"F*ck this shit", czyli ulubione zespo?y rockowe

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Odp: Ulubiony zespó? rockowy

Postprzez Adamska » Pt sty 27, 06 14:19

liquid napisał(a):Ja teraz s?ucham Papa Roach i chcia?em Rage Against the Machine, Rage jako? do mnie nie przemawia, jedyne kawa?ki które trawie to Guerilla Radio (THPS2 OST) i Wake Up, A Papa Roach wymiata Blood Brothers, Do or Die te lubie.

Ale teraz dzi?ki kilku kolegom i kole?ance s?ucham Paktofoniki i narazie to moja ulubiona muzyka.

Czy w Tony'm nie by?o przypadkiem kawa?ka Papa Roach- Blood Brothers ??
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez borx » Pt sty 27, 06 14:29

hehehe. zawsze zastanawia?o mnie jak ludzie moga s?uchac jakis papa roachów, linkin parków i masy innych takich "m?odzierzowych" cool, trendy gówien. Przeciez ci wszyscy kolesie nawet po??dnie grac nie umieja a wokale sa poprostu ?enujace ( jak s?ysze jeki kolesia w somewhere i belong to zawsze mam niez?? polewke )
Ale oczywi?cie panowie, bez afrontów. Do Jolanty nic nie mam ;) jak mawia Kryszak. to tylko moje zdanie i niech nikt nie bierze tego do siebie. W ko?cu gustibus non disputante :P
Ostatnio edytowano Pt sty 27, 06 14:30 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Adamska » Pt sty 27, 06 14:37

borx napisał(a):hehehe. zawsze zastanawia?o mnie jak ludzie moga s?uchac jakis papa roachów, linkin parków i masy innych takich "m?odzierzowych" cool, trendy gówien. Przeciez ci wszyscy kolesie nawet po??dnie grac nie umieja a wokale sa poprostu ?enujace ( jak s?ysze jeki kolesia w somewhere i belong to zawsze mam niez?? polewke )
Ale oczywi?cie panowie, bez afrontów. Do Jolanty nic nie mam ;) jak mawia Kryszak. to tylko moje zdanie i niech nikt nie bierze tego do siebie. W ko?cu gustibus non disputante :P

Jakbym s?ucha Papa Roach'a to bym wiedzia? czy ta piostnka by?a w THPS. Ja osobi?cie wole przes?uchiwac nowe, niebardzo popularne zaspo?y bo to one najcz??ciej maj? najciekawsze piosenki...
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez liquid kaczor » Pt sty 27, 06 15:14

Tak Blood Bothers jest w THPS2 ;D
Somwer I belong to jest LP? Ich to lubie tylko Numb z Jay'em-Z, t? piosenke co napiali dla 2Paca (nie znam tytu?u) i Pionts Of Authrity Cristal Method Remix.
Ostatnio edytowano Pt sty 27, 06 15:14 przez liquid kaczor, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666x » Pt sty 27, 06 19:33

borx napisał(a):hehehe. zawsze zastanawia?o mnie jak ludzie moga s?uchac jakis papa roachów, linkin parków i masy innych takich "m?odzierzowych" cool, trendy gówien. Przeciez ci wszyscy kolesie nawet po??dnie grac nie umieja a wokale sa poprostu ?enujace ( jak s?ysze jeki kolesia w somewhere i belong to zawsze mam niez?? polewke )

Borx mam zupe?nie takie same zdanie. Nie do??, ?e paskudnie graj?, to robi? si? z tego boysbandy. To ju? nie rock, ani metal, to jakies popowe gówno. Na szcz??cie jeszcze czasem si? zdarzy zespó?, który mnie uwiedzie, ale tak to raczej trzymam si? staroci, poniewa? s? najlepsze.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Teddy » Śr lut 01, 06 07:06

Jak to mówi ogrodnik nie przesadzajmy. Ka?dy ma swój gust i mi si? takie popowe gówno podoba.
Ostatnio prze?ywam drug? mi?o?? do Limp'ów. Szczególnie jak teraz Wes wróci? do zespo?u i wysz?o The Unquestionable Truth part 1! Yeah! Nareszcie LB si? nawraca na dawne ?cie?ki.
Jak mam do?a to przewa?nie s?ucham A Perfect Circle. Kocham ten zespó?, a g?os Kennana mnie poprostu ukaja :)
A tak to leci od czasu do czasu u mnie KORN ( jednego cz?onka mniej w zespole ale i tak jest gitara ), System of a Down, Guano Apes, czasem Iron Maiden bo co? nie umiem si? w nich ws?ucha?. O i Nightwish mi si? ostatnio spodoba?, zaczynam sie wkr?ca? w ten gotycki metal :P No a z nowo goszcz?cych w moim winampie jest soulfly. Troszku mnie wqrzaj? te wyjce, ale Babylon wymiata ;)
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez borx » Śr lut 01, 06 14:36

Teddy:
Jak mam do?a to przewa?nie s?ucham A Perfect Circle. Kocham ten zespó?, a g?os Kennana mnie poprostu ukaja

A nie wolisz Toola??? Moim zdanie w Toolu go?? sprawdza? sie tysiac razy lepiej.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Adamus » N lut 05, 06 01:32

To troszeczke niezwi?zane z tematem bo nie jest to rock ale obczajcie;]

http://video.google.com/videoplay?docid ... 0852301219

i ocencie
P.S. to nie ja robilem :D
Adamus
Uber Big Boss

Postprzez Adamska » Wt lut 07, 06 22:07

Hehe kolesie rz?dz?. Spoko dali beatbox do kawa?ku Busty :D
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez Zombie_Snake » Pt lut 24, 06 15:06

Co jak co, ale najlepszy to jest (fanfary)....
TOKIO HOTEL :shock: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ten wokal... echhh.....

Ale serio!
Jak kto? z takim wokalist?, przy którym Raiden to wr?cz sapi?cy testosteronem "pudziankryjsie", móg? osi?gn?? taki sukces..... :shock: Kto mi to wyt?umaczy! Czy teraz panuje moda na go?ow?sów? :x

Skoro oni osi?gn?li taki sukces, to gdybysmy za?o?yli kapele to ludzie by nas wielbili jak bogów....

Sory za offa
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Adamska » Pt lut 24, 06 16:00

Ach Zombie... b?yskotliwa wypowied? :) W nagrod? para fotek:

Obrazek

Obrazek

:) :) :) :) :) POSERS :) :) :) :) :) :) :) :) :)
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez Zombie_Snake » Pt lut 24, 06 17:49

Bóg nie istnieje.... :o
Problem Raidena za?atwiony :D

Ha! Za kilka lat jak ten babo-ch?op uka?e si? w swej prawdziwej p?ci, to ca?y zespó? sie rozpadnie. Dzieki Ci Bo?e Abrahama! :)

A wracaj?c do tematu: Ostatnio przes?ucha?em p?ytke grupy "Sum41" i musze powiedzie?, ?e jak na punk rocka to brzmi nie?le. Chocia?, za bardzo zalatuje Offspring, to jednak fajnie sie s?ucha przy pracy.
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Gac666x » N lut 26, 06 14:59

Sum41, Blink182... masakra to s? zespo?y mojego ?ycia... :idea:
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Śr mar 01, 06 19:03

A ja ostatnio zrobilem sobie back to the fuckin good shit! Nie jakies popierdolki nu metalowe z gejowskimi wyjcammi na wokalu tylko prawdziwe mocne gowno:
Obrazek

Polecam :evil:
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez FOX HUND » Śr mar 01, 06 21:31

-Night Wish
-Guns & Rose's
..........................
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez borx » Pn mar 13, 06 01:33

Tu jest dla mnie dobre rockowe granie:

http://www.youtube.com/watch?v=Jt856_nR ... h=Tomahawk

Goraco polecam obejrzec ten teledysk! Naprawde mocny, pomyslowy i zajebiscie wykonany kawalek. No i patton! Czekam na opinie...
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez barth » Pn mar 13, 06 12:39

*Iron Maiden
*Nirvana
*HIM(kto mnie za to zjedzie :D )
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Zombie_Snake » Cz mar 16, 06 22:10

Ostatnio zas?uchuj? si? w kukurydzianej muzie, czyli Korn. Najbardziej zajebiste kawa?ki: Did My Time, Freak on a Leash i Another Brick in the Wall (przeróbka Floydów).
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Relict » Cz mar 16, 06 22:22

Ja ostatnio urz?duje w System of A Down który kozaczy :D :wink: :cry:
Relict
Red Blaster

Postprzez barth » Cz mar 16, 06 22:25

mia?em taki okres fascynacji Korn'em, Freak... lecia? u mnie prawie non stop, ale najlepiej si? tego s?ucha ogl?daj?c jednocze?nie teledysk

System leci u mnie cz?sto, za spraw? braciszka, ale nie na?ekam, fajnie graj?(a raczej grali, wole stare albumy)
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez liquid kaczor » Cz mar 16, 06 23:54

skoro jeste?my przy Korn'ie to s?ucham:
Fight The Power, Year 2000 z Xzibitem
Korn & Slipknot Queen of The Damned (OST)
Korn & Ice Cube - Fuck Dying
Korn & Dust Brothers - Kick the P.A
jeszcze 'Should I Stay or Should I Go' ale najbardziej wymiata A.D.I.D.A.S :) :) "
Korn za?piewa? a liquid kaczor napisał(a):All Day I Dream About Sex

^_^
Ostatnio edytowano Śr mar 22, 06 17:45 przez liquid kaczor, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez barth » Pt mar 17, 06 10:12

hehehehehehe, pami?tam do dzisiaj jak odpali?em t? piosenke i s?ysz?c refren skojarzy?em, ?e o to chodzi w tytule, ale sie u?mia?em :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez borx » Śr mar 22, 06 00:42

6116108 - moje GG. Ktokolwiek z was jest zainteresowany naprawde masa zajebistej muzyki i to glownie takiej ktorej nie kupicie u nas w sklepach to zapraszam na GG chetnie poszeze wasze horyzonty podsylajac naprawde ciekawe zeczy do posluchania hehe

Ale najpierw sprawdzcie to:

Masakra!
Obrazek
Najlepszy g?os ?wiata- nie ma bata!
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Adamska » So kwi 08, 06 20:47

borx napisał(a):6116108 - moje GG. Ktokolwiek z was jest zainteresowany naprawde masa zajebistej muzyki i to glownie takiej ktorej nie kupicie u nas w sklepach to zapraszam na GG chetnie poszeze wasze horyzonty podsylajac naprawde ciekawe zeczy do posluchania hehe

Ale najpierw sprawdzcie to:

Masakra!
Obrazek
Najlepszy g?os ?wiata- nie ma bata!

Sorka borx, ale wg. mniej jest bat :D
Obrazek

Ci co siedz? w muzie od razu rozpoznaj?, ?e to Anthony Kiedis z Red Hot Chili Peppers i to w?a?nie on wed?ug mnie jest posiadaczem najlepszego g?osu (m?skiego) na ?wiecie :)
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez borx » N kwi 09, 06 00:20

Adamaska w zyciu sie nie zgodze. Moze dla ciebie on ma " naj?adniejszy " g?os- i tu klucic sie nie bede bo to kwestia gustu. Dla mnie smecenie Kiedysa to zadna rewelacja ale to moje zdanie.
Natomiast patrzac od strony bardziej technicznej: skala, oktawy, umiejetnosci wokalne itd to naprawde na Pattona nie ma bata. Jedynie najwieksze tuzy operowe moga sie z nim równac. Pod tym wzgledem porownywanie umiejetnosci wokalnych obu panow nie ma sensu bo to jakby porownac Mandaryne do Nohry Jones;)Samo brzmienie glosu Mika to tez IMO cos pieknego.
Adamaska powiedz z reka na sercu;) Duzo slyszales Pattona?
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Adamska » N kwi 09, 06 11:28

No w sumie przyznam, ?e nie znam tylu piosenek Tomahawk co RHCP. S?ucha?em mi?dzy innymi Birdsong, Flashback, Rape This Day i powiem ci ?e maj? naprawd? zajebisty wokal.

BTW: Jak mówisz, ?e Kiedis sm?ci to przes?uchaj Can't Stop, Give It Away czy By The Way :) ale masz racje mówi?c, ?e jest du?o spokojnych piosenek- Scar Tissue, Californication i nie ma co porównywac tych dwóch wokalistów, bo reprezentuj? zupe?nie inny styl ?piewania i wogóle styl muzyczny...
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Postprzez borx » N kwi 09, 06 12:07

No tak ale Tomahawk to tylko jeden z projektow Pattona. nie wierze ze nie znasz chocby Faith No More:)
Co do Kiedisa to powiem ci ze ja kiedys baaaaardzo lubilem RHCP. Mozna powiedziec ze do plyty One Hot Minute. Najbardziej jednak lubilem chyba plytki: pierwsza z niezapomnianym utworem Green Heven i Trzecia- Mofo Uplift Party Plan. Napisalem ze kiedis smeci bo zaczal bardzo smecic od Californication. Przynajmniej dla mnie ale znam sporo ludzi ktozy wlasnie te ostatnie plyty RHCP przedkladaja nad Red Hotów z czasów dawniejszych. czego swoja droga zupelnie nie rozumiem. wracajac do Mika to polecam Ci przedewszystkim niesmiertelne Faith No More i Mr Bungle. A jesli chcesz posluchac co Patton potrafi niesamowitego zrobic ze swoim glosem po za zwyklym spiewaniem to musisz posluchac Fantomasa. Te trzy kapelki plus Tomahawk to naprawde kawal swietnych dzwiekow jakich nie znajdzie sie w tych wszystkich "niu rockowych" i "niu metalowych" badziewiach jakimi zalany jest rynek muzyczny.
Po za tym goraco polecam najnowszy projekt Pattona- Peeping Tom - plyta bardziej "popowa" gdzie Mike zaprosil do kazdego z 11 utworow wiele muzycznych s?aw jak chocby Norhe Jones czy Massive Attack.

A jesli ktos ma ochote uslyszec naprawde genialna rockowa kapele z najlepszym na swiecie basem, z perfekcyjna gitara i niesamowita perkusja to polecam kapele: PRIMUS
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez phsx » N kwi 09, 06 19:58

A sluchacie Rage Against The Machine- swietny zespol 8)
phsx
Sniper Wolf

Postprzez liquid kaczor » N kwi 09, 06 22:26

Guerilla Radio wymiata :D
Ja si? zas?uchuje ostatrnio w The Offspring, wypas ziomy. POLECAM

Borx mo?na kupi? w Polsce p?yte Tomahawka? Zaczo?em s?ucha? tego po twoim po?cie i mi sie zajebiscie podoba :D:D:D

8)
Ostatnio edytowano Śr cze 07, 06 15:14 przez liquid kaczor, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez borx » N kwi 09, 06 23:56

liquid kaczor napisał(a):Guerilla Radio wymiata :D
Ja si? zas?uchuje ostatrnio w The Offspring, wypas ziomy. POLECAM

Borx mo?na kupi? w Polsce p?yte Tomahawka? Zaczo?em s?ucha? tego po twoim po?cie i mi sie zajebiscie podoba :D:D:D

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Tomahawk wydal dwie plyty i s? u nas na luzie dostepne w sklepach.
Pierwsza sie zwie poprostu "Tomahawk" a druga "Mitgas"
Ciesze sie ze sie spodobalo:) Zbadaj kilka innych kapel Mika Pattona. Pisalem o tych najwazniejszych troche wyzej.

Liquid jesli kozystasz z jedynego slusznego programu P2P czyli SOULSEEK
to mozemy tam pogadac ( nick: b0rys58 ) Nie to zebym namawial do pirackiej wymiany plików;)

Co do jednago z najlepszych projektow Pattona: FANTOMAS:
( wybaczcie, nie moglem sie powstrzymacz tym kobylastym zdjeciem;)

Obrazek

Na zdjeciu caly sklad i po za Pattonem- na wokalu,
mamy tu Dava Lombardo- genialnego perkusiste Slayera, Buzza Osborna- gitarzyste i ldera kultowej kapeli The Melvins ( grywal u nich goscinnie chocby Kurt Cobain ) i Trevora Dunna- basiste z innej kultowej juz kapeli Mika Pattona: Mr Bungle.

Fantomas wydal sporo plytek ale jest jedna ktora zwie sie " Director's Cut " i sa to baaaaaardzo oryginalne wersje slawnych motywow z takich filmow jak:
Przyladek Strachu,
Godfather,
Dziecko Rosmary
Twin Peaks
Omen...
i kilka innych mocnych obrazów. Czyli jak widzicie dobor filmow zajebisty.
Naprawde baaardzo goraco ta plyte wszystkim polecam. Nikt sie napewno nie zawiedzie. tylko trzeba miec umysl otwarty na sporo niekonwencjonalnych i ostrych dzwiekow. Masakra totalna!:)
Obrazek
borx
Global Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik