Moderator: GM
Fahrenheit nigdy nie miał być klasyczną przygodówką. Miał przełamać lody w tym gatunku.
Dude... na co jeszcze czekasz! Klasyczne przygodówki to dopiero są Monkey Island, Indiana Jones, Day of the Tentacle, Sam & Max: Hit the road, Flight of the Phoenix, The Loom, Discworld 1,2 i Noir, seria Broken Sword, nawet Teenagent. To musisz zaliczyć jesli chcesz się nazywać wyjadaczem przygodówkowym ;].
(...), do klasycznych przygodówek możesz jeszcze dopisać dwie pierwsze części Simona the Sorcerer'a. Tej drugiej Polskie tłumaczenie polecam.
Informacja dla posiadaczy Steam'a : czwarty epizod pierwszej serii jest dostępny za darmochę.Askel napisał(a):Sam & Max: Hit the road
Operator napisał(a):czwarty epizod pierwszej serii jest dostępny za darmochę.
Fabularnie? Epic!
RyuEX napisał(a):Operator, chodzi o to że gra miała baaardzo prostą fabułę i że jest ona w stylu "idź uratuj księżniczkę i zabij złego faceta zanim zniszczy świat".
RyuEX napisał(a):Osobiście moja ulubiona część to Warrior Within, ze względu na brudny i krwawy klimat oraz troszkę lepszą fabułę od Piasków.
No nie dziwię się bo ten kawałek jest baaardzo klimatyczny. Do tego 'Straight out of line' i mamy zgraną parkę. Godsmack w creditsach oraz przy pościgach Dahaki to był strzał w dziesiątkę.Gac666 napisał(a):Mmm Godsmack - I stand Alone... I byłem sprzedany jeśli chodzi o Warrior Within.
Nie wiesz co tracisz, Bizon. Ogólnie WW to całkiem spore wyzwanie - zwłaszcza na hardzie. Zdobycie wszystkich 9 upgrade'ów i pokonanie Dahaki (co nie jest proste a wręcz wnerwiające na maksa jeśli nie wiesz jak ubić draba) daje multum satysfakcji. Tak przynajmniej było w moim przypadku. WW chyba rządzi jeśli chodzi o trylogię, aczkolwiek Dwa trony dużo nie odstają - nigdy nie zapomnę rewelacyjnego motywu: 'Tic-toc, Prince, tic-toc' oraz powrotu Farah, do której ma wielki sentyment;]Bizon napisał(a):Ja w WW nie grałem, ale nie podoba mi się ta zmiana klimatu. Wolałbym drugą interaktywną baśń niż kolejną brutalną sieczkę.
a pierdyliard kombinacji kombosów, karuzela z 'kosą' na palu, nowe specjalne moce i nowe akrobacje to żadna nowość w stosunku do jedynki?SALADYN napisał(a):a i on nie jest totalną nowością ot można podnieść drugą kosę i nią rzucić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości