Asura's Wrath

Moderator: GM

Postprzez Ziolo_O » Pn cze 13, 11 20:29

No w końcu Cyber-Connect2 (swoją drogą dziwna nazwa ;P) tworzy grę nie związaną z "dresem" i dobrze. Po nowych materiałach z E3 mam jeszcze większego hypa na tą produkcję. Przy serii Ultimate Ninja spędziłem lata i pewnie nie inaczej będzie przy Asura's Wrath. Dla mnie must-have !

Edit.
Asura's Wrath, Darksiders 2, The Darkness 2, Dragon's Dogma, Far Cry 3, Tomb Raider i nowy Bioshock - w końcu coś dla mnie :hello1: . Ja się pytam, tylko skąd wezmę kasę na to wszystko :happy4: ??
Ziolo_O
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pt wrz 16, 11 12:26

http://www.youtube.com/watch?v=aEwHACWqGuo

Nowy zwiastun.
Aż takiej dozy cybernetyki to ja sie nie spodziewałem, tymczasem tutaj mamy wyścig niczym w Tronie albo raczej walkę jak w Advent Children do tego statek prosto z Z.O.E, no i wygląda na to że będzie druga grywalna postać, szkoda tylko że teraz Asura wydaje mi się taki trochę bezpłciowy, nic tylko się drze i odwala akcje w stylu Chucka Norris'a.
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 11 17:22 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Pt wrz 16, 11 17:05

niczym kratos
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt sty 13, 12 01:58

Wątpię aby znalazł się jakiś normalnie rozumujący gracz który kupi Asura's Wrath po sprawdzeniu demka które w tych dwóch epizodach obnaża cały koncept tej gry, to nie żaden beat em up czy slasher a zwykła przebajerzona, efekciarska nawalanko strzelanka i festiwal QTE dla nastolatków.
Postać głównego bohatera i realia wciąż mają potencjał ale całe parcie jakie miałem na ten tytuł opadło jak poranny ... no zresztą wiecie co, gra do kupienia jak cena będzie oscylować w granicach platyny.
SALADYN

Postprzez uci » Pt sty 13, 12 12:17

czuje się jak nienormalnie rozumujący gracz ;) gdyby nie kolekcja Metali to bym w lutym grzał w Asure.
Mam w pamięci poprzednie 2 tytuły CC i wiem jak tam wyglądały walki z Uber Bossami - okładamy kolesia aż spadnie mu życie do jakiegoś poziomu i odpala się QTE. Tutaj dostałem to samo - efektowne pojedynki z Bossami i tylko tyle.
Demko jest na poziomie demka z Castlevanii - wycięty z kontekstu element który nie grzeje ni chłodzi.

http://www.youtube.com/watch?v=RmvilM61A9E <- pierwszy Boss z Naruto.

Zresztą takiego wygrzewu i zniszczeń to od czasu starusieńkiego DBZ nie pamiętam.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pt sty 13, 12 13:49

Ja w to nawet nie zagrałem, widziałem przez chwilę jak współlokator grał i automatycznie mi sie odechciało.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pt sty 13, 12 14:22

Mówiłem, że dupy ta gra nie urwie:P
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Faja » Pt sty 13, 12 14:32

Biorąc pod uwagę, że demko pokazało tylko walki z bossami, to nie należy tego skreślać, gdyż nie wiadomo jak reszta gameplayu będzie wyglądać. Co i tak nie zmienia faktu, że ten festiwal QTE daje niezłą frajdę.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt sty 13, 12 14:59

Dlatego napisałem

który kupi Asura's Wrath po sprawdzeniu demka

Takie demo odrzuca a szkoda bo chciałem brać w preorderze.
SALADYN

Postprzez uci » Pt sty 13, 12 19:40

demko castlevani mnie tak odrzuciło że tytuł ograłem dopiero po 2 latach i to głównie przez pozytywne recenzje. A wstawki dupę urywają przy samych kostkach i niszczy cała planetę w procesie
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pt sty 13, 12 19:48

uci napisał(a):demko castlevani mnie tak odrzuciło że tytuł ograłem dopiero po 2 latach
Której Castlevanii?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So sty 14, 12 11:05

LoS oczywiście
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » So sty 14, 12 12:01

Ta gra to koniec 2010 wiec nie dwa lata. Poza tym demo to po prostu poczatek gry.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » So sty 14, 12 12:05

Ta Asura to jakaś pomyłka...

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez uci » So sty 14, 12 12:23

wydawało mi się że 2, ale racja rok - no dostaliśmy tam początek gry i był on dość zniechęcający - 2 plansze wyrwane z kontekstu (obrona wioski i jazda na magicznym koniu) bo dopiero po 1wszym rozdziale w LoS coś się rozwija. W Azurze mamy 2 wyrwane z kontekstu walki z Bossami i to pozbawione początku i końca, więc ciężko po tym ocenić grę.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » So sty 14, 12 13:00

uci, powiem Ci że masz rację. To demo średnie mi się wydało. Grę kupiłem z polecenia kolegi (zachwycony) no i dlatego, że cośtam KojiPro dłubali przy tym. Włączyłem na chwilę i ograłem ten początek z dema, który mnie znów zniechęcił. Zagrać zagram.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » So sty 14, 12 16:02

Simon napisał(a):Ta Asura to jakaś pomyłka...

wyjdź, zweryfikuj swoje poglądy i wróć
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » So sty 14, 12 17:59

uci napisał(a):W Azurze mamy 2 wyrwane z kontekstu walki z Bossami i to pozbawione początku i końca, więc ciężko po tym ocenić grę.

Tylko że ja np oceniłem demo a dema z założenia mają zachęcać do zakupu tymczasem w tym przypadku gra miała u mnie większe szanse przed demonstracją no ale tez ewentualny zawód byłby większy gdybym sie na pełnej wersji przejechał.
Asura Wrath jeszcze nie skreślam ale teraz wolę poczekać aż stanieje i ludzie rzucą opiniami a tak w ogóle to kto do dema wrzuca aż dwie walki z bossami, zaczynam podejrzewać że cała gra będzie tak wyglądać i nie będzie żadnego "poziomu" do przejścia tylko same takie starcia.
SALADYN

Postprzez Simon » So sty 14, 12 22:01

Faja napisał(a):wyjdź, zweryfikuj swoje poglądy i wróć

Wróciłem, zweryfikowałem, gra ssie pęto even more.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez uci » So sty 14, 12 23:12

w gameplayach były pokazane także normalnie wyglądające poziomy w których ścieraliśmy się z wrogami, choć kto wie może azura będzie takim QTE filmem, nie pierwszym zresztą.
uci
Uber Big Boss

Postprzez uci » So lut 18, 12 00:04

Asura okazuje się być Anime QTE - coś na wzór Ciężkiego deszczu w klimatach dragon Balla, 4 godziny cut-scenek ( w tym QTE) i od czasu do czasu jakiś gameplay (slasher, beat-em up, shooter na szynach). Z tego co piszą ludzie na necie gra wciska w fotel na 6 godzin, niestety tylko tyle bo potem nie ma już nic (chyba że platynowanie).

Jak dla mnie interesujący tytuł, ale jednak nie za cenę w premierę.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz lut 23, 12 11:21

Obrazek

Pierwsze DLC dość zaskakujące. W nim zobaczymy Ryu (SF), a całość bazuje na mordobiciu.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » Cz lut 23, 12 11:53

Sylvan Wielki napisał(a):Obrazek

Pierwsze DLC dość zaskakujące. W nim zobaczymy Ryu (SF), a całość bazuje na mordobiciu.

skąd takie farmazony?
DLC zostało zapowiedziane i będą to rozdziały 11.5 oraz 15.5 w formie interaktywnego anime, to z Ryu wyjdzie później :)

http://www.computerandvideogames.com/33 ... eneral-RSS
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Cz lut 23, 12 19:55

na PSN jeszcze był 2 darmowe DLCki ze skórkami do gry
uci
Uber Big Boss

Re: Asura's Wrath

Postprzez Coldman_9 » N gru 09, 12 01:49

Kupiłem, przeszedłem w 7 h i powiem krótko - KOZAK gierka. Oczywiście trzeba być fanem lub co najmniej lubić anime - bez tego nie podchodźcie. Japoński dubbing jak zawsze rządzi, festiwal QTE robi takie akcje, że głowa mała. I nie zlewajcie fabuły, która na pierwszy rzut oka trąci komedią - to naprawdę niezła, dramatyczna historia. Jeden wielki minus ma ta gra - składa się z trzech elementów: QTE, celowniczka na szynach i slahera. To to ostatnie strasznie zasysa - ciosów kilka na krzyż, kamera szaleje. Poza tym jest git. No i wygląda i brzmi bardzo dobrze (polecam OST) 8- / 10 ode mnie.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Osvelot » N gru 09, 12 14:54

Johan napisał(a):przeszedłem w 7 h

Johan napisał(a):KOZAK gierka

Cholera, żyjemy w smutnych czasach.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Coldman_9 » N gru 09, 12 15:02

Można potem poprawiać wyniki w każdym odcinku (system jak w DMC), poza tym jest mnóstwo dupereli do odblokowania. Zresztą pierwsze Devil May Cry pękał w ok. 5-6 h i nie płakano, więc już nie marudź, jakie to gry są teraz "be" :)
Coldman_9
Vamp

Postprzez uci » N gru 09, 12 16:04

gdyby to był inny slasher to by można narzekac na długość - tutaj jednak mamy do czynienia z mixem Anime, slashera, railshootera etc. czyli grą dość inna i przez to ciekawą i warta do zagrania właśnie choćby z tego powodu.

Przy premierze wyszły jeszcze dodatkowe "health bar'y" dziwne że już ich nie ma do kupienia/zassania
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » N gru 09, 12 18:11

Ocwelot napisał(a):
Johan napisał(a):przeszedłem w 7 h

Johan napisał(a):KOZAK gierka

Cholera, żyjemy w smutnych czasach.

No nie przesadzaj, nie każdy chce męczyć tytuł przez pół roku, a przecież to nie tak, że nie ma wyboru i wszystkie gry takie są. Z byle recenzji dowiesz się o czasie grania i możesz dostosować zakup pod tym względem. To jest taka bomba na weekend, rozwala mózgi, szybko się kończy, natychmiastowa satysfakcja gwarantowana. W pięknych czasach żyjemy :>
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Simon » Cz gru 13, 12 20:59

Popieram Ocwelota.

Obrazek
Simon
Liquid Snake