Kilka pytań

Tutaj możecie porównywać wszystkie częsci, dyskutować o nich i wymyslać najróżniejsze tematy dotyczące każdego Metal Geara

Moderatorzy: Infernal Warrior, GM

Kilka pytań

Postprzez BRW » Śr sty 07, 09 20:52

Witam to mój pierwszy post i od razu mam parę pytań
kim był syn The Boss,którego urodziła na polu walki?
Dlaczego Naked Snake chciał zbudować Outer Heaven? z tego co mi się wydaję po misji snake eater był dobry to co mu się stało że się zmienił?
no i w końcu ostatnie pytanie w jakich okolicznościach Boss poznała Naked Snake'a?
Gdzie się poznali? itd itd
z góry dzięki za info :D
BRW
Inkarnacja VR

Postprzez Słonio » Śr sty 07, 09 21:18

BRW napisał(a):kim był syn The Boss,którego urodziła na polu walki?

Ocelotem.
BRW napisał(a):Dlaczego Naked Snake chciał zbudować Outer Heaven? z tego co mi się wydaję po misji snake eater był dobry to co mu się stało że się zmienił?

Nie zmienił się, tylko dowiedział się wielu rzeczy.
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez SALADYN » Śr sty 07, 09 21:21

Spojlerowe pytania żeś zadał.

kim był syn The Boss,którego urodziła na polu walki?

Synem The Boss jest Ocelot , można się tego domyślić po rozmowie z Evą , zapytana dlaczego Ocelot w tak młodym wieku jest już majorem mówi Snake'owi że Ocelot jest synem jakiegoś legendarnego żołnierza i to dało mu lepszy start w karierze.

Dlaczego Naked Snake chciał zbudować Outer Heaven? z tego co mi się wydaję po misji Snake Eater był dobry to co mu się stało że się zmienił?

Jak mawiała moja wychowawczyni dobry to jest tort.
A tak na poważnie to w całej serii można sie doszukiwać powodów "zdrady" Big Bossa ale myśle że za ostateczny powód założenia Outer Heaven można uznać rozłam wśród Patriotów.

w jakich okolicznościach Boss poznała Naked Snake'a?
Gdzie się poznali?

To chyba nie zostało jak dotąd wyjaśnione.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Dymek » Cz sty 08, 09 00:06

Więc wychodzi na to, że Solid Snake był na początku "zły", a dopiero po MGS stal się "dobry"? Zabił Big Bossa który działał w dobrym imieniu.

Aha i o co chodzi z tymi Filozofami i Patriotami. Dokładnie bym prosił o wytłumaczenie. Pomimo, że tyle razy grałem nie mogę załapac :P
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez uci » Cz sty 08, 09 00:19

SS nie był zły, poprostu cały czas go wykorzystywano w wyższych celach, kiedy zabijał BB myślał że to big Boss jest zły.

Filozofowie to była grupa skladająca się przywódców ówczesnych mocarstw (USA, Rosja i chiny) która zajmowala się "kontrolą reszty świata" ale po wybuchu drugiej wojny światowej, przyjaciele stali się wrogami, filozofowie upadli, a kasy którą pozostawili Majro Zero stworzył Patriotów - taką amerykańską wersję Filozofów która miała stworzyć świat na wzór wizji The Boss, ale ze zarówno Zero i BB inaczej interpretowali jej słowa, patrioci rozpadli się na 2 połowy: 1 z Zero, Sigitem i Para Medic, oraz drugą z Ocelotem, BB i Evą (potem też naomi i frankiem) Obaj przywódcy zaczęli się nienawidzić, doszło do starć i innych Outer heaven, w końcu ku pełnej kontroli Zero stworzył system 5 AI które koniec końców zaczęły żyć własnym życiem (AI Patriots)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez box » Cz sty 08, 09 00:26

Frank i filozofowie to nie możliwe nie mogę w to uwierzyć
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez SALADYN » Cz sty 08, 09 00:30

http://mgs.gram.pl/readarticle.php?article_id=411

No i to co napisał już uci i macie komplet.
SALADYN

Postprzez Dymek » Pt sty 16, 09 00:26

A skąd się FoxHound (Liquid i reszta) wzięli na Shadow Moses? Mieli jakiś transport czy tam siedzieli? A jak siedzieli to co mam robili, przed zamachem?
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt sty 16, 09 06:08

FoxHound miał cwiczenia / trening na Shadow Moses, więc troszkę juz tam byli nim wybuchła rebelia
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt sty 16, 09 11:21

No i zabezpieczali testy Rexa.
SALADYN

Powrót do Wszystko o serii