Watch your tounge, Shaman!

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Watch your tounge, Shaman!

Postprzez WhiteDeath » Wt lut 01, 11 15:14

Ostatnio miałem możliwość gry w MGS'a na PS2 bowiem trafiłem na całkiem fajną aukcję gdzie dostałem egzemplarz prawie jak nówka za 40 zł ale do rzeczy. Pamiętamy zapewne moment gdy Vulcan podnosi ciało Decoy'a. Biorąc pod uwagę kim jest Vulcan, , wysnułem sobie tezę że udał się po ciała pozostałych pozabijanych członków FH. Czy jego rola oprócz czekania aby się sprawdzić z Solidem w walce, nie rozszerza się do takiego duchowego wsparcia FH, i ewentualnego odprawienia szamańskich rytuałów by godnie przeprawić zabitego kompana? :iconbiggrin: Wyjaśniałoby to dlaczego ciała znikają po jakimś czasie.
WhiteDeath
Black Color

Postprzez Osvelot » Wt lut 01, 11 17:16

W sensie, żeby każdemu członkowi FoxHound sprawdziło się powiedzenie "ZEŻRO MJE KRUCY"?

Brzmi racjonalnie.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Snake_VR5 » N kwi 03, 11 13:42

Vulcan Raven to w końcu szaman, więc na pewno potrafi kontaktować się że światem zmarłych. Jeśli przyjmiemy teorie że zabierał cała członków Fox Hound by przeprowadzić dusze zmarłych przez zaświaty, do bram ich miejsca odpoczynku. To w takim razie dusza Liquida nie zaznała spokoju, ciała Vulcan Raven zabrać nie mógł bo sam wcześniej zginął. W dodatku ciało Liquida zostało okaleczone, a może nawet zbezczeszczone gdy ręka została przeszczepiona Ocelotowi. Inna sprawa to Psycho Mantis, ten ma przecież swoje moce i dzięki manipulacji związanej z nanomaszynami powrócił jako zjawa. Mimo iż Vulcan Raven odprawił swój rytuał i posłał jego dusze w zaświaty. Co ciekawe o ile się nie mylę szaman nie zginął w MGS nie na skutek działania wirusa FoxDie, a to już może dawać podstawy do spekulacji na temat jego nadprzyrodzonych zdolności.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » N kwi 03, 11 20:27

No prawdę powiedziawszy Raven nie zginął. Zeżarły go kruki. Ale śmierci nie widzieliśmy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N kwi 03, 11 23:05

A to jak kogoś zjedzą kruki to są powody do przypuszczania że on jeszcze żyje ? ;)
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » N kwi 03, 11 23:40

Chodzi mi o to, że jak go kruki zaczęly żreć to jeszcze zył bo ze Snejem rozmawiał. Potem Snake sie odwrócił i nic nie zostało prócz guna. Nie mamy dowodu, że umarł.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn kwi 04, 11 01:12

Kojima jest jednak genialny skoro zostawił nam takie pole do domysłów.

Come on ! , Raven był szamanem którego zjadły kruki , oczywista oczywistość że nie żyje tyle że patrzy na Dave'a z góry i rzuca kolejnymi tekstami o rwaniu sobie uszu (voice acting na tyle genialny że z początku nie załapałem o czym gada , sama barwa głosu nadawała Raven'owi charyzmy) a skoro jego zjadły kruki to ciekawe co zrobił zresztą ciał Fox Hound , pewno coś w stylu "Welcome my friends it's chow time".
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pn kwi 04, 11 14:01

Zeżarły czy może chwyciły pazurami i odleciały w siną dal?:D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez WhiteDeath » Pn kwi 04, 11 19:09

Jest kwestią dyskusyjną czy klony posiadają duszę. To apropo Liquida.
WhiteDeath
Black Color

Postprzez Osvelot » Pn kwi 04, 11 22:00

Klony z reguły są dyskusyjną kwestią jako całość.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Snake_VR5 » Pn maja 02, 11 13:15

SALADYN napisał(a):Come on ! , Raven był szamanem którego zjadły kruki , oczywista oczywistość że nie żyje tyle że patrzy na Dave'a z góry

Pozostawiono jednak mały drobiazg http://www.youtube.com/watch?v=Mme3tdPd5us
Snake_VR5
Jack the Ripper

Powrót do Metal Gear Solid