Fallout 3 + New Vegas

Moderator: GM

Postprzez uci » Cz lis 29, 07 23:33

co tam za tydzien painkiller potem Seria Falla, no pogram w końcu w jedynke i tactics.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Pt lis 30, 07 00:26

Painkiller w GW? No nieno, to będzie ruch moherowy, bo taką brutalną gre dadzą :).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pt lis 30, 07 00:56

do tego jak sie nie myle z dodatkiem, wiec końcu moze przejde City of dead...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Bizon » Pn lip 14, 08 23:25

Panie i panowie, mamy pierwszy film z gameplay'u - LINK.
Dziwacznie to wygląda. Prawdę mówiąc, to się zawiodłem, ale to może przez styl w jakim gram pan prezenter. Walka nie wygląda za dobrze. Miejmy nadzieję, e pod innymi względami dorówna poprzedniczkom.
BTW Cieszę się, że Pancerz Wspomagany u Enklawy wygląda jak ten z Fallout Tactics (podoba mi się ten design). No i sam powrót Enklawy mnie zarówno zadziwił, jak i uradował...
A wy co sądzicie?

[ Dodano: Pon Lip 14, 08 23:36 ]
Aha, no i bym zapomniał. Jest też peły trailer "trójki:
http://www.gametrailers.com/player/36202.html.
Tutaj wygląda to o niebo lepiej, chociaż trailery nastawione są na sieczkę z tego co widzę (choć z drugiej strony autorzy podkreślają, że grę można przejść postacią "skradankową", lub też nastawioną na rozmowy i przekonywanie do swych racji).
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Half » Pn lip 14, 08 23:48

Tak jak mówiłem: Fallout 3 to nic innego jak mod do Obliviona.

Co do Enklawy:Bethesdzie najwidoczniej brakuje pomysłu, pewnie okaże się że Enklawą tak naprawdę kieruje Mistrz który przeżył wybuch katedry, albo (bardziej hardcorowa wersja) Enklawą rządzi...Harold!

BTW wolę Power Armor z Fallouta 2.(Moje sejwy!)
Glut napisał(a):Bo gdyby nie istniały wersje pirackie, ludzie nie kupowaliby oryginałów.
Half
Achievementor

Postprzez Gac666xx » Wt lip 15, 08 01:50

http://www.gametrailers.com/player/36238.html

Ja zaś się zakochałem :). Wszystko wygląda tak a nawet lepiej jak sobie wyobrażałem. Otwarta przestrzeń, wolność, świetny system walki i efektowny VATS! Gra wygląda troche sztywno, bo gość gra w wersję na konsole. Z tego co już mi wiadomo wersja PC nie dość, że będzie miała lepszą grafikę to jeszcze sterowanie za pomocą myszki, więc nie tak sztywno (i na pewno łatwiej w czasie rzeczywistym ;) ).

Błędem tych filmików jest jedna rzecz. Pokazali same smaczki walki, zero interakcji z otoczeniem i NPCami.
Jednakże ja osobiście nigdy na Bethesdzie się nie zawiodłem tak więc jestem w pełni przekonany, że to co mówią i obiecują się spełni. Zresztą Ci co czytali ostatnie zapowiedzi w CDAction wiedzą, że mam rację.

Jestem strasznie podniecony tą produkcją, a że uwielbiam grać w trybie rozpidziuchy to na pewno się nie zawiodę patrząc po tym co teraz widziałem.

Co do Enclave:

Co do Enklawy:Bethesdzie najwidoczniej brakuje pomysłu, pewnie okaże się że Enklawą tak naprawdę kieruje Mistrz który przeżył wybuch katedry, albo (bardziej hardcorowa wersja) Enklawą rządzi...Harold!

Czemu akurat jakaś część Enclave nie miałaby przeżyć? Pamiętaj, że zabiłeś tylko Prezydenta i ich "chyba" główną bazę. Jednakże co mniejsze outposty na pewno przetrwały, bo ty napotkałeś tylko jeden i to tylko na zachodnim wybrzeżu. Zaś jeśli patrzeć na to, że kontrolowali lub chcieli kontrolować całe stany jak nie cały świat to na pewno jest ich więcej. Zaś jak już sam Prezydent powiedział "Zabicie mnie nic ci nie da" to znaczy, że był osobą zbędną i cały czas mają w rękawie jakiś pomysł by wyczyścić świat z mutantów.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Half » Wt lip 15, 08 02:35

To że Enklawa przetrwała bardzo mnie wkurza...Ale fakt że Bethesda nie wymyśliła czegoś orginalnego wkurza mnie jeszcze bardziej.

Magią Fallouta było to że można go było przejśc bez nawet wyciągnięcia broni, z tego co widzę na tych trailerach to walka będzie nieunikniona.

Widoki FPP i TPP wogóle nie pasują do tej gry. A dlaczego gra jest w takich widokach? Bo Bethesda nie ma wystarczająco odwagi aby spróbowac czegoś nowego.

Ten system VATS został tak naprawdę dodany żeby stworzyc iluzję walki turowej aby fani się uśmiechneli.

Ale poważnie? Co jest złego w walce turowej? może nie jest dynamiczna ale ma w sobie to "coś".

Ale czy znalazłem w Falloucie 3 jakąkolwiek rzecz która mi się podoba? Oczywiście że tak!
Dogmeat i pomysł postapokaliptycznego Waszyngtonu (już nie mogę się doczekac aby wejśc do kapitolu)

Czy kupię tę grę? Pewnie, chcę w niej wyłapac jeszcze więcej baboli.

No nic...idę zakopac prezesa Bethesdy głębiej...

[ Dodano: Wto Lip 15, 08 02:43 ]
Aha i jeszcze apropo brutalnej walki: Jeśli to będzie tak wyglądac za każdym razem to ja pasuje, takie widoki w Falloucie były dla mnie swoistą nagrodą...Bo czyż nagrodą nie jest wystrzelic shotgun'em gigantyczną dziurę? Albo strzelic serią z Bozara tak że odstrzeli mu ręce i głowę? Albo (moje ulubione) przecięcie Franka Horrigana na pół? A teraz te piękne chwile znikną jak łzy na deszczu...To znaczy, będą za każdym razem gdy strzelę z pistoletu 9mm...
Glut napisał(a):Bo gdyby nie istniały wersje pirackie, ludzie nie kupowaliby oryginałów.
Half
Achievementor

Postprzez Gac666xx » Wt lip 15, 08 02:52

Chyba cie pogieło. Wyraźnie koleś zaznaczył, że ma Bloody Mess nie? To wszystko są shoty z tej samej postaci.

Skąd wiesz, że będziesz musiał walczyć? Przecież zawsze możesz uciec. Jedynym błędem tutaj popełnionym jest to, że nie pokazali tego! Ale to się da zrobić!

Wiesz mnie też bardziej podniecałby fakt gdyby to był system turowy i Izo, ale zauważ, że czasy się zmieniają niestety. Mnie ten skok w bok się podoba. Jeśli tylko gra będzie skomplikowana, a wszystkie gwiazdy na niebie mówią, że tak to moim zdaniem będzie na prawde godny następca Fallouta.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Half » Wt lip 15, 08 16:31

Tak ogólnie to stwierdzam że to będzie bardzo bardzo dobra gra, ale ma jedną wadę:To nie Fallout!
Half
Achievementor

Postprzez Gac666xx » Wt lip 15, 08 16:55

No pewnie, że to nie fallout!

To FALLOUT 3! ;)

Ej ale po tak nieudanym Fallout: Brotherhood of Steel i nie do końca udanym Fallout: Tactics to Fallout 3 moim zdaniem jest bardzo obiecujący ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Half » Wt lip 15, 08 16:58

Dobra to jak skończą robic Elder Scrolls V to wyślemy petycję aby zrobili Fallouta 3. Co wy na to?
Half
Achievementor

Postprzez Blady » Wt lip 15, 08 19:57

Normalnie mnie skręca, jak widzę wypowiedzi w stylu "FPP i TPP nie pasują, to nie prawdziwy Fallout!!"

Gwoli ścisłości- Black Isle zostało ZMUSZONE (przez ograniczenia finansowe i sprzętowe) do zastosowania izometrycznego widoku i turowego systemu walki.

Dla wielu ludzi RPG to tylko tabelki i tury. Już sama nazwa- ROLE playing game- wskazuję, że tu chodzi o ogrywanie ról- a JEDNĄ z nich jest Człowiek Demolka.

Mi tam widok FPP nie przeszkadza, niech sobie będzie. F2 to jedna z moich ulubionych gier, ale nie mogłem po prostu znieść systemu walki turowej. Teraz będę mógł delektować się światem, postaciami i przemocą bez konieczności liczenia kratek. Jupi.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Half » Wt lip 15, 08 22:50

Masz racje Blady-walic inteligentną walkę i zamiast tego dac głupią siekankę.
Half
Achievementor

Postprzez Gac666xx » Śr lip 16, 08 00:17

Half przestań z sarkazmem.

Blady ma racje. Ty narzekasz a tak na prawde w gre nie grałeś. W Oblivionie też da się prowadzić inteligentną walkę, a tu w Falloucie zapowiadają jeszcze lepszą, więc poczekaj aż zagrasz.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Half » Śr lip 16, 08 00:46

Ty też nie grałeś więc skąd masz 100% pewnośc że to będzie prawdziwy Fallout?

Zaprawdę zaufał bym Bethesdzie. Jednak podczas całej swojej działalności stworzyli tylko jedną serię gier, więc jak mam im zaufac skoro robią coś nowego?

To jak z robieniem jedzenia, przez całe życie robiłeś krupnik a teraz robisz pomidorową i inni nie mają pewności czy ci ta zupa wyjdzie, a na końcu wychodzi ci albo pyszna albo ohydna,a z tego co widzialem w zupie Bethesdy ja bym im radził trochę ją jeszcze doprawic...
Half
Achievementor

Postprzez Gac666xx » Śr lip 16, 08 01:32

Ty chyba nie znasz Bethesdy za długo. Jedną serię gier? Nie rozśmieszaj mnie =='.

Poczytaj sobie twórców, a zobaczysz, że jest tam kilku ludzi z BLACK ISLE.

Zaś z tego co ja doświadczyłem to mam po prostu nadzieję i nie jestem pod tym względem pesymistą. Na pewno nie będzie idealnie, ale na pewno też nie będzie kicha.

Zaś kiedy Ja Ci napisałem, że to będzie w 100% fallout? Lol... nigdy tego nie powiedziałem. Powiedziałem tylko, że będzie to bardzo udany Fallout i na pewno zapisze się wyżej niż Tactics a na pewno wyżej niż BOS.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Half » Śr lip 16, 08 12:44

Ahhh dobra przyznaje się do błędu z Bethesdą...

Nareszcie wiem dlaczego Bethesda pokazała tylko walkę: Bo w skoncentrowała się TYLKO na walce a interakcji z otoczeniem i postaciami nie pokazała bo jedynym aspektem na którym zwracają uwagę jest WALKA.

Zauważyłem że fani Fallouta dzielą się teraz na trzy grupy:

1.Fani którzy wierzą że to będzie dobry Fallout.
2.Ci którzy zbierają zapałki żeby spalic siedzibę Bethesdy.
3.Ci którzy się cieszą że będzie nowy Fallout i usprawiedliwiają Bethesdę na każdym kroku.

Do której Grupy ty należysz Gac?
Half
Achievementor

Postprzez Gac666xx » Śr lip 16, 08 13:11

Pierwszej i trzeciej.

A czy wspominałem, że za system skradania jest odpowiedzialny koleś robiący system skradania w Thief'ach (albo samym Thief 3 tego nie wiem, w każdym bądź razie najlepsza część).

"Nareszcie wiem dlaczego Bethesda pokazała tylko walkę: Bo w skoncentrowała się TYLKO na walce a interakcji z otoczeniem i postaciami nie pokazała bo jedynym aspektem na którym zwracają uwagę jest WALKA. "

Znowu chrzanisz. Nie pokazała, bo...

1) Chcą pokazać na innym pokazie
2) Jeszcze nad tym pracują
3) Chcą zrobić niespodziankę zostawiając najlepsze na koniec

Zaś widać jak bardzo znasz produkty Bethesdy, w każdej części była ZAJEBISTA interakcja z otoczeniem i nie najgorsza interakcja z NPCami.
Zaś skoro pisali, że rozmowy z NPCami mają być jeszcze bardziej skomplikowane to ja wierzę, że będą.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Śr lip 16, 08 13:43

Panowie weźcie zluzujcie nieco, ja rozumiem jeszcze jak Blady na przekór innym wyjeżdża z różnymi tekstami taki ma typ on umie to argumentować, ale Half jak tak patrzę na twój wiek to mam wrażenie że masz nieco mniej doświadczenia w graniu niż gac (10 lat to nie byle co), i czemu wychodzisz z założenia że ta gra będzie nastawiona TYLKO na walkę? Bo widziałeś filmik prezentujące walkę? Ej sorka ale to nie był pokaz całej gry a SAMEJ walki... A co do widoków wg mnie jest właśnie dobrze bo można dokładniej obejrzeć świat niż w rzucie izometrycznym. I nie wymyślaj mi że bronie Bethesdy bo ja akurat Morrowinda nie trafię (za szybko się zamulam) a obliviona nie kupuję bo raz nie wiem jak będzie działał dwa nie mam kasy żeby robić takie testy.

lekkie OT: Niby D&D to też sama walka a udało mi się ją spłycić do minimum jak prowadziłem sesje kolegom ;).
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666xx » Śr lip 16, 08 13:50

"w graniu niż gac (10 lat to nie byle co)"

Co ty pierdzielisz. 20 lat grania mi wczoraj stuknęło.

Dodatkowo prowadzę jeszcze sesje RPG Fallouta, więc jeśli chodzi o walkę to jest bardzo dobrze ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Śr lip 16, 08 13:58

Chodziło mi o 10 lat między wami ;)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666xx » Śr lip 16, 08 14:48

A chyba, że. I tak więcej lat gram niż ty masz heheheh.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Śr lip 16, 08 22:13

Half napisał(a):Nareszcie wiem dlaczego Bethesda pokazała tylko walkę: Bo w skoncentrowała się TYLKO na walce a interakcji z otoczeniem i postaciami nie pokazała bo jedynym aspektem na którym zwracają uwagę jest WALKA.

I po tym tekscie nie chcialbys sie ze mna zobaczyc na osobnosci.
Grales chociaz w jakas produkcje Bethesdy? Gac ma racje. Chrzanisz i tyle. Zdobadz najpierw jakies prawdziwe argumenty i uzasadniaj porzadnie swoje poglady zamiast walic sloganami. To ze zobaczyles jeden czy dwa trailery, nie znaczy, ze tak wlasnie bedzie. Ulegles pozorom i tyle. Szlag mnie trafia jak slysze takie brednie.
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » Śr lip 16, 08 22:16

Dodać można jeszcze, że w końcu i Morrowind i Oblivion to Game of The Year, już nie wspominając o tym, że Daggerfall do dziś to gra Legenda.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Half » Śr lip 16, 08 23:27

Błagam nie przypominajcie mi O Morrowindzie i Oblivionie...Koszmarki a nie gry roku.
Half
Achievementor

Postprzez Uzion » Śr lip 16, 08 23:29

Robisz to specjalnie?
Zacznij uzasadniac swoje opinie.
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » Śr lip 16, 08 23:54

No i tu leży pies pogrzebany.

Ja przy Morrowindzie spędziłem wiele godzin, a jeszcze więcej przy Oblivionie. Jak widać co kto lubi.

Wiem teraz dlaczego masz takie nastawienie. Tak więc lepiej uznaj Fallouta 3 koszmarek, bo raczej Ci się nie spodoba.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Half » Cz lip 17, 08 00:38

Przyznaje że Morrowind i Oblivion są bardzo rozbudowanymi grami RPG...ale są po prostu nudne.

Każdy quest wygląda tak samo:Pogadaj z jakimś kolesiem, zdobądź jakiś coś itp. a przy okazji zabij wiele osób.
Half
Achievementor

Postprzez Hal » Cz lip 17, 08 01:17

Morrowind i Oblivion grami roku? Panowie, bez żartów. W latach, w których ukazały się te RPG królowały, odpowiednio, MGS2 i Okami.

Zejdźcie z Halfa. Chłopak nie jest zadowolony z tego, co zobaczył na trailerach Fallout 3 i ma prawo otwarcie o tym mówić. Szczerze mówiąc ją również nie widzę jak na razie powodów do zachwytów.

Peace.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gac666xx » Cz lip 17, 08 01:55

Co to za porównanie Hal, MGS2 do Morrowinda.

http://www.metacritic.com/games/platfor ... =Morrowind
http://www.metacritic.com/games/platfor ... q=Oblivion

Game of the Year to nagroda przydzielona grom wyróżnionym w danym roku i Morrowind ją zdobył oraz Oblivion.

Half dla Ciebie może jest i nudne, mnie nie nudziło. Zresztą jak do Fallouta porównać to też były podobne questy tyle, że Fallout różnił się tym, iż tych questów miał znacznie mniej co zmniejszało ilość podobnych do siebie.
Gac666xx
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole