Dziecko z artworku

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Dziecko z artworku

Postprzez SaladinAI » N maja 14, 06 21:13

Zastanawiam si? czyje dziecko trzyma Raiden na jednym z plakatów, skoro akcja gry toczy si? w 2015 roku. wygl?da ono na zbyt ma?e na dziecko Olgi jak i Raidena
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 07 20:18 przez SaladinAI, łącznie edytowano 1 raz
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N maja 14, 06 22:42

jak sie przypatrzysz Raiden nie na tej grafice exoszkieletu, co wi?cej ci?gle ma skullsuit, snake nie wygl?da na tak starego itp.

Chodzi o to ze ta grafika powsta?a chyba wtedy gdy kojima mia? pierwsze natchnienia na MGS4, mozliwe ?e z pocz?tku akcja MGS4 miala sie toczy? rok po BigShelu a nie X years.

Ta grafika to pierwszy koncept postaci z MGSa, postaci które wystapi?, lecz wtedy jeszcze nie by?o pewne ile lat po MGS2 bedzie dzia?a si? gra.
Sam Kojima w wywiadach wspomina? ?e ci?gle si? waha? ile lat po MGS2 ma toczy? si? gra.

St?d concept art wygl?da tak jak wygl?da, rok po Big shelu, pokazuj?c w?tki które zacz?to - dziecko olgi, vamp, starzenie si? Snake`a.
Ostatnio edytowano N maja 14, 06 22:50 przez uci, łącznie edytowano 2 razy
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez uci » Pn maja 15, 06 00:10

Przyznam b?ad, Raiden nie jest ubrany w Skullsuit tylko exoszkielet...
co do dziecka, pewnie si? wyja?ni, jak dla mnie dzecko z artowrka to dziecko Raidena (pasowa?o by gdby akcja MGS4 dzia?a by si? 2-3 lata po Big shellu, mialo by ono co? kolo 1-2 lat, dziecko ogli ju? podczas akcji na bigshellu mialo ponad roczek, wi?c teraz by?o by 3-4 latkiem, dziecko na grafice chyba jednak jest m?odsze)

Co do metali, nie wiem czy one mia?y podczerwie?, raczej ta macka by?a wyposarzona w rentgen i podczerie?, ale mia?a ona ma?y zasi?g widzenia.

Mnie osobiscie ciekawi jak bed? wspólpracowac metale, jak mo?na by?o zauwa?y?, umiej? dzia?ac w grupie i nawo?ywac si? gdy co? si? dzieje, s? "uparte" i nie rezygnuj? ?atwo, do tego potrafi? atakowac z zaskoczenia i podchodzi? przeciwnika. Ciekawe jak jeszcze bed? dzia?ac, jakimi rzeczami nas zaskocz?.

BTW - jest Raiden a co z Rose?
uci
Uber Big Boss

Postprzez uci » So lip 01, 06 17:49

mnie za to ciekawi w?tek z dzieckiem olgi, jak on zostanie wyja?niony?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Flyman » So lip 01, 06 17:54

No i co si? sta?o z dzieckiem Raidena i Rose?? Ciekawe czy ten w?tek b?dzie rozwini?ty.
Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies...Obrazek
Flyman
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » So lip 01, 06 18:16

Co si? w ogóle sta?o z Rose?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez SaladinAI » So lip 01, 06 19:22

Mo?e dziecko Olgi zostanie wychowane na ?o?nierza tak jak Raiden albo na szpiega Patriotów jak Ocelot.W sumie to ono teraz powinno mie? teraz 7 lat, wi?c trudno przewidzie? jak? rol? z takim wiekiem mo?na w grze odegra?(zw?aszcza na polu bitwy).
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So lip 01, 06 20:13

7 do 12, zalezy ile lat mine?o od BigShell, do tego dziecko Raidena które jest mniejwiecej 2 lata mlodsze...

mo?e co? b?dzie z tego klimatu?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Flyman » So lip 01, 06 20:18

Dzieci mog? by? kartami przetargowymi wrogich stron na polu bitwy. Jak s?dzicie??
Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies...Obrazek
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » So lip 01, 06 20:24

W?tpie, jakby tak by?o nie mówili by o Armii skladanej przez Liquida...

Ja uwa?am ?e dzieci Olgi czy Raidena, s? tym pokoleniem, które chc? uchowac od grzechów przesz?o?ci bohaterowie gry
uci
Uber Big Boss

Postprzez Flyman » So lip 01, 06 20:32

Mo?liwe ale czy Raiden odbi? dziecko Olgi nie wiemy.
Flyman
Zanzibar

Postprzez Johny Sasaki » Pt lis 10, 06 19:34

Jesli ktos juz o tym pisal to sor ze powtarzam ale... Pare dni temu przypomnial mi sie obrazek z jakichs targow na ktorym Raiden trzyma dziecko i spekulowano, ze to dziecko jego i Rose. A ja sobie wymyslilem, ze to dziecko Snake'a i Meryl, ktorym Jack sie zaopiekuje po smierci Snake'a. Kojima cos wspominal chyba o nowej seri MGS... Moze bedziemy za jakis czas sterowac "son of Solid Snake" a nie "son of BigBoss"?
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez FOX HUND » Pt lis 10, 06 19:50

Nie. Jest to dziecko Rose i Raidena.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Teddy » Pt lis 10, 06 22:06

Sk?d wiesz?
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Bizon » Pt lis 10, 06 22:11

Kojima mówi? o tym chyba w jakim? wywiadzie...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Snake VR » Pt lis 10, 06 23:43

A moze to jest dziecko Olgi które odnajdzie Raiden
Snake VR
banan

Postprzez uci » So lis 11, 06 00:02

no i tu mo?na spekulowa?, bo w tym roku ?adne z dzieci nie bedzie niemowlakiem. Co wiecej to byl wczesny koncept, snake na nim jeszcze wyglada dosc mlodo. Co wiecej po big shell dzecko olgi ma ok. 2 lat, wiec to bylo dziecko jacka i rose.
A Snake podobno jest wysterylizowany, wiec jak on i meryl?
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » So lis 11, 06 08:49

Bizon napisał(a):Kojima mówi? o tym chyba w jakim? wywiadzie...

Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie, ze jednak o czyms takim nie mowil.

Ten art raczej umiejscowiony jest w czasie gdzies pomiedzy MGS2 a MGS4, dlatego Snake jest mlody, a Raiden nie jest jeszcze cyborgiem.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » So lis 11, 06 11:32

A ja ostatio gdzie? widzia?em te arty w wysokich rozdzielczo?ciach i wida? ?e na twarzy jack'a s? ju? te os?onki, tylko ?e w?osy wystaj? mu na zewn?trz...

Postram si? tego poszuka?...
Bizon

Postprzez kul2 » So lis 11, 06 12:37

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... _promo.jpg
Faktycznie cos tam widac, czyli szybko go przerobili na cyborga hmmm.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Johny Sasaki » So lis 11, 06 19:21

Snake moze i jest wysterylizowany ale jego geny istnieja, moze jakiegos mutancika zmiksowali z jego i Meryl genow?:P Dziecko Jacka i Rose raczej by bylo bez sensu wstawiac do gry, jakie nawiazanie do fabuly by bylo wtedy tego dziecka? Jesli dobrze slyszalem o tym, ze MGS4 ma konczyc jedna serie MGSa a zaczynac inna (chyba ostatni PE) to wg mnie mialoby wiekszy sens gdyby to bylo jednak jakims cudem dziecko Snake'a. Kojima lubi jakies przeslania, do tego moglby dopasowac, ze zycie to powtarzajacy sie cykl tych samych rzeczy or smt i juz by bylo wszystko ladnie i skladnie;]
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Bizon » So lis 11, 06 19:37

Nie, to jest jego dziecko, napewno nie Snake'a.
Snake nienawidzi swoich ganów, wi?c nie pasuje mi wizja w której snake chce je przekaza? dalej.

To jest pewnie dziecko Jack'a, albo Olgi...
Bizon

Postprzez Johny Sasaki » So lis 11, 06 19:42

To musi byc jakis mix, jak nie ze Snake'a to z BigBossa (w koncu tez jest na tym arcie). Dziecko Olgi jest zbyt duze, dziecko Jacka i Rose nie bedzie pasowac wg mnie do tla histori, o ktorym notabene za wiele nie wiadomo:P
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez kul2 » So lis 11, 06 19:56

BB i SS sa bezplodni, wiec jakim cudem mogliby splodzic dzieciaka?
No i przedewszystkim, skoro nawet byloby to dziecko ktoregos z nich, to czemu trzyma je Raiden?
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » So lis 11, 06 20:56

NApewno nie jest to dziecko Olgi ani dziecko Raidena. Wiek si? nie zgadza. Te dzieci mia?yby ju? po kilka lat, a tu wida? becikowe ;). No chyba, ?e jest to nawi?zanie do czasu tu? po MGS2.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » So lis 11, 06 21:22

Sa bezplodni, ale biogenetic design sie rozwija. Ja sobie ubzduralem, ze Raiden je trzyma dlatego, ze byl przyjacielem Snake'a ktory umiera/umarl. A dlaczego nie Hal? Bo Hal jest naukowcem nie zolnierzem, a ta linia jest skazana na bycie zolnierzami chyba juz. A jeszcze mi sie nasuwa pytanko: jak sie przedstawia sprawa, ze zwlokami Big Bossa? Bo jesli nie sa zabalsamowane/zaresznikowane/cos sie z nimi stalo od czasow MGS1, to moze Big Boss ktorego wiedzielismy to nie Big Boss tylko Snake w ostatnich godzinach ze skrajnie wyniszczonym organizmem i bez oka?
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez kul2 » So lis 11, 06 21:26

A ten drugi przypominajacy Snake'a to kto?
Poza tym niby po co Snake mialby zapladniac kobiete, przeciez on chce uciec od swoich genow, po co mialby sie starac, jezeli wie ze z jego genow moze powstac ktos podobny do ludzi z ktorymi teraz walczy?
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » So lis 11, 06 21:43

A mo?e wogóle to nie jest ani dziecko Raidena ani Snake'a. Hideo lubi zaskakiwa? i gmatwa? coraz bardziej histori?. Mo?e to jest czyje? inne dziecko. Nie mam pomys?u czyje ale chce powiedzie? ?e mo?e nie tym tropem wszyscy idziemy.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Gac666x » So lis 11, 06 21:45

To dziecko ogólnie jest bardzo dziwne, poniewa? ma wielki ?eb i tylko malutki loczek, strasznie nieproporcjonalne jest.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » So lis 11, 06 21:56

Nie wiem Kul po co, ja po prostu zastanawiam sie jaki zonk moze Hideo sprawic graczom :D Ten stary to Snake przed smiercia, ten mlody to tez Snake. Albo ten stary to Solidus. Nie wiem po co Snake mialby zapladniac kobiete, nie zawsze robi sie w zyciu to na co sie ma ochote i takie cos mogloby byc niezalezne od niego. Wersja extreme (raczej maloprawdopodobna) - Snake tak naprawde nie jest bezplodny i niewiedzac o tym zaliczyl wpadke z Meryl :D :wink: Albo wersja Extreme #2. Rose to tak naprawde Naomi Hunter po retuszu ktora spala i z Raidenem i ze Snake'iem (podczas wyjazdu Meryl na jakiekolwiek szkolenie gdziekolwiek) ktory jednak nie jest bezplodny i wlasciwie wiadomo tylko, ze matka jest Rose, ktora tak naprawde jest Naomi. Hm... coraz wieksze hardkory wychodza a na koncu okaze sie, ze i tak nikt nie mial racji pewnie :idea:
Johny Sasaki
Zanzibar

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4