawałka 4.
uci
Uber Big Boss

Postprzez plazi » N maja 18, 08 19:34

Wszyscy co nie napisali " Cowboy Bebop" niech spuchna!

1.Cowboy Bebop

2.GITS Sac i 2 gig

3. (Work in progress)
plazi
rofl

Postprzez ciopaka » N maja 18, 08 20:42

1) DRAGON BALL
2) GTO
3) Full metal alchemist
4) Hellsing
5) ...
Zbieram na PS3....
ciopaka
Arnold

Postprzez plazi » N maja 18, 08 20:48

Pamietaj! Jesli nie napiszesz "Cowboy Bebop" to spuchnierz az milo :x :x :x
plazi
rofl

Postprzez Pabian01 » Pn maja 19, 08 11:05

Najlepsze anime ?
Kolejność ma znaczenie ;)
1. Seria Dragon Ball

2. Captain Tsubasa [obecny avatar, choć za niedługo zmieniam na kozacki -sami zobaczycie]

3. Tiger Mask

Chętnie obejrzałbym Devil May Cry zobaczyć jak im to wyszło oraz GITS o którym tak głośno na tym forum. Mi GITS kojarzy się z grą na PSXa, której to miałem demko z jakiejś gazetki bodajże, świetna była :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn maja 19, 08 16:42

Nie zobaczyc GITSa to prawie jak grzech;)
A co do DMC anime, wedle mnie mozna sobie podarować.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Allen » Wt cze 24, 08 13:59

D.Gray-man- Anime trzyma klimat, chociaż że jest o egzorcystach nie trzyma w ciągłym mroku, pierwszy raz gdy usłszałem o tym anime obejrzałem wszystkie odcinki (wtedy było 82) w 3 dni ^^.

Death Note- Ahh... Ci którzy nie widzieli choć jednego odcinka, niech żałują, anime strasznie wciąga, a ta bitwa umysłów głównych bohaterów, jest fascynująca.

Samurai Champloo- Hip hopowy klimat i straszny kontrast dwóch głównych bohaterów, bardzo fajnie się wkomponowuje.
Zarówno walki jak i rozmyślania bohaterów są godne uwagi.

Air Gear- Anime typu Shonen, główny bohater jest wybrańcem, w pierwszym odcinku jest super silny, później słabszy i znów super mocny, troche skomplikowane ale ten rolkowy klimat jest nawet wporządku.

Dragon Ball- Chociaż anime bardzo stare, ale strasznie mi się w ryło w pamięci, to było jedne z moich pierwszych anime jakie wogóle widziałem ^^, choć anime ma bardzo dużo odcinków nie nudzi się jak nie które anime (dla mnie np.Naruto ^^), chyba każdy widział to anime i również podzieli moje zdanie, że to anime jest legendą.
Allen
Inkarnacja VR

Postprzez MrPayne » Wt cze 24, 08 17:51

Ja nie spuchnę, bo jestem wielkim fanem Cowboy Bebopa. Najwyżej dwie śmierci bohaterów wzruszyły mnie jak "pewna śmierć" w CB, każdy odcinek niósł dla mnie jakieś przesłanie, ścieżka dźwiękowa zrywa skalp, postacie darzyłem szczerymi uczuciami, a cytatów zeń używam do dziś. Ostatnio wciągnąłem się w Code Geass, dawno nie widziałem tak dobrze zarysowanych postaci, wkrótce zaczynam drugi sezon.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Szopa » Cz cze 26, 08 19:26

1.Green Green
2.Elfen Lied
3.Death Note
4.Ghost in the Shell
5.DB
Szopa
Inkarnacja VR

Postprzez Snake 0001 » Cz cze 26, 08 21:22

1. Dragon Ball (szczególnie seria Z)
2. Tosho Daimos
3. Cowboy Bebop
4. Kannazuki no Miko
5. Noir
6. Hellsing

Lubię jeszcze wiele innych ale reszty nie chce mi się wypisywać.
"Name means nothing on the battlefield."
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez SALADYN » Cz cze 26, 08 21:23

1-Full metal alchemist (historia kopie zadek , Kojima może się uczyć jak się kończy swoje dzieła)
2-Samurai champloo (świetne połączenie feudalnej Japonii i subkultury hip-hopowej ) 3-Ninja scrool (klasyk)
4-Berserk (ciężki klimat , krwawe , nordyckie mity)
5-Devil may cry (wiadomo Dante to Dante)
6-Z nowości to Nabari No Ou (Ruler of Nabari) i Ninjou Mensou no Musume (The daughter of twenty faces)
7-O klasykach pokroju Ghost in the Shell czy Evangelion nie muszę wspominać.
Ostatnio edytowano Śr lis 19, 08 19:41 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Cz cze 26, 08 21:47

czy ja wiem? za zakończenie FMA (zarówno serialu jak i kinówki) do tej pory mam ochote kogoś zabić, bo tak naprawde nic się nie kończy...
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz cze 26, 08 22:18

Kinówki nie biorę po uwagę , dla mnie to zwykły spinoff. A zakończenie FMA podoba mi się dlatego że historia się kończy a nie ciągnie tak jak Naruto czy Bleach (końca nie widać). Jeśli jednak pojawi się informacja o kontynuacji to odszczekam ten tekst o Kojimie. PS. Najlepsze momenty to napady wściekłości Eda gdy ktoś wspomina o jego wzroście.
SALADYN

Postprzez uci » Pt cze 27, 08 06:45

przeciez kinówka to oficjalny ciąg dalszy a nie spinoff - fabuła kinówki to rozbudowany odcinek 52 którego ostatecznie nie nakręcono.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt cze 27, 08 10:33

Napisałem dla mnie to spinoff według mnie mogli tej kinówki nie wydawać.
SALADYN

Postprzez Gac666xx » Pt cze 27, 08 13:04

Jedna kinówka liczy się do kanonu, więc trzeba ją brać pod uwagę.

Spinoff to raczej można nazwac takiego Slayers: Next, gdzie w ogóle mamy inne postacie, inny czas i miejsce, ale zależności między obiema epokami są podobne.

Zresztą Slayers bardzo dobra seria, nie za długa i nie za krótka no i ma koniec :).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr lis 19, 08 19:47

W końcu udało mi się dorwać po rozsądnej cenie AKIRE na DVD.
Podzielam zdanie większości ludzi na temat tego filmu , po prostu świetny , do kolekcji dołączył też NINJA SCROLL.
I wciąż czekam aż ktoś wyda FMA w polsce na DVD , do tego na grudzień firma Anime Gate planuje wydanie pierwszych czterech odcinków Devil May Cry.
SALADYN

Postprzez uci » Śr lis 19, 08 21:38

ja tak powiem że po tym co widzialem, to DMC jest zrobiona do wyssania kasy od fanów serii, łądna kreska i muzyka, i chyba to wszytsko, statyczne sceny akcji, dość mierna fabuła.
Prócz tego highlighty jak pojedynek trish z lady ;)
Dla fanów
uci
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Śr lis 19, 08 21:40

Właśnie oglądam, i trochę wkurza mnie, że Dante to już nie Dante. To Alucard po małym redesignie i z dodanym koktajlowym fetyszem.

Ale wypowiem się, jak obejrzę całość.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Śr lis 19, 08 21:44

ale dante to zawsze był alucard po małym redesignie ;)

swoją droga, niedługo premiera 5tej OAVki Ultimate Hellsing :]
uci
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Śr lis 19, 08 21:48

swoją droga, niedługo premiera 5tej OAVki Ultimate Hellsing :]

Mmm.

Ale Dante naprawdę odróżniał się - pomimo wszelkich podobieństw - od Alucarda. W anime - z tego, co widzę - zatracono jego kpiarstwo, tę radość z bycia "cool", bezczelność, co zatarło tę różnicę.

MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Śr lis 19, 08 21:51

no troche przypomina dantego z DMC2 jak dla mnie, ale tak patrząc -

alu - dante
Obaj są "nieśmiertelni"
Obaj są Cool
Obaj mają czerwnoe płaszcze
Obaj mają 2 gnaty - srebrny i czarny
Obaj nie boją się walki

i obaj kpią zawsze z przeciwników:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Śr lis 19, 08 21:53

Ja ostatnio zainteresowałem się Initial D - gorąco polecam.
I przy okazji dziekuję Gacowi bo to dzięki niemu natknąłem się na owe anime. Thx man ;]
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Śr lis 19, 08 21:57

DMC obejrzałem tylko dlatego że jestem fanem serii gier ale przyznaje że mi się spodobało , co prawda mogłoby być więcej akcji zamiast stania i gadania o pierdołach ale to już jest wada ogólna większości Anime.
Dante rzeczywiście w serialu ma całkiem inny charakter , z luzaka którego polubiłem stał sie cichym honorowym perfekcjonistą , no i Dante mógłby sie zmienić w swoje mroczne alter ego w bardziej widoczny i widowiskowy sposób (tak jak w pierwszej części gry) , z muzyki najbardziej przypadł mi do gustu główny temat grany na banjo czy czymś w tym rodzaju.

Ogółem należy się jednak cieszyć że można będzie zakupić to anime w polsce w szczególności gdy raz trafiłem na cały sezon na allegro za ponad 120 zł (ewidentny chiński pirat)

[ Dodano: Nie Lis 30, 08 23:41 ]
Tragedia mnie niedawno spotkała , pożyczyłem znajomemu pierwszego GITS i płyta już do mnie nie wróci.
Postanowiłem więc odkupić ten film i przy okazji zaliczyłem trzy inne produkcje (pakiet czterech filmów anime)

Blood The Last Vampire

Zarąbisty , krwawy film zahaczający o horror z świetną ścieżką dźwiękową , klimatem i ciekawym scenariuszem.
Przy filmie współpracował Mamoru Oshii i jego ludzie odpowiedzialni za GITS , szkoda tylko że strasznie krótka ta produkcja , kończy się w momencie w którym powinna sie bardziej rozkręcić (47 min.).

Kai Doh Maru

W tym anime swoje palce również maczał wspomniany wyżej reżyser , jednak tym razem niczym mnie nie zachwycił.
Krótka historia z której z powodu wiejącej nudy nic nie zapamiętałem , do tego nie przemówiła do mnie kreska jaką wykonano ten film a już najbardziej wyblakłe kolory kadrów lub ich całkowity brak.

Armageddon

Koreański film współpracownika Mamoru Oshii (tak pisze na okładce , chociaż uważam że gość chyba tylko sprzątał w biurze owego reżysera a później przypadkiem dostał zlecenie na film).
Totalna porażka jeśli chodzi o anime , kaszana , żenada wręcz pastisz tego gatunku , po prostu brak mi słów na to coś a obejrzałem zaledwie kwadrans.
Ostrzegam was żebyście tego nie kupowali ani nawet nie ściągali.
SALADYN

Postprzez Operator » N sty 18, 09 17:10

Nigdy nie miałem wystarczającej ilości czasu by obejrzeć wszystkie odcinki czegośtam. Wyłączając Chobitsa. Hell, to całe "Chi!, Chi!" wwierca się mózg i wyjść nie chce!
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez uci » N sty 18, 09 17:22

Saladyn, to teraz musisz tylko zdobyć (bodajrze 52 odcinkowy) Blood + czyli serial kontynuujący przygody Sayi, choć kreska i reżyser już inni to anime jako całość jest naprawde dobre.

Z nowszych tytułów to interesujące są Kurozuka - wampirze anime w klimatach fallouta, choć szkoda ze tylko 12 odcinków, ale za to nadrabiające świetną akcją, miłą fabułą i niezłą kreską łączoną z CG.

Ciekawym anime jest także Kuroshitsuji - historia chłopca i służącego mu demona którzy zajmują się eliminacją wszystkich problemów z rozkazu jej królewskiej mości.
ładna kreska, ciekawa fabuła i wyjątkowo wciągajacy mix horroru (z elementami gore) i komedii
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N sty 25, 09 18:15

Dzięki za propozycje Uci akurat szukałem czegoś nowego do obejrzenia.

Tymczasem może mi ktoś wyjaśnić co to za filmik ???
http://pl.youtube.com/watch?v=Q-cmmmc7mhY&feature=related
Czy jest to tylko filmik z gry czy może naprawdę jest seria anime na podstawie tego tytułu ???
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik