GRY ( na blaszaka i konsole )

Moderator: GM

Odp: GRY ( na blaszaka i konsole )

Postprzez Gac666x » Cz lis 17, 05 17:05

Aj by?bym zapomnia? Body Blows :]

To bylo pierwsze mordobicie na PC jakie mialem, pamietam z braciszkiem sie zagrywalismy w to.

Hmm Shinobi nie kojarz? niestety, najwidoczniej nie bylo tego w salonie gier ;]. Pamietam bylo pare scrollówek jeszcze, ale nazw nie moge sobie przypomniec. Np. w jednej gierce chodzi?o si? bardzo ma?ymi postaciami, ale mozna bylo rozpieprzac praktycznie cale otoczenie, podnosilo si? bazooki, karabiny ;].
Oo.. jeszcz dobrym tytu?em by? Cadillacs & Dinosaurs ;].
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez STARki » Cz lis 17, 05 17:55

body blows faktycznie bylo kozackie :) ninja :D

a jesli chodzi o scrollowki, siegnijmy do oldschooli: double dragon ktos pamieta? albo jeszcze dawniej - renegade... az sie lezka w oku kreci; chyba protoplasta gier typu beat'em up. malo gier sprawilo mi wiecej radosci. jesli ktos gral i kojarzy, to moge powiedziec, ze przeszedlem 3 albo 4 razy pod rzad, i wtedy juz w metrze mieli klamki :D
target renegade nie byl juz taki fajny. to juz wlasciwy scrollowany beat'em up, ale jedyna fajna akcja dla mnie bylo stracanie kopniakiem z wyskoku gosci z motocyklow :D
There's only room for one BOSS...
STARki
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Cz lis 17, 05 18:37

Je?eli chodzi o Street Fightery to dawniej (czasy 2. i ró?nych odmian 2.) mnie ta gra nie ci?gn??a. Fakt, by?a fajna i du?o w ni? gra?em (u kolegi, na Amidze :P), jednak to nie by?o to... gra wydawa?a mi si? za sztywna, za wolna. No i przede wszystkim bossowie, których pokonanie graniczy?o z cudem (ile to razy naw?cieka?em si? na Bisona).
Sytuacja zmieni?a si?, gdy w moje ?apki trafi?y romy z nowej generacji SF (czyli ró?nego rodzaju corossovery oraz wersje Alpha). ?liczna graficzka, do?? szybka rozgrywka, a jednocze?nie wci?? duzo kombinowania.
Tutaj jeszcze taka ma?a dygresja, najpierw gra?em w SF vs X-men, SF vs Marvel (czy jako? tak) dopiero pó?niej w SF2 Alpha i SF3 Alpha... i musz? przyzna?, ?e przeskok z Hadouken'a zajmuj?cego pó? ekranu z SF vs X na Hadouken'a z Alpha by? do?? ci??ki :).

Co do Mortala za? - niegdy? kocha?em t? seri? (w tej chwili ta mi?o?? nie ma prawa istnie?, bo ostatnia cz???, z jak? mia?em styczno??, to 4). Za najlepsz? uwa?am 2 - najbardziej wywa?ona, najbardziej "realistyczna" (przynajmniej w porównaniu do 3, która ca?y ten mrok i brutalno?? z dwóch poprzednich cz??ci zamieni?a w absurdaln? przemoc - pojawiaj?ce si? dziesi?tki czaszek czy kr?gos?upów po wybuchu, wisz?ce w powietrzu d?onie i inne tego typu rzeczy). Czwórka posz?a dalej z bajkowo?ci? swej brutalno?ci - budyniowata krew, bezsensowne ?amania, niewykorzystany patent z bro?mi (bo powiedzmy sobie szczerze, w grze praktycznie nie odczuwalo si? ró?niy, czy posta? trzyma?? w d?oni maczug?, kij czy miecz - wszystkie wali?y tak samo i zadawa?y tyle samo obra?e?). Mimo wszystko musz? przyzna?, ?e gra?o mi si? w ni? przyjemnie :).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Saveirv » Pt lis 18, 05 23:29

Ludzie !! A pami?tacie czasy NES`A czyli "Pegasus`a" :-*
Ja gra?em wraz z moim bratem i kumplami a? ma?o co nie poszed? z dymem zasilacz. Grania by?o mase ale najgorzej by?o z save`wowaniem, a tak w ogóle to nie by?o save`wowania. Zawsze by?o to tak pomordowa?e? si? z paroma levelami
a tu? za rogiem czycha? ochydny boss. Bossowie tak jak bossowie byli ?atwiejsi albo trudniejsi, a najgorzej by?o jak nawali?o
zasilanie w domu, brak ?y? czy continue. Ostatnio ?ci?gam emulatory i gierki, na szcz??cie mo?na zapisywa? stan gry. Z grami
by?o tak jak w Lotku rzadko trafia?e? na co? dobrego. Sprzedawca zawsze wciska? kit ?e ta gra to taka fajna i w ogóle. Samo
wspomnienie ju? zaczyna nieco wzrusza? to by?y czasy.
:D
Saveirv
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Pt lis 18, 05 23:33

Ech Nes... Saveirv ty nie opowiadaj o tym jak o 2giej wojnie ?wiatowej, powiedz jakie gierki gra?e?, bo nesa tu wiele osób pami?ta, niektórzy maj? nawet do dzis.

Ciekawe kto tak naprawde pami?ta czasy Atari :).

Ech gdy by nie to cholerstwo to pewnie by?bym na jakiejs anglistyce i codziennie chodzil kopa? pi?ke ;]. Co bym odda? by móc wróci? do wieku 1.5 roku, czyli czasu kiedy brat usilnie mnie uczy? jak odpala? gierki na Atari... ech. Najlepsze jest to, ?e sie nauczy?em ;].

No ale mielismy gadac o grach na konsole i pecety ;].
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez STARki » Pn lis 21, 05 10:26

ja dobrze pamietam stare czasy i mojego timexa2048 :D
ale to bylo granie: dan dare, savage, renegade, operation wolf, tomahawk, the great escape, dizzy ;) dlugo by wymieniac. jakos wtedy o wiele wiecej gier, mimo ograniczen stawianych przez 48kb ramu (sic!), w ktorych gra musiala sie zmiescic, dawalo mi wieksza frajde niz obecne produkcje.
There's only room for one BOSS...
STARki
Zanzibar

Postprzez kotlet_schabowy » Pn lis 21, 05 21:07

Ok, mój oldskul to komputer 386 z 1993 roku. ulubione gierki : Stunts, Lamborghini, Lotus z wy?cigowych, Troll, Colgate :) z platformówek, by?y sportowe olimpiady ziomowa i letnia, i chyba jedna z najlepszych gierek : Rock Dangerous 2 ! Chyba w tamtym roku po kilku dobrych latach odnalza?em w internecie t? gr? i sobie popyka?em. Incredible Machina to te? ?wietna gierka, wymagaj?ca myslenia. Super zabaw? by?o granie w Ko?o Fortuny z rodzin? :D. By?y te? gierki, których tytu?y ju? zapomnia?em. Ogólnie : to by? czasy :D, ale nie narzekam na obecne. Jednak w sumie dosy? szybko si? zepsu?a stacja du?ych dyskietek w tym PC, wi?c w sporo gierek nie mog?em ju? popyka?. Po jakich? sze?ciu chyba latach u?ytkowania pecet "pad?" w niewyja?nionych okoliczno?ciach, a w 1999 kupi?em ten, którego nadal u?ywam, zmieniaj?c w nim chyba tylko dysk twardy i dokupuj?c nagrywark? i drukark? :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Wt lis 22, 05 12:55

Rick nie Rock ;) no i Incredible Machine nie Machina. Ale to ma?e szczegó?y.

Ja 386 dosta?em w 92 roku (tzn brat dosta?). Pami?tam pierwsz? gr? w jak? gra?em na tym cudnym sprz?cie by?o cos w rodzaju protoplasty wormsów, o dwóch ma?pach wal?cych do siebie bananami ^_^. Potem by? Cisco Heat (?ciga?ka ala Lotus Challenge), SCORCH (OH YEEAAH, przez nastepne 6 lat sie w to jeszcze zagrywalem :) Prawdziwy protoplasta Wormsów ;) ), GOD (platformówka) oraz mnóstwo innych tytu?ów. Potem Wolf3d, Doom, Worms, Ufo: Enemy Unknown i kolejne cz??ci, Jagged Alliance, Jazz Jack Rabbit ;] (ale to juz 94-95 rok). Ku coraz nowszym tytu?om. Ach to by?y jednak czasy. Zreszt? czasem pykam sobie w te tytu?y, tak by od?wie?y? pami?? :).

Ha, olimpiada zimowa i letnia. Ojciec zabrania? mi grania w wi?kszo?? konkurencji oprócz skoków narciarskich, poniewa? ?atwo psu?a si? klawiatura od napierniczania w shift czy ctrl ;]. Ale gdy zmienilem klawiatur? niemieck? IBM'a, któr? mam do dzi? to juz przesta?o byc problem. Powiedzcie mi kto robi teraz klawiatury, które maj? 2 mm p?yt? pod klawiszami, anty p?ynow? os?on? oraz wytrzymuj? wielokrotne upadki z du?ej wysoko?ci + nawalanie (i nie mówie tu o g?askaniu) obiema pi??ciami lub g?ow? albo innym kikutem :). Tak prosze panstwa tylko IBM robil takie klawiatury, ta s?uzy mi juz 8 lat, a ma conajmniej 10 :).

Stunts, gierka któr? na pocz?tku uwielbialem a potem nienawidzilem. Dlaczego? Dlatego, ze w sumie nie miala nawet hamulca r?cznego ;), a przy super bolidzie byloby to wskazane. No i oczywiscie rozbijanie si? (kasacja wozu) przy predkosci 30 km/h. No ale szczerze powiem, ze miesiac temu sciagnalem najnowsz? wersj? Stunts! 1.2 i powróci?y lata m?odo?ci :D, nawet sobie tor u?o?y?em ;].

Duke Nukum kto? kojarzy ? Tak, Nukum, to by?a pierwsza cz??? z trzech sagi o Duke Nukemie (nawet w wersji 3d ! ;] ). Platformówka, potem dosc mocna action platformówka, a potem jeden z bardziej znanych FPP do dzis :).

ooo wlasnie. Commander Keen :) czyli pierwsza gra IFD (pierwotna nazwa ID Software). Tak, Carmack wraz z Romero kiedys robili platformówki :), no i nie byla to byle jaka platformówka :]. No a potem bym Wolfenstein i wszystko si? zacz??o.

Jeszcze jeden tytu?. Another world oraz Flashback! Dwie super platformówko przygodówki, jedne z lepszych w swoich czasach. Oj by?o tych tytu?ów sporo i jest nadal.

Crusader: No Regret/No Remorse, nosz by mnie pr?d popie?ci?, do dzisiaj lepszego izo TPP nie ma :) mniam! ;]

Zapraszam tutaj: www.the-underdogs.org Jakby ktos chcial sobie który? z tytu?ów przypomnie? :>.
Ostatnio edytowano Wt lis 22, 05 13:06 przez Gac666x, łącznie edytowano 1 raz
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez liquid kaczor » Wt lis 22, 05 16:51

Ja mia?em kiedy? Comodore 64 (tzn mam ale kable pogine?y :( ) Pami?tam moje najulubie?sze gierki "U-bott" i "Spy vs Spy" i jeszcze takie wyscigi ale tytu?u nie pami?tam.

Teraz pogrywam w NFS: Underground, mam takie "fazy" z t? gr?: instalka raz na ok 4-5 miechów, przejde kilka razy i deinstal ^^. W ca?ym Underku przeszkadzaj? mi 2 rzeczy "Get Low" i to ?e na HARD'zie wyzwanie stanowi? dla mnie 2 wy?cigi >:( (pamietam, ?e na samym pocz?tku jak gra?em w necie na oficjalnych serwerach EA to by?em 3 w Dritach, ?wiatowa czo?ówka, hehe ;D )
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Yasiu » N gru 04, 05 00:06

Ostatnio przeszlem Call of Duty 2 i PoP: WW[obie gry polecam], teraz jak znajde czas to szpilne sobie w Resident Evil Remake lub Need For Speed: Most Wanted - jezdze Renault'em Clio V6[tu screen - http://www.solid130.webpark.pl/auto.jpg], jak ktos gra i ma niech zamiesci fotke swojego wozu.
Yasiu
Shlasher Hawk

Postprzez borx » N gru 04, 05 15:43

A ja wlasnie zakupilem sobie XENOSAGA: Episode II. Pierwsza czesc nie wyszla u nas ale zapodali razem z druga plytke z kompilacja cutscenek z jedynki. W?aczam i mysle sobie ze to jakis krociutki wstep do fabuly... a tu CZTERY I PÓ? godziny ogladania ma?ych, kolorowych pokurczy z wielkimi oczami ;D No nic, zeby zacisn??em i obejrza?em bo fabu?a rzeczywiscie trzyma fason. Jest git. Teraz zabieram sie za granie w ca?y ten Episode II chociaz i tak wszystkiego z fabuly pierwszej czesci nie kumam. Wlasnie jak ktos gral w Xenosage I to niech mi na PW wyjasni kilka kwestii...

EDIT:
20 godzin ciorania w Xenosage za mn?. Ja pierdziele ale mnie wessa?o. Przymkn??em nawet oko na wiele infantylnych dialogów, sztucznych wydlozen i innych pierdolek ktore zawsze odstraszaly mnie od Japonskich erpegów. Wszystko za spraw? scenariusza ktory prowadzony jest genialnie no i bazuje na fabule ktorwa poprostu rz?dzi. Nigdy bym sie nie spodziewal ze zagram w gre o fabule tak zaskakujacej, ciekawej i przedewszystkim dajacej do myslenia...
Ostatnio edytowano Wt gru 06, 05 18:18 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez phsx » Wt gru 06, 05 22:28

Ja gram teraz w RE4 - fenomenalna gierka, grafika super podobno malo rozni sie od GC (nie mam mozliwosci sprawdzenia).
Klimat zapuszczonej, zacofanej wsi (na poczatku) ;). Fabula nawet podchodzi pomimo licznej krytyki. Ale najlepsza jest przyjemnosc plynaca z zabijania(zabrzmialo zlowieszczo ;D) i walki z przeciwnikami, z uzywania tych poteznych dopakowanych broni.
Gdybym mial oceniac dalbym cos w stlylu Neo+ - 9.8 :)
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Gac666x » N gru 18, 05 22:21

Heh, ja ostatnio (przez 3 tygodnie non stop) pykam w World of Warcraft :) (niestety nie oficjalnie, có? na oficjalne mnie nie sta?.) Gra si? ?wietnie, pomimo paru bugów, które jakos nie przeszkadzaj?. To zwiedzanie ?wiata, ró?norodno?? ich, masa questów i przedmiotów do zbierania. Udzia?y w Raidach na alliantów (gram orkiem warriorem) i jako taka znajomo?? z GMem :D:D:D. ( W razie jakby kto? chcia? mnie znale??, to szuka? na Lokal Lenasen).

Drug? gr? jak? pykam to NFS-Most Wanted. Powiem szczerze, ?e Underground 2 by? po prostu nudny i m?cz?cy (10 okr??e? itp). Tu wida? twórcy pos?uchali narzeka? i np. mamy tylko jeden rodzaj warsztatu oraz do nowych wy?cigów mo?na po prostu "podskoczy?". U?atwia to spraw?, poniewa? nie musimy traci? czasu na dojazdy, przez co gra jest o wiele dynamiczniejsza. Poprawiona jazda, feeling, ?e przy 200km/h nie da si? tak szybko zatrzyma? oraz to, ?e teraz czu? ci??ar samochodu sprawia, ?e gra si? o wiele lepiej :). Jedyne na co mog? narzeka? to na to, ze nikt nie uwzgl?dni? modelu zniszcze? jak w NFS 4, a gdyby to by?o zaimplementowane to wtedy gra bylaby cud miód i orzeszki, a tak to jest po prostu bardzo dobra i przyjemna :).

Trzeci tytu? to Ufo: Aftershock. Strategia turowa o smaku Ufo: Enemy unknown (a dokladnie to m?odszy brat Ufo: Aftermath). Wiele rzeczy usprawnionych w porównaniu do Aftermath, wiele rzeczy zmienionych. Troszke inne zasady, ale ogólnie gra si? do?? przyjemnie :). Czasem mo?e tylko wkurzy? poziom trudno?ci (nie ma to jak Ufok wal?cy do ciebie z 100 metrów z bazooki, a ty biegasz z Desert Eagle ;), nie?le wtedy trzeba sie nakombinowa?), ale tak poza tym jestem zadowolony (jako hardcorowy zjadacz wszystkiego co ma Ufo w tytule;) ).

Czwarty tytu?, który ju? przeszed?em (krótki niestety, ale prze?wietny) to Stubbs The Zombie: Rebel Without a pulse.

Po??czenie ?wietnego pomys?u, genialnej muzyki oraz klimat, którego dawno juz w grach nie by?o.
Wcielamy si? w Stubbs'ea, ziemnia... ee Zombiaka, który postanowi? si? zem?ci? (za co? dowiemy si? pod koniec gry). Zjadamy mózgi przechodniów zamieniaj?c ich w zombie. Tych zombie mozemy popycha? w strone kolejnych ofiar itp. Genialnie wyglada 40 zombiaków na ekranie goni?ca paru policjantów :D. Stubbs jest nie tyle przebieg?y (w ko?cu kiedys by? sprzedawc? :P) ale takze ma ró?ne ciekawe zdolno?ci. Og?uszaj?cy piard to pocz?tek. Dochodzi do tego granat jelitowy, sterowana odrywana r?czka (jak w rodzinie adamsów ;) ) za pomoc? której mozemy przejmowa? jeszcze nie zainfekowanych ludzi (i np. uzywac ich broni) oraz odrywana g?owa, która s?uzy do grania w kr?gle, a dok?adniej to rozbijaniu grupek uzbrojonych mi?kkich...smacznych... mó?dzków... er ludzi :).
Prawda mog?oby? tego wi?cej, aczkolwiek gra w sama sobie jest tak zabawna (dawno sie tak nie usmialem... No ale zobaczyc Zombiaka, który zakochuje si? w reklamie to nie codzienny przypadek, lub wyglaszaj?cego wojskowy monolog z ameryka?sk? flaga za plecami, jednak uzywaj?c do tego tylko s?owa "BRAINS" :D).
Gierk? szczerze polecam :)

Pi?ta gra to jak ju? pewnie si? domy?lili?cie King Kong. Gra jest bardzo ciekawa pod wzgl?dem klimatu. Wcielamy si? w Adriena Brody (bleech, ale na szczescie tylko slychac jego g?os, sapanie i wida? r?ce ;) ) i wraz z Jack Blackiem i t? bl?dym? zwiedzamy wysp? Skull Island (oh oh boje sie :D). Gra tr?ci konsol?, widac to po sterowaniu jak i "skomplikowaniu" rozgrywki, no ale wcale to nie przeszkadza. Nie u?wiadczymy tu ?adnych interface'ów (NARESZCIE KTO? ZACZERPN?? TEN POMYS? Z TRESPASSERA [chyba kiedys o nim pisa?em :) ]), wszystko o stanie amunicji wiemy z g?osu Jacka, a health to tak jak w CoD2, czyli jeden strza? i mamy czerwony ekran, a drugi (strza? czy tam ugryzienie, whatever ;) ) i jeste?my martwi. Mnie si? to podoba, nieraz w panice strzela?em/uderza?em na o?lep by tylko wydosta? si? z nat?oku wrogów ;) i och?on?? chwilk?. Gra momentami trzyma w napi?ciu, ucieczka po k?tach przed velociraptorami jest po prostu ?wietna. Rzucanie dzidami, strzelanie z broni jest bardzo dobre i naprawde kazdy milosnik FPP poczuje sie jak w domciu. Do tego wygl?d wyspy, animacja dinozaurów i otoczenia jest po prostu ?wietna (aczkolwiek graficznie mogloby sie to prezentowac lepiej, no ale có? staro?? nie rado??, a PS2 jest ju? wiekowe). Gry jeszcze nie przeszed?em, ale jestem przy ko?cu (niestety jest do?? krótka). Polecam j? ka?demu, szczególnie po lub przed filmem na szarym ekranie :).

No a MGS3 jak le?y na pó?ce tak le?y, nie ma mi kto po?yczy? PS2 na 2-3 dni wi?c chyba sobie w ko?cu nie zagram :/.

Tyle :)
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » N gru 18, 05 22:41

Ja ostatnio pykam sobie w Resident Evil 2 i Harvest Moon : Back to Nature (PSX). Co do "symulatora rolnika", to nie "wci?gn??" mnie jako? bardzo, od czasu do czasu co? tam porobi?, mo?e jeszcze mnie bardziej zainteresuje. Natomiast zajawk? na RE 2 mam odk?d zacz??em pyka? w RE 1 i ogólnie seria rz?dzi ! W sumie nie ma tu za bardzo co opisywa?, bo chyba wi?kszo?? z Was zna t? seri?, mog? napisa?, ?e grywalno?? jest wysoka, grafika i muzyka ?wietne, klimacik niez?y, no i cztery scenariusze do "zaliczenia" to troch? grania.
Gac : wcze?niej ju? The Getaway na PS2 nie mia?o ?adnego interfejsu, wi?c pomys? nie jest taki w sumie rzadki :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez borx » Pn gru 19, 05 16:04

A ja mam dylemat!! Za dwie godziny stane pod wejsciem do krakowskiego empiku i bede zachodzi? w g?owe czy kupi? Nintendo Dual Screen czy nie kupi?. ARGHHHHHH PSP juz sprzeda?em a powodem by? brak kasy i przedewszystkim BRAK gier. bo nie po to wyda?em tysiaka na konsolke z takim powerem zeby grac w zminimalizowane i okrojone wersje gier z PS2. Kiedy pojawi sie wiecej oryginalnych produkcji na PSP to moze sie skusze jeszcze raz ale na dzien dzisiejszy to mam dylemat czy kupic NDS z Mario Cartem czy nie...
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Gac666x » Pn gru 19, 05 16:15

Ja bym tam te kase wyda? na now? kostke ramu (kolejny GB:P) albo jakis 200gb dysk. Ale jesli juz naprawde musisz to czemu nie.

Ja sam sie zastanawiam ostatnio ostro nad GBA (SP ?? Ten z klapk? nie DS) ale kurna, 100 z? za gre, wole juz na PCta wydawa? niestety (aczkolwiek brakuje mi grania w kiblu albo w PKSie). Bede musial chyba pomyslec o Laptopie, najlepiej na paliwo (6-8 godzin pracy na 1 litrze benzyny :D:D:D).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Pn gru 19, 05 18:41

Juz za pozno, ale kupuj bo cholera to swietna zabawka, gry sa suuuuuuuuuper :) IMHO naprawde warto.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez borx » Pn gru 19, 05 18:52

Kul wielkie dzieki ;D Wszystko mi sie przesunelo i wlasnie teraz udezam po DS'a. Twoja opinia tylko mnie zmotywowala i teraz juz nic mnie nie powstrzyma. no to w droge... :)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez kelen » Wt gru 20, 05 16:06

kul napisał(a):Juz za pozno, ale kupuj bo cholera to swietna zabawka, gry sa suuuuuuuuuper :) IMHO naprawde warto.

Kul prawi dobrze. Póki co, gra?em narazie w Mariana 64 i Pkm Dash. ?wietnie si? gra. A na picto chacie nie koniecznie trzeba z kim? gada?, fajnie si? tam rysuje ;P.
kelen
Predator

Postprzez liquid kaczor » Wt gru 20, 05 16:52

A co sadzicie o Nintendogs? Ja osobi?cie gra?em ok. 10 min w Nie dla idiotów i przez tem krótki czas gra mnie zaciakawi?a i chyba nawet wci?gne?a. Niestety nie mam mo?liwio?ci dalszego grania w to "cudo".
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez borx » Wt gru 20, 05 18:15

DS jest swietne. Kupilem wczoraj zestaw z Mario Cartem i przygodówke Another Code. Mario Cart wsysa jak diabli. Po kupnie DS'a poszedlem do knajpy i pamietam ze DS przechodzil przy stoliku z rak do r?k i kazdy jechal jeden wyscig. Brechty byly straszne. Potem zaczelismy pi? ?ódke i ja juz nic nie pamietam ( a ?eb nawala mnie tak ze szok ) Co do Another Code - gra mnie zauroczyla muzyka i niesamowitym klimatem. Troszke pachnie mi to Syberi? ( moja ulubiona przygodówka ) ale feeling jest zupelnie inny. Same zagadki z wykozystaniem ekraniku dotykowego sa bardzo rajcujace i ogolnie chce sie wszystko przechodzic po kilka razy. W kolejce czeka jeszcze mase podejrzewam ze doskona?ych gier i az sam nie wiem co wybrac. Mario 64 a moze Castelvanie... w kazdym razie DS'a polecam bo to sprzecik emanujacy magi?. Powaga. Ma w sobie cos czego brakowa?o mi W PSP.( moze poprostu dobre a przedewszystkim nowatorskie i ciekawe gry? ) Aha co do grafy. powiem wam ze Mario Cart nie wygl?da wcale duzo gorzej od Ridge Racera na PSP. Grafika jest poprostu bardzo ?adna.

PS: Pod choinke juz zamowi?em sobie reuterek do bezprzewodowego netu co by ciorac w Mario Carta z ludem z ca?ego ?wiata. Mam nadzieje ze ci z forumowiczów ktozy maja DS'a tez zainteresowani s? jego aspektem sieciowym. sprawa jest w sumie banalna. Kupujemy Reuter, podpinamy do gniazda usb i juz w poblizu ok 10 metrów od kompa mozemy szale? w mario Carta po sieci. no i oczywiscie w inne gry na DS'a z us?ug? wi-fi. Oj czuje moc(z) w tej konsoli! ;D
Ostatnio edytowano Wt gru 20, 05 19:31 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Adamska » Śr sty 04, 06 23:22

Z gier, które mam i gram bardzo lubie True Crime New York City, Prince of Persia: Two Thrones i baaardzo przypad?a mi do gustu bijatyczka Def Jam: Fight For New York. Ogólnie bardzo lubie rodzaj Action Adventure, ale jestem otwarty te? na inne gatunki.

Co do nadchodz?cych to czekaj?c z zaci?ni?t? szczen?, du?? nadieje pok?adam w The Godfather inie mog? si? te? doczekac a? dorw? si? do Black...
Ostatnio edytowano Śr sty 04, 06 23:25 przez Adamska, łącznie edytowano 1 raz
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Gac666x » Pt sty 06, 06 03:15

Musz? przyzna?, ?e PoP 3: T2T rz?dzi tak samo jak Warrior Within (jedynie wola?bym muz? Godsmacka no ale trudno ;) ).

Jedynie na co si? natkn??em to bug dotycz?cy saveów, po prostu mi ich nie chce zapisywa?, ale chyba ju? wiem co jest nie tak ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez borx » Pt sty 06, 06 15:36

POP 3 jest genialny. Idealnie wywazono walki z elementami platformowymi. Co do muzyki to ja sie ciesze. Godsmack ze swoimi prostymi riffami pasowal do tego surowego klimatu WW a w The two thrones mamy juz zupelnie inny design. Orientalny przepych, kolorystyka, ogrody itd. Tu IMO zajebiscie pasuj? te orientalne dzwieki po??czone gdzieniegdzie z fajnymi zenskimi wokalami :) no i tam gdzie trzeba muzyka tez potrafi przywalic nieco ostrzej. Ogólnie POP 3 uwazam za najlepsz? cz??? serii. Tylko dwa zazuty:
1 - Krótka!!!!! W zyciu bym sie niespodziewal ale po paru platformowych eskapadach, paru walkach z bossami zaskakuje nas nagly koniec gry. zdecydowanie za wczesnie. A w PE: Extrime Shiva napisa? ze to najdluzsza czesc serii. tjaaa :o

2 - Scenariusz mimo ze naprawde dobry i swietnie po?aczony z poprzednimi czesciami to jednak cos mi nie zagralo. Z tej gry poprostu czu? ze od pocz?tku nie byla zapalnowana jako trylogia i kolejne losy ksiecia sa wymyslane na bierz?co. Troche szkoda bo scenariusz jest swietny a jednak czuc ze kolejne przygody ksiecia to efekt nie tyle z góry zaplanowanej trylogii co dobrej sprzedazy Warior within.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez noth_1 » Pt sty 06, 06 17:38

JA od czasu MGS2 , sprawdzam sciagam, ale osobiscie nic mnie nie zajmuje na dluzej niz 20 do 30 minut, jasne sa wyjatki Z.O.E 2 , MGS3... - niestety ja caly czas jestem zwolenikiem 2 odslony, i Nagle czlowiek dostaje lapota w tyl glowy od japonskich mistrzow produkcja - Killer7 , ktora zmienia mu po ra kolejny podescie do gry jako medium, i kiedy wydaje sie tobie ze juz lepiej byc nie moze obrywasz na ziemi - shadow of the collosus.Potem ludzie gotuja sie pod kontem nextgenow... i nagle wychodza zapowiedzi "Ryû ga gotoku" i rozkladaja na lopatki podobnie jak MGS2 zmianiajac totalnie podejscie do tematu naryracji i sposobu opowiadania historii i czlowiek zaczyna sie zastanawiac po co wychodza te wszystkie nextgeny...

http://www.gametrailers.com/player.php? ... e&type=mov Doom 3 , far cry , Hl2 , i wszystkie nafaszerowane normalmapingiem produkcje przy tym to dla mnie osobiscie "Giana Sister" ;>

Takashi Miike i Takeshi Miyasak powinni byc wzorem dla innych rezyserow, ktorzy nie boja sie zmiany na lepsze

P.S Jak zawsze wszsytko jest subiektywne wiec nie czepiajcie sie potkniec w nazewnictwie lub podwojnych znaczen niektorych zdan... ;> To Gra...hmm inaczej to Produkcja na ktora czekam aktualnie ;>
Pozdro
noth_1
Red Blaster

Postprzez phsx » Pt sty 06, 06 21:29

W moim osobisty rankingu MGS'ow na 1 miejscu jest ... MGS2 ;) A ja gram teraz w PoP2 i mam totalne zdziwko bo ta gra jest czasem wrecz bardzo trudna! przy niektorych sekcjach zrecznosciowych/walkach mnie szlag trafia doslownie. A slyszalem ze to DMC3 jest trudne - jesli cale DMC3 jest tak trudne jak te 'momenty' w PoP2 to dziekuje nie chce kupowac DMC w obawie przed strata pada. ;)
phsx
Sniper Wolf

Postprzez PiotrB » Pt sty 06, 06 21:42

StinG napisał(a):W moim osobisty rankingu MGS'ow na 1 miejscu jest ... MGS2 ;) A ja gram teraz w PoP2 i mam totalne zdziwko bo ta gra jest czasem wrecz bardzo trudna! przy niektorych sekcjach zrecznosciowych/walkach mnie szlag trafia doslownie. A slyszalem ze to DMC3 jest trudne - jesli cale DMC3 jest tak trudne jak te 'momenty' w PoP2 to dziekuje nie chce kupowac DMC w obawie przed strata pada. ;)

PoP2 jest proste wed?ug mnie. Co najwy?ej trudny jest Dahaka na hardzie. Ja sko?czy?em DMC1 na najwy?szym poziomie czyli Dante Must Die i musze powiedzie?, ?e jest to conajmniej trudna gra. Trójka ma podobny poziom trudno?ci do jedynki - tak s?ysza?em.

Najlepszy dla mnie MGS to: MGS1/MGS3. Ci??ko powiedzie?.
PiotrB
The Fear

Postprzez borx » Pt sty 06, 06 22:43

POP 2 jest banalnie ?atwy - wystarczy poczytav liste combosów.4-5 combosów stosowanych w walce i przezutki skracaja kazde starcie do kilku - kilkunastu sekund :)
Co do DMC 3 - jest trodny dopoki nie rozwinie sie na maxa swordmastera. Orbów za misje dostajemy za ma?o! to najwieksza wada tej gry. Zmusza do zbyt czestego przechodzenia pierwszego etapu w celu zbierania red orbów. czasem warto wlaczyc sobie pierwsz? misje 10 razy pod rzad by ustukac te 60 tys red orbów. zajmuje to z 15 minut ale pozwala szybciej rozwinac swordmastera. Potem to juz idzie sie i rozwala brzydali z gracj? baletnicy ;D a im wiecej combosow ?aczymy tym lepiej to wszystko wyglada. Kilkuminutowe, plynne kombinacje z niepowtarzajacych sie ciosów to jest cos czego nie ma zadna inna gra. system walki z Ninja Gaidena sie chowa ;D
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez phsx » So sty 07, 06 09:59

NG to podobno dopiero trudna gra, przynajmniej z tego co slyszalem, nie bede mial niestety okazji pograc a szkoda >:(
phsx
Sniper Wolf

Postprzez PiotrB » So sty 07, 06 13:21

StinG napisał(a):NG to podobno dopiero trudna gra, przynajmniej z tego co slyszalem, nie bede mial niestety okazji pograc a szkoda >:(

Najtrudniejsza gra to przechodzenie MGS2 na rang? Big Boss.
PiotrB
The Fear

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole