Jestem w trakcie przechodzenia kolejnych dodatków przy ponownym przejściu F3.
Przeszedłem już Operation Anchorage, który troszke wieje nudą, ale warto zagrać. Świetnym dodatkiem jest Point Lookout (przejście go zajęło mi jakies 8 godzin), tu twórcy przebili samych siebie. Skończyłem też Mothership Zeta, który też okazał się bardzo dobry i miło się spędzało przy nim te 5 godzin.
Teraz idę się zmierzyć z The Pitt, zobaczymy co tam ciekawego jest.
Ogólnie dorzuciłem sobie kilka modów do podstawowego F3, między innymi zwiększenie ilości przeciwników w lokacjach. Teraz jak spotykasz ghoule to nie 1-3, a 7-14

, przed chwilą przeczołgałem się przez Dunwich building, w którym żeby nie skłamać wyciąłem jakieś 50 ghouli. Niesamowita sprawa, bo rozgrywka o wiele bardziej trudna, a do tego ciekawsza.
Dodatkowym modem jest "better cripples" czyli o wiele bardziej hardcorowe minusy przy uszkodzonych kończynach (chociażby uraz głowy to permanentny rozmyty obraz i wielkie minusy do celności) tak samo na nas jak i przeciwnikach.
Żaden z tych modów nie zmienia diametralnie rozgrywki ale ją urozmaica, moim zdaniem bez tego grało się dużo gorzej.
Anyway zasysam jakies 5gb Fallout 3 mod pack 3.0, który wprowadza między innymi klasyczne bronie z F1 i F2, nowe lokacje, nowych npców, mnóstwo innych rzeczy i nie mogę się doczekać aż go odpalę jako trzecie przejście F3

.
Ogólnie wszystkim miłośnikom F3 polecam oficjalny DLC, jest w co pykać w porównaniu do tego co oferowali do Obliviona, wszystkie dodatki przedłużą wam rozgrywkę o jakieś 25-30 godzin zależnie ile zamierzacie tam zwiedzać (a w samym point lookout JEST co zwiedzać,bo jest nowa mapa O_o).
Zaś tym wszystkim, którzy posiadają PCtową wersję gry polecam wejść na stronę
http://planetfallout.gamespy.com/ i zassać te oto mody:
Burnification (ogień spala ciała na kruchy bekonik)
Vault Dweller's Survival Perk Pack
MMMF3 - Increased Spawns
Flesh-burning Plasma Weapons
Plasma Rifle Awesomefied
T-51b Repairable!
A.C.E. Amplified Crippled Effects
Dodatkowo dla tych, którzy chcieliby się bardziej pobawić chemią:
Mrlabtechnician
Oraz dla tych, którzy uważają, że promieniowanie jest za słabe:
Mrslackpants - radiation.
Polecam się pobawić, można odkryć Fallouta 3 na nowo, poraz nty

.
Minihideout (dodatkowy apartament koło megatonu)