Dodatek #19 / akt pierwszy pałac /odczyt 8 stycznia.

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Dodatek #19 / akt pierwszy pałac /odczyt 8 stycznia.

Postprzez Brylant156 » So sty 10, 09 12:46

KP Report...nie, to kolejny dodatek do gry #19
Po odejściu Paytona z Kojima Productions, los podcastów jakie możemy wysłuchać w grze stał się niepewny. Aż do dziś należałoby dodać. Czego dotyczy audycja? Przejścia gry, a pierwszą z porad jest to by zrobić sejwa w Pałacu podczas Aktu pierwszego. Zapis z gry powinniśmy odczytać ósmego stycznia, wtedy to dostaniemy kolejną audycję wraz z dalszymi wskazówkami co do rozgrywki. Czego się spodziewać, nie wiemy. Możliwe że otrzymamy szereg ciekawostek na temat określonych lokacji lub samej gry. Warto czekać.

Tak odczytałem save dokładnie 8 stycznia w pałacu jednak nic się nie stało zupełnie nic.

Ktoś wie może czego ma dotyczyć kolejna audycja ?

Czy Konami bedzie dawać kolejne wskazówki czy jak ?
Brylant156
Black Viper

Postprzez Pabian01 » So sty 10, 09 13:46

Brylant156 chodzi o to by ściągnąc z extras Podcast nr. 3
Najlepiej właśnie odsłuchać go w pałacu, wtedy będziemy mieli możliwość robić to o czym tam mówią. Tak mówią gdzie iść i takie tam pierdoły, jakieś ciekawostki czy coś.

Kolejna audycja będzie podobna tylko, że w akcie 2 po walce z LO, czyli chodzi o moment tropienia Naomi.

Daje je w kolejnych podcastach ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Brylant156 » So sty 10, 09 14:12

Aa Dzieki Wielkie ;)

Zaraz obczaje :P lol
Brylant156
Black Viper

Postprzez uci » So sty 10, 09 16:34

no myślę że to dobre miejsce żeby też o podcascie napisać;)
Nie każdy ma neta w konsoli i możliwość jego odsłuchania, więc myślę że zaciekawi:

- na parterze pałacu na kanapie leży playboy - zaraz obok miny
- w kuchni w piekarniku na przeciw drzwi piekły się ciastka
- w ubikacjach są znaki jak korzystać z WC, jak sie przyjrzeć tym znakom to ludek na nich ma bandane;)
- Można przeskoczyć dziurę (tę zastawioną laserami które wyłącza Johnny)
- Było mówione o trudnościach z robieniem szyb w kuchni
- O kilku itemkach w barze na 4 piętrze

tyle wyłapałem, podobno były jeszcze dwa miejsca z itemkami, ale jakoś je przegapilem
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Pabian01 » So sty 10, 09 19:04

Jak dla mnie ten podcast jakoś bardzo emocjonujący nie był :/
Jedyne co ciekawe i czego nie wiedziałem to ta bandana przy wc i ta szyba. Tak to nic ...

Ciekawe czy jak będzie podcast do aktu 3 to wspomną o wężu na reklamie jednej z knajp ;) Tam gdzie jest helikopter i kilku żołnierzy PMC odbijamy w prawo za gościem, którego śledzimy i widzimy na budynku po prawej czerwonego węża :)

Uci dopiero przy 4 akcie będzie ciekawie może powiedzą coś o zamkniętej miejscówce na terenie walki z CW ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Cz sty 22, 09 22:34

22.01 - mamy nowy podcast - jak już było mówione dotyczy się on terenu pierwszej połowy tropienia Naomi po walce z laughing Octopus.
ja na razie zdąrzyłem tylko podcast zassać, ktoś już go słuchał?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Kazuun » Pt sty 23, 09 02:10

Właśnie badam. A więc tak:

- jeśli zamiast podążać przed siebie cofniemy sie do miejsca walki z Octopus to znajdziemy na ziemi koło budynku Noodles oraz amunicję do Mk .22.
- najpierw w lewo, potem zgniecioną trawą aż dojdziemy do rozwidlenia (prawidłowa to lewa), ale idąc środkową zajdziemy od tyłu sikającego strażnika. Dowiadujemy sie, ze musieli trochę popracować nad detekcją kolizji gdyż owy Pan sikał na drut kolczasty przez co bryzgał na siebie samego
- po minięciu mostu na jednym z kamieni znajdziemy graffiti "Southern 29-W5574" (cokolwiek to znaczy)
- idąc przez most idziemy środkową ścieżką (prawidłowa to prawa), przechodzimy przez bramkę aż dojdziemy do takiej białej tablicy. Jest to tablica do sprawdzania wzroku (jak u okulisty). Kawałek przed nią, jak użyjemy Solid Eye (NV) zobaczymy miejsce w którym powinniśmy stać w trakcie badania. Są na niej napisy.. i w środku jest napisane "Metal Gear Solid 4"
- w budynku jest żołnierz. Jeśli zakradniemy się z prawego boku budynku usłyszymy jak koleś chwali sam siebie jak dobrze zaczaił się na wroga.
- Wracamy i udajemy się poprawną droga. Zaraz po wyjściu z trawy przed nami na zboczu będzie leżał patrzący się w nasze prawo snajper. Koleś gapi się oczywiście na różowy stanik.
- Idziemy dalej. Na tyłach budynku leży RPG.
- Kontynuujemy, zabijamy strażnika i idziemy dalej na wprost. Dojdziemy do kręgów wygniecionych w trawie, gdzie odezwie się znany nam głos. Campbell opowiadający o swoim spotkaniu z UFO (tekst z MGS 2)

Cały, 24 minutowy, podcast kończy się na zachwytach nad wykonaniem miejscówki z rzeką i mini wodospadem, gdzie Panowie każą nam zrobić sejwa i czekać kolejne 2 tygodnie na kolejny Podcast.

Według mnie... nic odkrywczego. Nie dowiedziałem się niczego, czego już sam bym nie odkrył.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez uci » Pt sty 23, 09 06:03

no tak w tym przypadku miałem identycznie, akurat prawie to wszystko takze sam znalazłem, za wyjątkiem tego napisu na tablicy do badania wzroku.
uci
Uber Big Boss

Powrót do Metal Gear Solid 4