http://www.gametrailers.com/player/36238.html
Ja zaś się zakochałem

. Wszystko wygląda tak a nawet lepiej jak sobie wyobrażałem. Otwarta przestrzeń, wolność, świetny system walki i efektowny VATS! Gra wygląda troche sztywno, bo gość gra w wersję na konsole. Z tego co już mi wiadomo wersja PC nie dość, że będzie miała lepszą grafikę to jeszcze sterowanie za pomocą myszki, więc nie tak sztywno (i na pewno łatwiej w czasie rzeczywistym

).
Błędem tych filmików jest jedna rzecz. Pokazali same smaczki walki, zero interakcji z otoczeniem i NPCami.
Jednakże ja osobiście nigdy na Bethesdzie się nie zawiodłem tak więc jestem w pełni przekonany, że to co mówią i obiecują się spełni. Zresztą Ci co czytali ostatnie zapowiedzi w CDAction wiedzą, że mam rację.
Jestem strasznie podniecony tą produkcją, a że uwielbiam grać w trybie rozpidziuchy to na pewno się nie zawiodę patrząc po tym co teraz widziałem.
Co do Enclave:
Co do Enklawy:Bethesdzie najwidoczniej brakuje pomysłu, pewnie okaże się że Enklawą tak naprawdę kieruje Mistrz który przeżył wybuch katedry, albo (bardziej hardcorowa wersja) Enklawą rządzi...Harold!
Czemu akurat jakaś część Enclave nie miałaby przeżyć? Pamiętaj, że zabiłeś tylko Prezydenta i ich "chyba" główną bazę. Jednakże co mniejsze outposty na pewno przetrwały, bo ty napotkałeś tylko jeden i to tylko na zachodnim wybrzeżu. Zaś jeśli patrzeć na to, że kontrolowali lub chcieli kontrolować całe stany jak nie cały świat to na pewno jest ich więcej. Zaś jak już sam Prezydent powiedział "Zabicie mnie nic ci nie da" to znaczy, że był osobą zbędną i cały czas mają w rękawie jakiś pomysł by wyczyścić świat z mutantów.