Przed posiadaniem Playstation (ferie ziomwe 1999) czytywałem w czytelni w szkole Gambler'y i Secret Service'y, wtedy mój sprzęt grający to był komputer 386 i Game Boy Pocket. Po dostaniu PSX'a kupowaliśmy kilka miesięcy Oficjalny Polski Playstation Magazyn, ze względu na płytki z demami, ale zaczął mi się kształtować pogląd powoli

, stamtąd się dowiedziałem i zagrałem w MGS'a. Brat pewnego dnia kupił jeden numer Neo Plus'a (prawdopodobnie maj, czerwiec 1999), z którego najbardziej mnie chyba zainteresowała wkładka z cennikiem Ultimy

, mogłem tam zobaczyć zpecjalny zestaw Metl Gear Solid (dog tag'i, soundtrack i tak dalej). Następnie przez jakieś trzy, cztery lata kupowałem co miesiąc Neo Plus, w tamtym okresie jedynie kilka numerów Psx Extreme, które jednak zapewniały mi trochę śmiechu

. Klimat "panujący" wtedy w tych pismach był świetny. Psx Extreme zacząłem regularnie kupować mniej więcej od numeru z recenzją MGS 2 (jeden z najlepszych numerów chyba wogóle, jeszcze ten z GTA : Vice City można by tak wysoko ocenić). Od tego czasu Neo Plus kupowałem albo "przeterminowane" po niższej cenie, albo omijałem niektóre numery. Tak jest nadal, PE oferuje według mnie więcej, po prostu zróżnicowae teksty, publicystyka, to dla mnie duże plusy tego magazynu.
Co do komputerowych pism, to po kupnie nowego PC na jesień 1999 roku zaczął się "szał" na pisma z pełnymi wersjami, Click!, Komputer Świat Gry. CD Action mam chyba dwa numery, z czego jeden bez płytki

. Za drogie dla mnie było, a w okresie 1999-2002 powiedzmy nie zauważałem dla siebie jakichś specjalnie "gorących" gierek. Teraz nie kupuję w sumie nic dotyczącego PC, bo nie gram na nim prawie wogóle (na pewno nie w nowości

), a wskazówki dotyczące systemu czy programów też mi się już zbytnio nie przydają.