Moderatorzy: Infernal Warrior, GM
Sage napisał(a): Chodzi mi raczej o zastanowienie si? nad obiema postaciami, nad ich wyst?pem w serii i rol? w mgs4.
DanteTDH napisał(a):Raiden - Zarozumia?o?? oraz pewno?? siebie zamieniona zosta?a w tward? wol? walki, nie tylko z wrogiem namacalnym, ale równie? tym wewn?trz siebie.
DanteTDH napisał(a):Kiedy nagle okaza?o si?, ?e ca?? misj? Raidena kierowali Filozofowie (po MGS3 mo?emy sobie pozwoli? na zamienne u?ywanie nazwy tej organizacji), a jego dowódca by? tylko wytworem "czego?", wielu z nas za?ama?oby si?,
DanteTDH napisał(a):Co do wyst?pienia tych postaci w kolejnej cz??ci MGS - marzy mi si? postapokaliptyczna wizja, gdzie Stany Zjednoczone targane s? ogniami zamieszek i rozbojów. Powodem tego jest pojawienie si? nowego Metal Geara, który by? budowany w tajemnicy przez Patriotów, aby wzbudzi? takie reakcje u ludzi. Maj? w tym swój cel - by? mo?e to nowy eksperyment, mo?e maj? zamiar ujawni? si? ?wiatu, lecz tylko w postaci osoby, która ma go zbawi? w ich imieniu. Tym samym przylgn??aby do nich plakietka zbawców ludzko?ci, co daje szerokie pole manewru.
Nowy Metal Gear by?by kolosem poruszaj?cym si? majestatycznie na dwóch nogach - ogólnie klimat, który naoko?o siebie by roztacza?, kojarzy?by si? z przera?eniem spowodowanym pojawieniem si? maszyn obcych w najnowszym remake'u Wojny ?wiatów. Robot by?by nie do zniszczenia przez obecn? bro? stosowan? przez armi? USA, u?ycie bomby atomowej za? nie wchodzi?oby w rachub?. Dodatkowo Metal uzbrojony by?by w najnowsz?, eksperymentaln? g?owic? atomow?, b?d?c? w stanie zniszczy? gigantyczn? po?a? terenów Stanów Zjednocznych, a pokry? py?em radioaktywnym ca?? jego powierzchni?.
Wiem, ?e to trywialne ukazanie nowego Metala, ale wierz?, ?e HK wykombinowa?by co? racjonalnego, co sprawi?oby, ?e nowy Metal Gear by?by nie do powstrzymania konwencjonalnymi ?rodkami.
W?ród ca?ych tych zamieszek pojawi?by si? Snake, klimat w jakim by si? dzia?a akcja jest zbyt obszerny by opisa? go przy tej okazji, wi?c mo?e nast?pnym razem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości