Metal Gear Solid V

Początek rewolucji Big Bossa i przekształcenie serii jaką znamy

Re: Metal Gear Solid V

Postprzez Faja » Śr wrz 16, 15 10:09

kurna a chciałem to spróbować :D
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Metyl » Śr wrz 16, 15 10:19

Nie, na extreme zawsze ucieka w ostatnim momencie.

...nawet jak mnie widzi...?
Metyl
Black Viper

Postprzez SALADYN » Śr wrz 16, 15 10:24

Zawsze, jak tylko karton jest nad nią to zmienia pozycję. Podobnie jest w misji z Code Talkerem, tam nawet nie próbujcie walczyć jeśli wam zależy na ocenie tylko przekradnijcie się korytem rzeki. Minusem jest wtedy to że musicie potem starucha targać pod czujnym okiem Skulls. Na szczęście wystarczy mieć DD przy sobie i omijać czachy szerokim łukiem nie zwracając uwagi na zombie.
Jeszcze co do czołgu i Quiet uważajcie jak będziecie wchodzić do maszyny, róbcie to gdy Quiet akurat zmienia pozycję.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez solidnys » Śr wrz 16, 15 10:33

witam, to mój pierwszy post:
taktyka na nią jest prosta, usypiajaca snajpa, przyklej się do murku, wciśnij r1 i zaznacz quiet, naciśnij na chwilę L2, quiet strzeli,wtedy wychylasz się jeszcze raz i strzelasz, gdy będzie zmieniać pozycję obserwuj dym który pojawia się za nią. jak już usiądzie, znajdujemy podobny murek i powtarzamy akcje. taktyka gwarantuje S o ile nie dasz się postrzelic
Obrazek
solidnys
Machinegun Kid

Postprzez Zielakpl » Śr wrz 16, 15 10:41

Zielakpl
Psycho Mantis

Postprzez artexx » Śr wrz 16, 15 13:29

wiem że może pytanie z dupy , ale czy ktoś ma na miary na jakieś fajne wzory okładek do mgs V , wersja PS4 ,bo chętnie bym podmienił swoją :)
artexx
Inkarnacja VR

Postprzez SALADYN » Śr wrz 16, 15 14:15

Była kiedyś taka strona na której ludzie wrzucali swoje projekty okładek z gier. Nie pamiętam dokładnie nazwy, coś w stylu vg box art. Może wujek google pomoże ci bardziej.
SALADYN

Postprzez artexx » Śr wrz 16, 15 14:35

SALADYN napisał(a):Była kiedyś taka strona na której ludzie wrzucali swoje projekty okładek z gier. Nie pamiętam dokładnie nazwy, coś w stylu vg box art. Może wujek google pomoże ci bardziej.

dzięki pomogło , maja tam tego trochę chociaż nie wszystkie mają opcję druku.
artexx
Inkarnacja VR

Postprzez Osvelot » Śr wrz 16, 15 19:45

Pojedynek snajperski na refleks, snajperka usypiająca. Wychylasz się i chowasz się, Quiet oddaje strzał. Zanim przeładuje masz okno czasowe na na swój strzał. Tak mi się udało zrobić S-kę.

PS. Nie pytajcie, jak na extreme ją załatwić bez użycia broni, nie spodoba wam się co usłyszycie :P
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Faja » Śr wrz 16, 15 19:55

No robiłem tak, ale albo nie mogłem jej trafić, albo mnie ustrzelała.

To na normalu da się ją bez broni pokonać?
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr wrz 16, 15 20:19

Ocwelot napisał(a): Nie pytajcie, jak na extreme ją załatwić bez użycia broni, nie spodoba wam się co usłyszycie

Po zakończeniu od Kojimy nic mnie w tej grze już bardziej nie ruszy. Podaj tą taktykę, przyda się.
SALADYN

Postprzez LordTidek » Śr wrz 16, 15 21:07

Faja napisał(a):No robiłem tak, ale albo nie mogłem jej trafić, albo mnie ustrzelała.

To na normalu da się ją bez broni pokonać?

Spoiler:
LordTidek
Inkarnacja VR

Postprzez Faja » Śr wrz 16, 15 21:15

O tym juz bylo wczesniej myslalem zo cos innego
Faja
Big Boss

Postprzez Osvelot » Śr wrz 16, 15 21:16

Na normalu taktyka z pudłem działa, próbowałem dzisiaj.

A co do Extreme...
SALADYN napisał(a):
Ocwelot napisał(a): Nie pytajcie, jak na extreme ją załatwić bez użycia broni, nie spodoba wam się co usłyszycie :P

Po zakończeniu od Kojimy nic mnie w tej grze już bardziej nie ruszy. Podaj tą taktykę, przyda się.

Snake, przypomnij sobie zasady CQC :^)
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez SALADYN » Śr wrz 16, 15 21:40

Ocwelot napisał(a):A co do Extreme...
SALADYN napisał(a):
Ocwelot napisał(a): Nie pytajcie, jak na extreme ją załatwić bez użycia broni, nie spodoba wam się co usłyszycie :P

Snake, przypomnij sobie zasady CQC :^)

Już widzę jak rzucam padem. Ona ma przecież taki czas reakcji że nie da rady nosa wystawić a co dopiero się do niej podkraść. Chociaż w sumie dzięki taktyce z czołgiem już mam S w tej misji więc będę mógł wykorzystać cały potencjał bazy i sprzętu. Burza piaskowa + pancerz Skulls + Stealth Camo = profit.
SALADYN

Postprzez Zancudo » Śr wrz 16, 15 21:53

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 17:37 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Śr wrz 16, 15 21:58

Tak samo jak modyfikacja pogody i pancerz Skulls. Rangę już mam ale jednym z pobocznych zadań jest pokonanie Quiet bez użycia broni. To mogę zrobić jak mi się podoba.
SALADYN

Postprzez Gillian » Śr wrz 16, 15 23:00

Tak z innej beczki. Mam ze 23h, zacząłem misję 17. W międzyczasie zrobiłem kilka side opsów. A z tych 17 misji to połowa jest zapychaczami na miarę side opsów... W takim tempie to będę grał jak w jakiegoś rpga z 70h. A wcale nie spędzam dużo czasu na MB i w iDroidzie. Jestem bardzo zawiedziony balansem głównego wątku. Liczyłem na to, że główne misje to będzie samo mięsko i kopalnia świeżych pomysłów. A już teraz mam wrażenie, że widziałem już w grze wszystko i tylko grinduję. Mam nadzieję, że to się rozkręci, bo będzie ból i zawód na miarę PW.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr wrz 16, 15 23:14

No cóż nie wiem jak ci to Twilite powiedzieć ale już rozgryzłeś TPP. Przed tobą jeszcze świetna misja 18 ale dalej nie będzie lepiej.
SALADYN

Postprzez solidnys » Cz wrz 17, 15 00:05

ocwelot ta taktykę ze snajpa już podałem wcześniej, jeżeli chodzi o Extreme bez broni, strzelamy do niej raz z usypiajacej snajpy(można trafić, gra zaliczy jak ostateczny cios nie będzie wystrzalem) tak żeby zmieniła miejsce (najlepiej na kamien) wtedy ja obiegamy (skacząc za kamienie) gdy będziemy już blisko, czołgamy się za plecy i cqc o glebe.
Obrazek
solidnys
Machinegun Kid

Postprzez Zancudo » Cz wrz 17, 15 00:51

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 17:37 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Osvelot » Cz wrz 17, 15 07:54

Zancudo napisał(a):Stealth Camo wyklucza możliwość zdobycia wysokiej rangi ;).

Na tym polega zabawa z wykonywaniem wszystkich zadań w misji - najpierw znajdujesz sposób, żeby zrobić epizod na S, a wtedy najpewniej zaliczysz ich niewiele (bo się pewnie sprowadzi do sprintowania i najszybszych i najefektywniejszych metod). A potem się właśnie zaczyna zabawa. Możesz sobie pomóc całym swoim arsenałem i kombinować, jak wykonać nawet najdziwniejszy objective. Nie wiem, czy bez Stealth Camo bym miał cierpliwość zrobić objective z fultonowaniem w misji 45 (kto już wie, ten wie)...
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez Mroku » Cz wrz 17, 15 08:49

Jestem po ponad 20 godzinach gry misja 14/15 i mam dosyć. Powtarzalność misji, mało fabuły, nuda. Big Boss mógłby być zastąpiony kimkolwiek innym, bo charyzmy w nim tyle co w nauczycielu ze śmietnikiem na głowie. W ilości wypowiadanych słów może konkurować tylko z Quiet. Czy to jest bohater, który mógł by porwać tłumy? Nie sądzę. Nie wiem nawet czy dam rade skończyć tę grę. jak to się już przyjęło mówić: najlepszy gameplay najgorszy MGS.
Mroku
Coward Duck

Postprzez Osvelot » Cz wrz 17, 15 09:00

UWAGA NA STREAM THE PHANTOM PAIN NA TGS:
Nie dowiecie się praktycznie nic nowego, za to Japońce pokazują mimochodem różne odblokowane późno rzeczy, w tym także jedną mocno spoilerową (inne mniej, ale i tak są to spoilery klasy "TK"). Poza tym znowu pokazują MGO-chan, laseczkę w stroju do pływania w berecie.

(jakby się ktoś pytał - dziś w nocy były na TGS dwie prezentacje, MGO i MGS V)

Wrzucam, żeby nie było że nie daję źródła: https://www.youtube.com/watch?v=argaOHOh4kM (MGS V)
https://www.youtube.com/watch?t=2&v=hjD3EMp1F1M (MGO)

Prezentacja MGO - ok, bez większych niespodzianek (chociaż japońce i tak się drą, że coś jest WOWOWOWOWWWWOOOOOOOOOOOOW).
Prezentacja MGSV - głównie prezentacja tego, co już jest (włączając w to różne odblokowane późno rzeczy i z racji że jest 17 września to już mają w 100% w dupie spoilery), parę ciekawostek z procesu developmentu (pierdoły typu 5 sekund uśmiechającego się czarnego pana w zielonym studio i jego model twarzy 3D następnie). Nie wiadomo, dla kogo - ci, którzy dograli do końca będą znudzeni. Ci, którzy jeszcze nie odkryli jeszcze różnych ciekawostek będą zaspoilowani.

HOT NEWS:
O RETY. Nowe kostiumy (nostalgia trip za MGS3 - czyli ówczesny sneaking suit, ówczesne tiger stripe camo, no i smoking) dla Snejka w MGS V, odblokowane pewnie poprzez MGO. I jeszcze strój The Boss i EVY. Woohoo.
Obrazek

A w gameplay presentation pokazali jednego Side Opsa. Późno odblokowanego, ale znajduje się już w grze.
Ostatnio edytowano Cz wrz 17, 15 09:08 przez Osvelot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Osvelot
Solidus Snake

Postprzez abovePL » Cz wrz 17, 15 09:06

Ja się bawię już 110 godzin i ani trochę gra mnie nie znudziła. Jest zajebista i wciąga. Świetny jest pomysł na odprawę w helikopterze, wybór ekwipunku, poznanie celów misji w trakcie przelotu i sama misja na perfect stealth. Fabularnie gdzieś się tam zatraca, rozciąga co nie pasuje do MGS robiąc z gry MMO, ale sama mechanika, swoboda i mnóstwo możliwością dają sporo frajdy z gry. BA! Nawet słuchanie kaset jest przyjemne pod warunkiem, że ma się dobre słuchawki i wyłapuje każdy dźwięk, zmianę położenia postaci.

Boli fakt, że nie można gry przejść po raz drugi, w takiej formie jak przechodziło się pierwszy raz, z zachowaniem bazy, gdzie kilka scen czy dialogów już się nie pojawi, a biorąc pod uwagę, że filmików jest tak mało, to każdy jest na wagę złota.
abovePL
Coward Duck

Postprzez Gillian » Cz wrz 17, 15 09:07

Mroku napisał(a):Jestem po ponad 20 godzinach gry misja 14/15 i mam dosyć. Powtarzalność misji, mało fabuły, nuda. Big Boss mógłby być zastąpiony kimkolwiek innym, bo charyzmy w nim tyle co w nauczycielu ze śmietnikiem na głowie. W ilości wypowiadanych słów może konkurować tylko z Quiet. Czy to jest bohater, który mógł by porwać tłumy? Nie sądzę. Nie wiem nawet czy dam rade skończyć tę grę. jak to się już przyjęło mówić: najlepszy gameplay najgorszy MGS.

No właśnie. Sam zastanawiam się, jak przeskipować te powtarzalne misje żeby jak najszybciej dotrzeć do miejsc, gdzie coś się dzieje, misji, które mają znaczenie, a nie są zapychaczami w stylu "znajdź to i to, porwij tego i tego, oni na pewno mają coś wspólnego z SAJFER!!". Kurde po GZ myślałem, że każda główna misja będzie miała taki klimat, że będzie tak rozbudowana i miała konkretny cel.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez vanrafell » Pt wrz 18, 15 15:51

Ah ten Kojima, sprawe z Kieferem spapral totalnie...jego glos podchodzi idealnie pod Bossa, naprawde boli to ze wypowiada sie tak rzadko... Snejki ogolnie sa malomowne, najwiecej mowil chyba Pliskin z MGS 2, ale byl postacia drugoplanowa. Za to z Venomem to juz przesada...
Ja w MGS'a gram najwyzej 2 godzinki dziennie, glownie kilka dni w tygodniu, wiec na razie nie jest problemem powtarzalnosc misjii. A gameplay to juz miod:)
""Old soldiers never dies"
vanrafell
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pt wrz 18, 15 16:45

Podejście słuszne, ja od premiery katowałem MGSV i dzięki temu mam już przegrane prawie 150 h. Wszystkie misje zrobione, większość na S, side ops'ów zostało mi ledwie kilka po ostatnim maratonie, efekt taki że już mi ta gra wychodzi bokiem i robię sobie odwyk.
SALADYN

Postprzez Faja » Pt wrz 18, 15 18:35

Mi zostało 36 side opsów, mainy na S i all objectives i koniec
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt wrz 18, 15 18:55

Zwierzaki masz wszystkie?
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid V