The Last of Us

Moderator: GM

The Last of Us

Postprzez Solidny » Cz sty 24, 13 20:17

Obrazek

Wiadomo o co chodzi :)

Założyłem temat bo natknąłem się na ciekawy nius i nie było gdzie napisać:

http://uk.gamespot.com/news/sony-confir ... mo-6402894

Generalnie będzie DEMO! Razem z kopią God of War: Ascension!

Nie wiem co o tym myśleć? Stracili pewność siebie? Chcieli przedłużyć singleplayer nowego GoW dwukrotnie przez dodanie dema? A może popularność nowego epizodu niespecjalna? Zobaczy się.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Re: The Last of Us

Postprzez Coldman_9 » Cz sty 24, 13 20:45

Napisałeś NIEPRAWDĘ.

Osoby, które kupią GoW-a otrzymają demo nieco wcześniej niż ci, którzy tego nie zrobią. Dema nie będzie na płycie i nie będzie kodu do pobrania dema w momencie, jak zadebiutuje Wstąpienie.
Coldman_9
Vamp

Postprzez Wombat » Cz sty 24, 13 20:50

Po obczajeniu trailerów The Last of Us czekam na solidny kop w tyłek od gry.Klimat niczym z "Jestem Legendą",opieka oraz działanie z dziewczyna...Jak panowie z Naughty Dog nic nie spartolą to będziemy mieli jedna z ostatnich WIELKICH gier tej generacji!
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Simon » Cz sty 24, 13 21:57

Oj tak, ta gra ma duze szanse pozamiatac 2013 rok i nie tylko.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Recoil » Cz sty 24, 13 22:51

A panowie z Naughty Dog nie mają w zwyczaju nic partolic. Ja pokladam w tym tytule ogromne nadzieję. To może być to, czym pierwotnie miało być I am Alive. Obok Ground Zero to najbardziej oczekiwany przeze mnie tytuł.
Calm down People!
It's just a little Lie.

Warning Shot!
Obrazek
Recoil
Vulcan Raven

Gram: The Last of Us

Postprzez Wombat » Cz sty 24, 13 23:34

Właśnie miałem podjarke na I am Alive,czytałem zapowiedzi,filmiki na YT pokazywały,że to będzie genialna gra,a jak zobaczyłem co z tego wyszło...szkoda strzępic jezyk ;/
Wombat
The Sorrow

Postprzez Simon » Pt sty 25, 13 00:13

Mi tam sie IaA podoba ale slomiany zapal mialem i gralem w pierwszej kolejnosci w pozyczone gry....jednakze tytul ten doczeka sie ukonczenia po dluuugim wczasowaniu na dysku:]

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Wombat » Pt sty 25, 13 00:30

Simon napisał(a):Mi tam sie IaA podoba ale slomiany zapal mialem i gralem w pierwszej kolejnosci w pozyczone gry....jednakze tytul ten doczeka sie ukonczenia po dluuugim wczasowaniu na dysku:]

Słyszałem,że I am Alive nie jest najgorsze-ale gry nie ruszyłem, gdyż nie na to czekałem, chciałem gry takiej jak ta z pierwszych trailerów.Dlatego tak licze na grę od Naughty Dog(chociaz wiem,że gra nie bedzie pewnie mega wielkim sandboxem)
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » Pt sty 25, 13 08:14

Naughty Dog zazwyczaj nie zawodzi i możemy się po nich spodziewać świetnej gry jednak ja w The Last of Us nie widzę niczego odkrywczego, gra po prostu fabularnie niema szans mnie zbytnio zaskoczyć bo jak dotąd zwiastuny pokazały mi że będziemy mieć do czynienia z growym odpowiednikiem "Jestem Legendą" a że niby gameplay oparty o survival i do tego nieliniowy z masą świeżych pomysłów to o tym będę się musiał przekonać osobiście, w każdym razie kalka Uncharted raczej mnie nie porwie.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » Pt sty 25, 13 08:40

Nie nazwalbym tego kalka Uncharted.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Pt sty 25, 13 08:48

Ja też nie, z mojego postu wynika że nie chce żeby ta gra bazowała na naleciałościach z Uncharted.
SALADYN

Postprzez Solidny » Pt sty 25, 13 11:16

Johan napisał(a):Napisałeś NIEPRAWDĘ.

Osoby, które kupią GoW-a otrzymają demo nieco wcześniej niż ci, którzy tego nie zrobią. Dema nie będzie na płycie i nie będzie kodu do pobrania dema w momencie, jak zadebiutuje Wstąpienie.

Lol, przepraszam Panie Sędzio :P. Skrót myślowy, po to link dałem.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Pt sty 25, 13 22:12

Jako że będzie multi to trochę mieszane uczucia, jak ma być jak w U2 to super jak w U3 to już gorzej.

Co do reszty ja się nastawiam sceptycznie, trailery wyglądały tak jakbym oglądał sam nie wiem co, Uncharted z dziewczyną która odwraca uwagę kolesi kiedy nie mamy amunicji w gnacie...
Tylko czy tak będzie zawsze jak nam braknie ammo, czy może jest system rozkazów? albo tak w tym momencie fabularnie po prostu musi być?
Po prostu nie wierze w nieliniowe gameplaye, nie w tej generacji.

Ja po sukcesach Uncharted boje się ze mogą pójść na łatwiznę jak przy U3, machną jakąś fabułkę, trochę postrzelamy, paczka mapek do MP i gotowy hicior bo to w końcu ex na PS3.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Wombat » Pt sty 25, 13 22:20

uci napisał(a):Jako że będzie multi to trochę mieszane uczucia, jak ma być jak w U2 to super jak w U3 to już gorzej.

Co do reszty ja się nastawiam sceptycznie, trailery wyglądały tak jakbym oglądał sam nie wiem co, Uncharted z dziewczyną która odwraca uwagę kolesi kiedy nie mamy amunicji w gnacie...
Tylko czy tak będzie zawsze jak nam braknie ammo, czy może jest system rozkazów? albo tak w tym momencie fabularnie po prostu musi być?
Po prostu nie wierze w nieliniowe gameplaye, nie w tej generacji.

Ja po sukcesach Uncharted boje się ze mogą pójść na łatwiznę jak przy U3, machną jakąś fabułkę, trochę postrzelamy, paczka mapek do MP i gotowy hicior bo to w końcu ex na PS3.

Obyś nie musiał pisać przy okazji premiery gry "a nie mówiłem" :D
Szczerze trzymam kciuki za ten tytuł i wierzę,ze bedzie bardzo ok(nawet jesli nie bedzie sandboxem)
Wombat
The Sorrow

Postprzez uci » Pt sty 25, 13 22:30

Z chęcią chciałbym powiedzieć żę ND zrobili grę w której AI realnie reaguje na nasze zachowanie (np. brak ammo to ja rzuce w ziomka butelką a ty wal siekierą) albo gdzie zabicie jakiegoś kolesia sprawi że pół gry później okaże sie że miał żone/brata/ziomka z klanu który nam w zamian za to pomoże albo zemści (oczywiście byle tylko koleś nie był podświetlony a wybór zabij/zostaw nie jarzył się na dwa kolory jak w ME).
Albo ogólnie jakakolwiek nieliniowość.

Ale sam nie wiem, druga sprawa boje się w tej grze Multi - jak się na nim skupią tak bardzo jak w U3 że zapomną o singlu to może być kicha.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Pt sty 25, 13 22:47

Rozumiem Cie,poczekamy do premiery i zobaczymy jak to bedzie.A co do multi-jestem typem gracza-samotnika i generalnie multi mi wisi.
A tak, w ogóle to oglądałem wczoraj kolejny raz gameplay z gry zaprezentowany na E3-bardzo podobałą mi sie akcja gdy trzymamy kolesia i celujemy do jego kompanow,a zakładanik przeszkadza nam w wymierzeniu do celu(macha ręką)!Genialna akcja.
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » So sty 26, 13 00:02

Sandboksem nie będzie, bo gracz ma być prowadzony niby mniej więcej jak w Uncharted. Najciekawsze właśnie będzie to, jak różnie będzie można podejść do walki. Z gameplayów, jakie pokazali wynika, że rzeczywiście będzie bardzo nieliniowo - wygląda na to, że dzięki dość zaawansowanemu AI. Zarówno wrogowie jak i dziewczyna mają reagować na działanie gracza. Niektóre te filmiki wyglądały jak jakiś next-gen, o ile przyjąć że nie były skryptami. Jeśli rzeczywiście będzie taka swoboda w rozgrywce, to szykuje się przełom.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So sty 26, 13 09:32

ja tam obstawiam skrypty
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » So sty 26, 13 14:54

No mi to wyglądało, że same walki mają skrypty, jak np wbieganie w przeciwnika i przyciskanie do ściany. Wyglądało to mega filmowo, ale prawdopodobnie się powtarza w podobnej sytuacji. Jestem jednak pewny, że do tego konkretnego zdarzenia dojść nie musiało i że można było konfronatację inaczej załatwić. Gra na bank będzie korytarzem, jednak wydaje mi się, że wewnątrz tego korytarza mamy pewną swobodę działań, raczej większą niż w Uncharted - to do tych co mówili, że filmik z gameplay'u wyglądał jakby każda sekunda była wyreżyserowana. Takie było wrażenie, bo to jednak Naughty Dog, a na jakości animacji to oni nie oszczędzają.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » So sty 26, 13 16:07

No właśnie... Nie ręczę, ale wydaje mi się, że widziałem dwa podejścia do jakiejś planszy i wyglądały one w dużej części inaczej, także wciąż nie jestem przekonany, że te akcje typu koleś wyskakujący zza drzwi i przypierający do ściany czy dziewczynka rzucająca cegami to skrypty.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pn lut 04, 13 21:06

Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Wombat » Pn lut 04, 13 21:25

Tylko 2 minuty filmiku a czuć moc!!!
Trza mocno wierzyc w ten tytuł bo to (być moze) będzie ukoronowanie PS3(niczym God of War II PS2)
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » Wt lut 05, 13 19:08

Więcej w tym horroru niż w Silent Hill i nawet fajnie wygląda to skradanie się, jestem kupiony.
SALADYN

Postprzez Solidny » Pt lut 22, 13 15:58

Fajny opis wrażeń z gry. Będzie horror :)

http://www.filmweb.pl/news/%22The+Last+ ... Bmy!-93404
Solidny
Zanzibar

Postprzez Solidny » Pn cze 24, 13 13:21

http://uk.ign.com/articles/2013/06/24/e ... last-of-us

LULZ
Też myślałem, że to Ellen Page :D
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » Pn cze 24, 13 13:30

Mi się wydaje, że już dawno Ellen miała pretensje i właśnie dlatego zmienili wizerunek tej dziewczynki z TLOU. Teraz po prostu ktoś ją o to zapytał...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pn cze 24, 13 14:18

Jakoś ominął mnie ten wątek :)
Solidny
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pn cze 24, 13 15:22

ELLEN PAGE WYŁĄCZNIE NA PLAYSTATION 3! XBOX 360 TEGO NIGDY NIE DOSTANIE!!!*

I dobrze ;)
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Śr lip 30, 14 09:02

Na szybko kilka slow po ok 2h grania.

Grafika ladna, next gen to nie jest, ale bardzo ladnie. Tylko ze tradycyjnie juz dla ND - plastikowo. Nie wiem czy to wina oswietlenia czy np braku dobrego ziarnistego filtra, ale przypomina mi sie plastik-fantastik z U2... Razi troche wykonanie pewnych elementow typu woda. Mogli to dopracowac na PS4. Tego typu detale nawet nie umywaja sie do wielkiego technologicznego osiagniecia poprzedniej generacji, czyli GTA5.
60 klatek przy 1080p i AA miazdzy. Wlaczylem na chwile lock na 30, ale patrzec sie na to nie dalo. Bajki o filmowosci mozna se do dupy wsadzic. To jest gra, ma byc ultra plynnie.

Co do samej gry - poczatek byl mocny, ale gry tam nie bylo. I im dalej tym coraz bardziej zastanawiam sie, kiedy zacznie sie cos ciekawego z perspektywy gameplayu. Bo na razie widzialem juz te slawna glupia AI. Kiedy wrog nie zauwazy Joela, nasi kompani moga biegac obok ich, a i tak nie zauwaza. A kiedy przyjdzie co do czego to NPC biegaja wokol wrogow zamiast szybko likwidowac... Wiem ze to poczatek, ale po tych ochach i achac oczekiwalem czegos lepszego...

Nic, dzis pocisne dalej. Na razie nie wyrokuje, ledwo kilkanascie procent gry za mna.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Zancudo » Śr lip 30, 14 15:32

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 19:08 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole