przez Sylvan Wielki » Cz paź 27, 11 09:47
Nie chcę marudzić, w zasadzie to przeczytałem cały poradnik dodawany do edycji specjalnej (świetna rzecz), plus wiki - to samo, ale bardziej szczegółowo. Dodatkowo dwa zagraniczne. Co pytałem o coś, niebawem odnajdywałem odpowiedź. He, he.
Ale jedno mnie frapuje. Jak pamiętasz to daj znać - liczę, iż kolejnym razem już 100% się pochwalę, ha, może i razy dwa.
Chodzi mianowicie o tendencję postaci. Zabiłem każdy czarny fantom w grze - 1-1 Miralda, 2-2 Scivir, 3-1 Rydller, 4-1, Satsuki, 5-1 Selena (ciekawe, czymu nie szli za ciosem i lorda nie dali także w 2-1).
Po latach matematyki wyższej wyszło mi, że 5x20% z bazowego "0" = 100%, jednak mam 80
Zastanawia mnie czy coś nie przeskrobałem, że Miraldę w cielesnej jej formie pierwszy zaatakowałem....
Czarnych fantomów już nie ma - jest Ostrava w 1-4 i barbarzyńcy w 2-1, ale oni podobno się nie liczą.
I tu pada moje pytanie. Chciałbym za pierwszym przejściem wszytki pierścienie zdobyć, w zasadzie 4 mi brakuje w tym friend/foe ring.
Czy przy NG+ tendencja postaci przechodzi czy się kasuje - czytałem, że tendencja świata jest neutralna, obawiam się, że postaci także.
Jakby przechodziła, to jedno PBWT i fantom i mam PWWT, jak nie, trzeba rzeźbić od nowa - a tak, skupiłbym się tylko na potrzebnych duszach i grę bym zaliczył za kolejnym razem w kilka godzin. Mam już wszytko nie licząc dwóch rodzajów broni, no i czarów/cudów z wiadomych przyczyn.
Jak skończę farmić jeden kamień w 5-3 to mógłbym on line zabić jakiegoś BP, ale to może trwać w nieskończoność. Może masz jakąś postać, która mogłaby mi się podstawić
W poradniku wspominano, że jeśli bym nie miał pod koniec gry PWWT, to bym zabił w ludzkiej postaci najeźdźce, ale to chyba z on line się tyczy , i jak wspomniałem, może długo trwać. A tak, raz dwa trzy, baba jaga patrzy, a później ostatnia jaszczurka, i ubijanie wszystkich i foe ring's.