Metal Gear Solid 3D

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez Snake_VR5 » Cz cze 17, 10 15:23

Swoją drogą to ciekawe że Kojima Productions realizuje teraz projekt związany z grą wydaną w 2004 roku, po MGS4, Portable Ops i Peace Walker wraca do MGS3. A pamiętajmy że prace nad Rising są zapewne jeszcze w toku, choć pewnie na dość zaawansowanym poziomie. Co do wątpliwości związanych z tym czy będzie to grywalny produkt, to zawsze mogą iść w kierunku The Document of Metal Gear Solid 2 i stworzyć coś właśnie takiego.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Cz cze 17, 10 23:25

Hmm, a ja powiem tak. Za remake'ami jestem jak najbardziej za. Ale nie tak nowych tytułów gdzie grafika w remaku nie będzie jakoś drastycznie lepsza. Wolałbym remake METAL GEAR'a bo póki co możemy zobaczyć te wydarzenia tylko w kiepskiej wersji. Przez chwilę miałem taki pomysł ale odpada. MG też dzieje się w dżungli, ale obecność Big Bossa i The Boss na zdjęciach definitywnie zaprzecza jakoby miały się moje marzenia spełnić.
Totalnie nie rozumiem po co komu teraz remake MGS3.
Jak już mówiłem wolałbym MG. Albo MG2:Solid Snake.
To bym chciał zobaczyć w dzisiejszej grafice.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Pt cze 18, 10 10:13

Nie ty jeden , ale fakt jest faktem że mamy remake MGS3.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » Pt cze 18, 10 12:14

ArecaS napisał(a):
K4thos napisał(a):Snake nosi też camo, które z tego co pamiętam wprowadził dopiero PW.

Wrong, camo pojawiło się już w MGS3.

Camo się pojawiło w MGS3, ale nie ten kostium który jest ukazany na screenach. O ile się oirientuję to to jest kostium właśnie z dobrodzieja. Chyba, że coś przegapiłem w SE lub Subsitence?

Ten gameplay z twojego linku, SAL, wygląda sooooczyście. Ciekawe czy to dojdzie do skutku.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez uci » Pt cze 18, 10 12:29

jak dla mnie to wygląda na sneaking suit który znajdujemy tak w połowie MGS3, na jego podstawie potem pojawiają sie wariacje w portablu i dobrodzieju
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 18, 10 12:57

KaLwA888 napisał(a):Wolałbym remake METAL GEAR'a

Ok ja też, tylko żeby się nie okazało że za jakiś czas wezmą się za remake MGS4
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » N cze 20, 10 15:53

To dopiero by było... Ale patrząc na to, że remakują tak nową grę sprawia że nie czuję iż to niemożliwe heh.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » N cze 20, 10 18:24

KaLwA888 napisał(a):Totalnie nie rozumiem po co komu teraz remake MGS3.

Żeby go można było zabrać do kieszeni? Byłby po prostu pełnoprawny Metal Gear na 3DS, nawet w żaden sposób nieokrojony, a pewnie jakieś dodatki by były. A może lepiej by było, gdyby w to miejsce powstał kolejny spin off? Bo remaki MG i MG2 też są bez sensu, bo na obecne standardy te gry są zbyt płytki. Albo skończyłoby się tak jak remake'i FF1 i 2 na PSP, albo znowu musiałby Kojima pozmieniać, co nie przypadłoby do gustu graczom.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » N cze 20, 10 20:06

Ja bym tam bardzo chciał MGS'a na NDS, wiadomo, że na NDS'a nie ma sensu, ale 3DS prezentuje sie znakomicie. Szkoda tylko, że konwersja ucierpi z braku 2'óch przycisków i jednego analoga, no ale dzięki stylusowi może zobaczymy jakieś niesamowicie ciekawe elementy rozgrywki i łamanie 4tej ściany.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn cze 21, 10 08:55

Choćby taki prosty ekwipunek pod dotykowym ekranem żeby nie trzeba cały czas do menu wchodzić za każdym razem jak zmieniamy kamuflaż lub oszczędzić spusty na CQC np.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Xello » Pn cze 21, 10 13:42

Właśnie brak drugiego analoga sprawia, że ciut się obawiam - w najlepszym wypadku dostaniemy sterowanie jak w mgs pw, w najgorszym kamera wyląduje pod stylusem, a przyciski akcji zostaną gdzie były i będziemy mieli zgrzyt jak z mgs po (do którego się przyzwyczaiłem, ale jednak sterowanie tam jest marne....)
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Postprzez Gac666 » Pn cze 21, 10 14:57

W sumie fakt, wybieranie itemów za pomocą stylusa to bardzo dobre rozwiązanie, bo i tak włącza się wtedy pauza. Celowanie i strzelanie za pomocą stylusa jest jak najbardziej do zrobienia, bo w Metroid Prime hunters się to sprawdza. Meh w sumie nie ma się czego bać :).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Xello » Pn cze 21, 10 17:41

Metroid to średni przykład, w końcu tu mamy fpp z prosto rozwiniętymi przyciskami, a mgs 3 to jegnak tpp i to złożony. Sterowanie ściśle w stylu mgs pw i nagle może się okazać, że znowu nie można przenosić ciał czy się czołgać..... Na dzień dzisiejszy DS nie ma w swojej bibliotece żadnego tytułu, który pokazywał, że wszystko na pewno będzie ok.

Choć jeśli Koji osobiście będzie wszystkim zarządzał, to się na pewno nie zawiodę. Gorzej jak powtórzy się sytuacja choćby z mgs po, gdzie o tym, że Hideo nie miał z całością nic wspólnego okazało się po fakcie.
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Postprzez kALWa888 » Pn cze 21, 10 22:05

Nie sądzę żeby remake MG i MG2 byłby bez sensu. To że te gry są płytkie wcale nie przeszkadza. Wystarczy trochę podbudować wątki fabularne. Kojima jest w tym dobry. A myślę że warto poznać pierwsze misje Snake'a w ładniejszej grafice. Zobaczylibyśmy jak wygladał Grey Fox czy Snake na początku. Byłoby ciekawie. Tymczasem trójka... Hmm... No mi średnio podoba się ten pomysł. Oczywiście po wyjściu remake'u zacznie sie wielkie bum na 3-ójke, nagle wszyscy ją docenią itp "o jaka to była zajebista gra". Co jesli ktoś woli MGS2? Dla mnie ten remake to z lekka bezsens. Ale zobaczymy. Może będzie lepiej niz sobie wyobrażam.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 22, 10 10:12

Remake MG tak, ale MG2:SS jak najbardziej bez sensu. Czy te gry są płytkie ? hmm no nie do końca w przypadku chociażby drugiej części, która nie jako jest odbiciem właśnie MGS. Wracając jednak do tematu, Metal Gear Solid 3D czyli remake jako pomysł wydany na Nintendo 3DS wcale nie wydaje mi się taki bez sensu. W końcu zachęci wielu do kupna tej że konsoli, tak jak kiedyś w przypadku MGS: TTS na GameCube. Zobaczymy czy będzie to produkt w pełni grywalny i jakie będzie zawierał nowości oraz dodatki.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Pabian01 » Wt cze 22, 10 10:24

Chętnie bym wydał kase na Metal Gear Collection na PS3 ;) [MG, MG2:SS] Zresztą pewnie nie tylko ja.

Ciekawe czemu nie dali MGS2 tylko 3
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 22, 10 11:54

Pabian napisał(a):Ciekawe czemu nie dali MGS2 tylko 3

Może dlatego że MGS2 ma swój The Document of a MGS3 nie
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Mystical » Wt cze 22, 10 12:30

Ma się rozumiec, że nie tylko Ty, Pabian. ;) Niestety, ale moja przygoda z serią zaczęła się dopiero od MGS2, więc we wcześniejsze edycje nigdy nie miałem okazji zagrac - a bardzo bym chciał (oczywiście na konsoli, a odpowiednich do starszych wersji nie posiadam). Sam najchętniej pyknąłbym w MGS1 w lepszej grafice, naprawdę wiele bym dał, by móc zagrac w coś takiego. Chociaż MG i MG2 też pewnie byłyby ciekawe. Natomiast MGS: 3D, kiedy już powstanie, będę mógł sobie jedynie "przejśc" na YouTubie... -.- A tak w ogóle, to przymierza się ktoś stąd (oczywiście tak wstępnie) do kupna tego 3DS? Wiem, że jeszcze zbyt wiele na ten temat nie wiadomo, ale zainteresowało to kogoś tak... bardziej?
Mystical
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Wt cze 22, 10 15:02

@Mystical, skoro grałeś w MGS3 to pewnie masz/miałeś PS2. Więc jaki problem zagrać w pierwszego MGSa? : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 22, 10 15:55

Mystical napisał(a):Sam najchętniej pyknąłbym w MGS1 w lepszej grafice, naprawdę wiele bym dał, by móc zagrac w coś takiego.

No nie remake MGS ? co za dużo to nie zdrowo
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Mystical » Wt cze 22, 10 16:02

Tak, mam PS2 oraz PS3. Rzeczywiście, PS2 jest kompatybilne wstecz, ale z tego co się orientuję, potrzebna będzie memorka i sama płyta z grą (chyba nawet dwie), a z tym jest też problem. No i nie jestem do końca pewny, jakie jest prawdopodobieństwo, że gra na 100% odpali (bo i się na tym za dobrze nie znam). Obie konsole które posiadam były zakupione trochę po tym, jak pierwszy raz ukazały się w sklepach w dniu premiery - i niestety, ale gry z PS2 nie wchodzą mi na trójkę, więc i nie wiem czy podobnie nie będzie z tą dwójką. Z czasem chyba wychodziły poprawione/bardziej dopracowane wersje, nie? Raczej czas zakupu ma jakieś znaczenie?
Mystical
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Wt cze 22, 10 16:54

No ale skoro masz PS3 to jeszcze mniejszy problem.
Raz że na PSN można za jakieś groszę (nie wiem - 20? 30zł?) kupić pierwszego MGSa.
Dwa to gry z PSX na płytach chodzą bez problemu na PS3 bez memorki (stany zapisują się na dysku). Gra obecnie w pudełku w całkiem dobrym stanie to koszt poniżej 50zł.

Bierz kupuj i graj, bo to najlepszy MGS ;D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Mystical » Wt cze 22, 10 19:27

Skoro tak, to chyba jednak się skuszę. Raczej małe szanse, że gra nie odpali na żadnej z tych konsol, więc nie mam się czego obawiac. No i w końcu każdy mówi, że Jedynka była najlepsza, więc koniecznie trzeba ją zaliczyc. Dzięki, Szefie. Koniec offtopu. ;)
Mystical
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Wt cze 22, 10 20:53

zawsze jak masz szanse to pożycz sobie od kogoś GameCube z TTSem będziesz miał swojego MGS1 na silniku z MGS2 :).

Wracając do pytania, mnie się wydaje że tu chodzi o popularność, MGS3 ma bardziej "zrozumiałą" fabułę niż 2jka, CQC itd.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ArecaS » Wt cze 22, 10 21:26

Poza tym do MGS3 nie trzeba robić żadnego wstępu, bo jest pierwszą częścią chronologicznie. MGS2 jednak bez MGS jest niemal kompletnie niezrozumiały.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Wt cze 22, 10 22:37

ArecaS napisał(a):MGS2 jednak bez MGS jest niemal kompletnie niezrozumiały.
Z jedynką też jest niezrozumiały ;D. Taki urok dwójki.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr lip 07, 10 19:56

Kojima cieszy się z reakcji na MGS 3D. Tłumaczy że nie mógł nic wyjawić na temat produkcji, to był ścisłe tajny projekt, tworzony przez zespół odpowiedzialny za Peace Walkera. Poza tą grupą nikt nie widział o istnieniu tytułu - ludzie Kojimy pracowali na innym piętrze, oddzieleni od reszty studia, więc wszyscy myśleli że są na wakacjach odpoczywając po wydaniu Peace Walkera. Jak wiemy decyzje odnośnie tego w jakim kierunku gra podąży, nie zostały jeszcze podjęte. Szczegóły nie zostały ustalone, ale dobrze byłoby zobaczyć tryb kooperacji oraz inne rzeczy z Peace Walkera - mówi Kojima, dodając: oczywiście nie zmienimy fabuły trójki ale rozważamy zaimplementowanie takich rozwiązań w technologii 3D. Twórca zdradza dalej że jego pragnieniem jest wypuszczenie gry za rok, dokładnie na premierę konsolki Nintendo - dzięki temu więcej ludzi zapozna się z grą.

http://www.mgs.gram.pl/news.php?readmore=1828
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Coldman » Śr lip 07, 10 23:29

Dla remake'u 3DS-a na pewno nie kupię. Tym bardziej, że liczyłem na grafikę pomiędzy I a II Xboksem. Bo ostatecznie graficzne możliwości 3DS i PSP są mocno zbliżone, mimo że ta druga bazuje na ponad pięcioletniej technologii. Może piszę trochę nie na temat, ale to całe 3D, które niedługo będą sprzedawać w lodówkach i świerszczykach, to hype, na którym niejedna potęga się sparzy. Mnie ten "efekt" już się znudził ;) A sama gra mimo wszystko będzie super, bo to w końcu "Snake Eater".
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Cz lip 08, 10 01:18

Wszystko fajnie tylko żeby nie wyszedł z tego Peace Walker 1,5. Nie wiem jak autorzy chcą wprowadzić do gry tryb co-op, gdyż SE jest skierowany dla pojedyńczego gracza. To by wymagało przemodelowania całej rozgrywki na PW. Jak by się walczyło np w 4 osoby z bossami czy w etapach on-rails? I prawdopodobnie znowu brak analoga spowoduje odjęcie ruchów B.B. Ale jest jeszcze touch screen który może go zastąpić. W ogóle ciekawi mnie jak zastosują touch screen w tej grze. I niech nie nagrywają głosów od początku tylko zostawią te oryginalne z MGS3. Cutscenek też niech nie zmieniają bo nikt chyba nie chciałby powtórki z TTS? ; )

Mogliby zrobić remake Ghost Babel na 3DS. Po piewsze byłoby to uzasadnione ponieważ GB pojawił się na konsolce nintendo i remake na 3DS ładnieby sie z tym komponował, a po drugie myślę, że odwzorowanie tych wszystkich lokacji wyglądałoby fajnie w 3D. Jest tam dżungla są tam bazy itp. Byłby również większy odstęp czasowy z remakeim niż ma to miejsce w przypadku MGS3, jak i z samą grafką. Grafika w tym prototypie MGS3D jest lepsza niż ta w PW ale na screenach nadal za bardzo go przypomina.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Coldman » Cz lip 08, 10 12:45

Właśnie przeczytałem news na Zanzibarze, w którym Hideo mówi, że wskrzesza "3", bo gracze, którzy grali w "PW" chcą poznać historię The Boss. Normalnie śmiech na sali! Przecież The Boss jest świetnie streszczona w "PW", a Briefingi rzucają na nią jeszcze więcej światła, niż cała "3". Ja już bym wolał kolejny remake "1", tym razem z wieloma nowymi patentami i znacznie większym Shadow Moses. Chociaż nowym Big Shell też bym nie pogardził.
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence