Fallout 3 + New Vegas

Moderator: GM

Postprzez Operator » Wt gru 23, 08 17:35

Dziś przyszła moja kopia F3 ^^. A teraz pytanie: czy opłaca się dokupić pada do X360 żeby pokosić nim na PC czy nie?
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Czarek199410 » Wt gru 23, 08 18:20

Właśnie gorzej gra się na padzie
Nie nie opłaca ani trochę -.-
Czarek199410
Machinegun Kid

Postprzez Operator » Wt gru 23, 08 18:51

Thank You Stranger!
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gac666xx » Wt gru 23, 08 21:27

Jak lubisz na padzie to ok, ale o wiele szybciej podnosi sie przedmioty myszką oraz łatwiej się strzela. Łatwiej także po pipboyu się łazi.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ArecaS » Wt gru 23, 08 22:04

A jak już chcesz pada, to odradzam tego z Xkloca. Jest piekielnie niewygodny. Kup sobie najtańszy odpowiednik Dual Shocka, a wyjdziesz na tym lepiej. Nie mniej combo RPG z FPS raczej lepiej grań na myszce i klawiaturze, chyba, że chcesz stworzyć dla siebie dodatkowe wyzwanie. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt gru 23, 08 23:36

ArecaS napisał(a):Jest piekielnie niewygodny. Kup sobie najtańszy odpowiednik Dual Shocka

Najtańszy odpowiednik będzie za to mega wygodny.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Cz gru 25, 08 15:25

Zacząłem nareszcie rozgrywkę i od razu pojawił się problem. Postanowiłem pobawić się w rusznikarza i zrobić sobie jakiegoś gnata. Które skille są za to odpowiedzialne? (Wybrałem medycynę [wiem, że to nie do tego ale...], naprawę i nauki ścisłe)
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gac666xx » Cz gru 25, 08 16:42

Żadne, trzeba mieć odpowiedni schemat by coś zbudować. Jedyny skill potrzebny to naprawa, ponieważ w lepszym stanie wyjdą spod imadła. Zresztą naprawa to najbardziej przydatna umiejetność. Nie dość, że dzięki temu możemy naprawiać powyżej umiejętności innych sprzedawców to jeszcze im lepszej jakości sprzęt tym więcej redukcji obrażeń na zbroi i więcej obrażeń na broniach.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Pt sty 02, 09 23:48

Jedno pytanko. Czy po przejsciu glownego watku, mozna grac dalej, tak jak to bylo w Oblivionie?
Uzion
The Fury

Postprzez Lost » Pt sty 02, 09 23:57

Nie można grać dalej.
Lost
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » So sty 03, 09 01:11

Będzie można grać niedługo, jak wyjdzie kilka małych dodatków od Bethesdy.

Jak dojdziesz do momentu zwrócenia G.E.C.K'a, to zapisz sobie gre i zrób reszte questów.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » So sty 31, 09 20:06

Niebawem kilka dodatków do F3 - Operation Anchorage (odtworzenie w symulatorze bitwy , przed nuklearnym bom). The Pitt (dodający do mapy Pittsburgh) oraz Broken Steel (pozwoli wstąpić do Bractwa Stali).
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gillian » N lut 01, 09 12:55

Operation Anchorage już jest od kilku dni na XBL. Na PC też już ponoć jest.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N lut 01, 09 13:03

No i ja nie moge zassać dodatku, bo Cenega mnie wyruchała i nie mam klucza do Xbox Live. Musze zassać z netu ot co.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez greyfox » N lut 01, 09 14:39

Też czuję się strasznie potraktowany gdyż jestem szczęśliwym posiadaczem wersji peestrójkowej :/
Wręcz czuję się zaszczycony tym faktem iż dodatki w ogóle nie wyjdą na tą platformę.
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez uci » N lut 01, 09 19:44

ja czuje się znów lekko zawiedziony zakończeniem F3, spodziewałem się chociaż Bossa, jakieś kulminacyjnej walki, lub cokolwiek. Bo sam ending to typowo falloutowy, ok był i pokazuje nam efekty naszych działań...ale tak reszta...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » N lut 01, 09 23:00

No końcówka jest i awesome i be, bo finalny koleś to pikuś niestety. Ale zauważmy, że tuż przed nie jest wcale łatwo, no chyba, że zostawimy wszystko w rękach naszego "kolegi".
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pn lut 02, 09 00:06

Mogą Być Spoilery -----

no a ja biegłem za Liberty Prime z nadzieją ze przed samym końcem Prezydent Eden go opęta czy coś i stoczę jakąś apokaliptyczna walkę z użyciem mojego MIRVa, a tu ?
Super komputer z F1 był trudniejszym przeciwnikiem...
uci
Uber Big Boss

Postprzez greyfox » Pn lut 02, 09 03:20

Już nie mówiąc o zadymie przed samym komputerem w tactics. Tak samo się zawiodłem chociaż goniłem przed golemem co sił w nogach i wymiatałem większość przeciwników sziszkebabem :D Chociaz tzeba przyznać że kolega super mutant z laserowym gatlingiem sam by pozamiatał całą enklawe :D
Ogólnie myślałem że to wszystko jakieś lepsze będzie - końcowy boss i ending....
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Uzion » Śr lut 25, 09 15:39

Jaka kamere preferujecie w Falloucie? Z pierwszej, czy z trzeciej osoby?
Uzion
The Fury

Postprzez Lost » Śr lut 25, 09 16:00

Ja na zmianę, tj. w lokacjach zamkniętych tylko i wyłącznie preferuję grę z widokiem FPP, ale jak wyjdę na "plac" i akurat zastanie mnie w trakcie podróży gwieździsta noc, to wyznaję zwiedzanie pustkowi z kamerką zza pleców(choć staram się ustawić ją tak, aby nie było widać, jak masakrycznie postać się posuwa po ziemi :P ).
Lost
Zanzibar

Postprzez Uzion » Śr lut 25, 09 16:33

Rozumiem, bo zarowno w Oblivionie, jak i Falloucie mam jakis tik na punkcie ciaglego zmieniania kamery i niezdecydowania na ktorej grac ;]

Poruszyla mnie jedna rzecz. Mamy ograniczone levelowanie do poziomu 20. Wiec zeby moc poodkrywac wszystkie zakamarki, skrzynie etc. to pierwsze co powinnismy zrobic to doladowac na maksa skille "science" i "lockpick", jeszcze przed osiagnieciem tego lvl. Tyle, ze jakim kosztem. No chyba ze sa inne sposoby na takie problemy, ktorych moja dosc sztywna i schematyczna gra nie odkryla. Mozecie mi to jakos wytlumaczyc?
Uzion
The Fury

Postprzez Lost » Śr lut 25, 09 16:44

No tak prawdę mówiąc, to chyba jedynym konkretnym chwytem, oprócz tego, który Ty podałeś, jest jeszcze sztuczne zawyżanie swoich statystyk poprzez założenie konkretnego stroju(np. Science +10%), albo łykanie określonych dopalaczy, ale to akurat za pewne wiesz. Nie sugeruj się jednak zbytnio tym co napisałem, bo także nie jestem najlepszy w te klocki. Możliwe, że Gacu albo Uci wiedzą coś więcej na ten temat. :)
Lost
Zanzibar

Postprzez uci » Śr lut 25, 09 18:09

no Science i Lockpic możesz tez podbijac poprzez Perki, ale z drugiej strony 80% zamków działa na zasadzie albo lockpicujesz zamek, albo hakujesz komputer podpięty do zamka, natomiast jeżeli grasz żeby odkryć wszystkie miejscówki i sekrety w grze to na pewno potrzebny ci 100 Locpick, Science mialem na 81 i jakoś dało rade, chyba że zalezy ci na wszystkich notkach z komputerów.
Ale ogólnie podbijanie to ubrania -- dopalacze jak skończą ci się poziomy, Perki jak jeszcze je nabijasz.

kiedy grasz już na fabułe lub inny typ postaci, powinieneś sobie poradzić bez wymasterowania tych statów, bo nie powinny być ci potrzebne
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr lut 25, 09 21:27

Zawsze jak jestes graczem PCtowym to możesz podwyższyć maxymalny level do 25-30 poziomu max. levelu i jeszcze sobie wpakowac te kilka punktów w inne perki.

Nie żebym to stosował, ale taka możliwość jest. Ja osobiście miałem science na 100, repair na 100 i lockpick na 100, Small guns na 100, a potem tyle ile sie dało w energy weapons i big guns i wystarczyło.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Operator » Cz lut 26, 09 16:30

Ja jednak wolę grać w pierwszej osobie - ponieważ łatwiej się celuje oraz, zmiana na VATSa wygląda ciekawiej (przynajmniej w moim przypadku). A z widokiem z trzeciej osoby można dotrzeć w miejsca nie zawszę dostępne z pierwszej. (Chodzi głównie o ściany pod wyższym kątem).
A tak btw. wcześniej zamieszczone były tutaj screeny, z których można było obejrzeć twarz bohatera, jak to można zrobić? (W instrukcji nic nie było o tym wspomniane). Oraz: gdzie można nauczyć się obsługiwać kombinezon wspomagany?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez greyfox » Cz lut 26, 09 17:47

Obrócić kamerę w widoku z trzeciej osoby np ? Ktoś gdzies jeszcze dorwał jakiegoś NPC co mu zrobił zdjęcie. Ja osobiście nie znalazłem. A kombinezon wspomagany uczy nosić jakiś skryba z bractwa stali w ich głównej siedzibie, jak kogoś zapytasz to powie Ci jego imię. Niestety nie dokonasz tego wcześniej jak przed dotarciem do siedziby bractwa stali z doktor Li czy jak jej tam było :P
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gillian » Pn kwi 20, 09 18:10

http://www.valhalla.pl/news14889-Fallou ... ziane.html

Cieszmy sie i radujmy! Nowy Fallout, który nie ma byc kontynuacją ani kolejnym The Elder Scrolls: Fallout. Ja w ten projekt wierzę :>. Oby tylko Obsidian świetnie zapowiadające się Alpha Protocol spokojnie dokończyli...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Tyka » Pn kwi 20, 09 18:40

Żeby obrócić kamerę to na PC jest to środkowy myszy, a na PS3 chyba R2 bo tym kamere się przełącza z TPP na FPP a jak przytrzymasz to można przybliżać/oddalać i obracać. Co do grania TPP to na PC polecam mod Real Over the Shoulder camera oraz ogólnie polecam stronke http://fallout3nexus.com/downloads/categories.php fajne mody można znaleźć np. taki co coprawda nie podnosi max lvl ale zeruje go zostawiając perki, fajne są też perk packi bo jest z czego wybierać.
Tyka
Revolver Ocelot

Postprzez uci » Śr maja 20, 09 08:21

no dodatki na PS3 coming soon, chodź Pitt i Archonage może sobie odpuszcze to jednak Broken steel bym sobie kupił, zawsze jednak miło by było wyjść z tego pomieszczenia po przejściu gry i grac sobie dalej...
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole