mgs3 na pc ?

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez ArecaS » N kwi 03, 11 13:20

Pytanie retoryczne?

Na pewno, jeżeli porównamy cenę upgrade'u kompa z obecnym kosztem kupna PS2. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » Wt kwi 05, 11 21:25

Chyba nie warto.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Osvelot » Śr kwi 06, 11 01:44

My sobie raczej tego tłumaczyć nie musimy, yo.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez facecamo » Śr kwi 06, 11 11:02

Raiden napisał(a):
facecamo napisał(a):Najpierw zainwestuj w swoje pudło trochę kieszonkowego by odpalił ci emu a potem zobacz czy się da.

A to fakt, by gra działa w ogóle z emulatorem potrzeba mocnego sprzętu.
Pytanie czy warto udoskonalać swoje pudło by zagrać w grę, która i tak nie będzie w 100% kompatybilna z PC.

Ja kiedyś PSX kupiłem specjalnie tylko i wyłącznie dla MGS1, potem PS2 dla MGS3, następnie GC dla TTS, no i oczywiście PS3 for MGS4, na PS3 mam jeszcze zakupiony na PSStore MGS1. (MGS2 mam wersję na PC i PS2.) Teraz mogę śmiało odpowiedzieć że warto było kiedyś nabywać w/w platformy tylko po to by zagrać w swoją ulubioną grę, a teraz odpalając emu by znowu poczuć to jeszcze raz. Powracając do update pudła, wydaje mi się że warto co jakiś czas sprzedawać sprzęt jeszcze w dobrej cenie i dokładając kupić nowy. Ale to kwestia gustu i zawartości kieszeni. Ja obecnie mam i5-2500k wyciągnięte do 4.5GHZ więc na tym odpalam wszystko.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez ArecaS » Śr kwi 06, 11 15:42

A ja mam PS2, na którym też odpalam wszystko. Bez cackania się z pluginami.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Osvelot » Śr kwi 06, 11 17:10

Kontroler w moim PS2 ogarnia stopień nacisku danego buttona.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez SALADYN » Śr kwi 06, 11 20:45

A mój otwiera przejście do innego wymiaru ;)

Wole jednak w MGS'y grać na konsolach i tylko żałować że PCtowcy ledwo polizali serie na swoich platformach.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 28, 11 15:57

twilite kid napisał(a):No ale to wiadomo, że się da. Pytanie jak z padem?

I doborem odpowiedniego plugina by fps tak za bardzo nie spadał, o konfiguracji klawiatury nawet nie wspomnę (istne piekło)

Impossible is Nothing
Obrazek
Obrazek
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Wt cze 28, 11 19:04

Klawiatura? A pad gdzie? Próbowałeś coś z padem? Kurde sam bym zagrał, a konsolę dawno temu pożyczyłem :/.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Curtis » Wt cze 28, 11 23:02

Jakie masz specyfikacje sprzętowe ?
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 29, 11 11:20

Gigabyte GF 9600GT (którego notabene mam zamiar zmienić)
Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz
RAM Kingston 2GB
Płyta Głowna Gigabyte GA-G31M-ES2L
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Curtis » Śr cze 29, 11 12:52

Nie zrozum mnie źle ale to jest "stosunkowo" skromny sprzęt w kontekście odpalania gier na PS 2 przez emulator

Ludzie z lepszymi sprzętami miewają problemy...
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 29, 11 13:02

Ja ich jednak w zasadzie nie mam, a na dzień dzisiejszy potrzebuje wymienić kartę graficzną i zasilacz
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Curtis » Śr cze 29, 11 15:53

Fps do 60 idzie ? Możesz napisać jakie wtyczki używasz ?
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 29, 11 17:58

Curtis napisał(a):Fps do 60 idzie ? Możesz napisać jakie wtyczki używasz ?

Spokojnie waha się miedzy 56 a 63, wtyczki żadnej nie używałem po prostu dobrze skonfigurowałem emulator w tym speed hack options
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Śr cze 29, 11 18:59

56 - 63 fpsów to na PS2 nawet tyle nie ma, więc sprzęt spokojnie daje radę.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Osvelot » Śr cze 29, 11 19:09

To nadal nie to samo co na PS2 ';..;'

Za to bardzo bym wrócił do nawijki o zmaganiach z MGS:TTS (coldman wróć) czy o ekonomicznym aspekcie całości (za mało kieszonkowego, asscamo wróć).
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Curtis » Śr cze 29, 11 19:41

Widziałem filmiki na YT jak ludzie walczą z TTS sam bym spróbował gdyby nie to że sprzet za słaby mam...

GeForce 7600 GS
Intel Core 2Duo 3.0Ghz
1GB RAM

Wracając jednak do tematu to jest to fajne rozwiązanie dla kogoś kto nie ma konsoli ale komu się gry ostały. Może to nie do końca to samo ale jak widać nie jest tak źle. Ciesze się że posiadam jeszcze starego dobrego Plejstejszyna 2
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Snake_VR5 » Cz cze 30, 11 21:34

Zawsze można zrobić upgrade swojego sprzętu, a co do pada to nie bawiłem w jego ustawianie. Poza tym do dobrego pada i tak pewnie musiał bym wgrać dodatkowe pluginy. Raczej zabrałem się więc za ustawienia emulatora, w tym wspomniane speed hack options. Trzeba przyznać emulator do PS2 ciągle się rozwija, ciekawe czy kiedyś powstanie wersja finalna która odpali wszystko jak należy. Od premiery konsoli minęło już 11 lat!

Ocwelot napisał(a):To nadal nie to samo co na PS2 ';..;'

Zawsze można grę przyśpieszyć i włączyć turbo fps
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Curtis » Cz cze 30, 11 22:31

Raiden napisał(a):Zawsze można zrobić upgrade swojego sprzętu, a co do pada to nie bawiłem w jego ustawianie. Poza tym do dobrego pada i tak pewnie musiał bym wgrać dodatkowe pluginy. Raczej zabrałem się więc za ustawienia emulatora, w tym wspomniane speed hack options. Trzeba przyznać emulator do PS2 ciągle się rozwija, ciekawe czy kiedyś powstanie wersja finalna która odpali wszystko jak należy. Od premiery konsoli minęło już 11 lat!

To wszystko co napisałeś udowadnia tylko że czasy emulacji mijają a próby walki z PS2 czy NGC to tylko dogorywanie umarlaka.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Gac666 » Cz cze 30, 11 22:40

Curtis nie, to tylko udowadnia, że nikomu się dobrego emulatora po prostu nie chce pisać. :P

Gdyby chcieli powalczyć to i emulator PS3 by się spokojnie znalazł.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Curtis » Cz cze 30, 11 22:44

Curtis nie, to tylko udowadnia, że nikomu się dobrego emulatora po prostu nie chce pisać. :P

Gdyby chcieli powalczyć to i emulator PS3 by się spokojnie znalazł.

Ale trzeba sobie zadać podstawowe pytanie czy warto ? Nawet jeśli powstanie końcowa wersja emulatora PS 2 albo jakieś emulatory PS3 wymagało by to bardzo dobrej jakości sprzetu. Więc czy nie lepiej kupić konsolę skoro myśli się o graniu w takie gry ?
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Gillian » Cz cze 30, 11 23:10

Ale upgrade sprzętu pod emulację PS2 jest bezsensu, kiedy konsola jest tańsza niż przyzwoita karta graficzna :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez facecamo » N sie 14, 11 11:50

twilite kid napisał(a):Ale upgrade sprzętu pod emulację PS2 jest bezsensu, kiedy konsola jest tańsza niż przyzwoita karta graficzna :)

Upgrade sprzętu niekoniecznie pod emulacje ale jednak można dla innego powodu, dla mnie jest to lepsze i wygodniejsze niż posiadać w domu PC, PSX, PS2,PS3, i jeszcze GC. Więc jeżeli ktoś ma chęci zagrać w MGS3 czy TTS to już jest taka możliwość. Problemem jest jedynie jak ktoś zauważył z przyciskami analogowymi na padzie ale bez tego da się grać i znowu przeżyć to jeszcze raz.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez kALWa888 » N sie 14, 11 12:11

To ja już wolę mieć wszystkie konsole niż bawić się w emulację a potem w grę bez analogowych przycisków w grze która tego wymaga.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » N sie 14, 11 12:36

Z tym, że konsole, ktorych emulacja wymaga porządniejszego sprzętu sumarycznie i tak tańsze są niż upgrade sprzętu. Choć oczywiście nie da się zaprzeczyć, że kiedy już zemulujemy takie PS2 czy GCN na przyzwoitym sprzęcie to wygląda to cudownie. Ja byłem pod niemałym wrażeniem, jak Wind Wakera zobaczyłem na emulatorze.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » Pn sie 15, 11 17:13

kALWa888 napisał(a):To ja już wolę mieć wszystkie konsole niż bawić się w emulację a potem w grę bez analogowych przycisków w grze która tego wymaga.

WIDZĘ, ŹE KOLEGA MA DUŻO KIESZONKOWEGO

<chłodna twarz>

A jeśli już naprawdę rozpatrywać za i przeciw w kontekście prawdziwego/emulowanego PS2 - to warto zwrócić uwagę na kwestię posiadania należytego telewizora. Oczywiście jestem w całej sprawie nadal za czarnym pudełkiem z krwi, kości, bakelitu i ścieżek miedzianych, nawet jakbym miał pół roku nie mieć na czym grać z okazji braku TV - ale zwróciłem uwagę na to ostatnio, że bardzo łatwo w życiu studenckim nie odnaleźć telewizora na stanie, a posiadanie konsoli nigdy jakoś nie było wystarczającym powodem, aby taki specjalnie sobie sprawić.
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez kALWa888 » Pn sie 15, 11 19:34

Kolega ma miliony monet kieszonkowego.

<ciepła twarz>

Wolę mieć wszystkie konsolki bo żadne emulatory nie umywają się do grania na oryginalnej konsoli nawet jeśli chodzi o samą wygodę uruchamiania. Wkładasz płytę, odpalasz, łapiesz za padziorno i grasz. Nigdy nie chciało mi się konfigurować. Co na plus ale za to kasualowy jeśli chodzi o emu PSX to opcja zapisywania w dosłownie każdym momencie. Nawet podczas cutscenek. Ale co za frajda tak gry przechodzić.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Wt sie 16, 11 22:39

No tak kwestia telewizora nieraz decyduje o tym z czego lepiej skorzystać, ja na szczęście skitrałem wiekowego już 21' CRT samsunga a zaczynam się powoli czaić na telewizor który aktualnie znajduje się w posiadaniu mojej ciotki a jak się okazał jest jednym z ostatnich dobrych CRT jakie wyprodukowano, przekątna 29 cali i świetny stan techniczny to kolejny argument żeby go kiedyś ukraść.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » Śr sie 17, 11 16:01

Kolega chyba prowadzi jakieś nielegalne interesy (czyt. ciemne) :)

Ja powiem tak pewnie nie bawił bym się w MGS3 na PC, gdyby nie ciekawość tego czy mój sprzęt podoła wyzwaniu i tego momentu mojego zawieszenia. Na razie pieniążki leżąc odłożone na półeczce i czekają na PS4, PC-owi musiał bym zapewnić upgrade co najmniej co roczny by nadążyć za wszystkim. Wole więc wydać te niemal same pieniądze raz a porządnie, a PC zostawić do internetu. Zresztą warunki jak mój odpowiedni TV ku temu sprzyjają, sensu kroku w tył w postaci dokupywania sobie starszych konsol jakoś na razie nie widzę ale pomyśleć kiedyś można.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence