Heh, ja ostatnio (przez 3 tygodnie non stop) pykam w World of Warcraft

(niestety nie oficjalnie, có? na oficjalne mnie nie sta?.) Gra si? ?wietnie, pomimo paru bugów, które jakos nie przeszkadzaj?. To zwiedzanie ?wiata, ró?norodno?? ich, masa questów i przedmiotów do zbierania. Udzia?y w Raidach na alliantów (gram orkiem warriorem) i jako taka znajomo?? z GMem

:D:D. ( W razie jakby kto? chcia? mnie znale??, to szuka? na Lokal Lenasen).
Drug? gr? jak? pykam to NFS-Most Wanted. Powiem szczerze, ?e Underground 2 by? po prostu nudny i m?cz?cy (10 okr??e? itp). Tu wida? twórcy pos?uchali narzeka? i np. mamy tylko jeden rodzaj warsztatu oraz do nowych wy?cigów mo?na po prostu "podskoczy?". U?atwia to spraw?, poniewa? nie musimy traci? czasu na dojazdy, przez co gra jest o wiele dynamiczniejsza. Poprawiona jazda, feeling, ?e przy 200km/h nie da si? tak szybko zatrzyma? oraz to, ?e teraz czu? ci??ar samochodu sprawia, ?e gra si? o wiele lepiej

. Jedyne na co mog? narzeka? to na to, ze nikt nie uwzgl?dni? modelu zniszcze? jak w NFS 4, a gdyby to by?o zaimplementowane to wtedy gra bylaby cud miód i orzeszki, a tak to jest po prostu bardzo dobra i przyjemna

.
Trzeci tytu? to Ufo: Aftershock. Strategia turowa o smaku Ufo: Enemy unknown (a dokladnie to m?odszy brat Ufo: Aftermath). Wiele rzeczy usprawnionych w porównaniu do Aftermath, wiele rzeczy zmienionych. Troszke inne zasady, ale ogólnie gra si? do?? przyjemnie

. Czasem mo?e tylko wkurzy? poziom trudno?ci (nie ma to jak Ufok wal?cy do ciebie z 100 metrów z bazooki, a ty biegasz z Desert Eagle

, nie?le wtedy trzeba sie nakombinowa?), ale tak poza tym jestem zadowolony (jako hardcorowy zjadacz wszystkiego co ma Ufo w tytule;) ).
Czwarty tytu?, który ju? przeszed?em (krótki niestety, ale prze?wietny) to Stubbs The Zombie: Rebel Without a pulse.
Po??czenie ?wietnego pomys?u, genialnej muzyki oraz klimat, którego dawno juz w grach nie by?o.
Wcielamy si? w Stubbs'ea, ziemnia... ee Zombiaka, który postanowi? si? zem?ci? (za co? dowiemy si? pod koniec gry). Zjadamy mózgi przechodniów zamieniaj?c ich w zombie. Tych zombie mozemy popycha? w strone kolejnych ofiar itp. Genialnie wyglada 40 zombiaków na ekranie goni?ca paru policjantów

. Stubbs jest nie tyle przebieg?y (w ko?cu kiedys by? sprzedawc?

) ale takze ma ró?ne ciekawe zdolno?ci. Og?uszaj?cy piard to pocz?tek. Dochodzi do tego granat jelitowy, sterowana odrywana r?czka (jak w rodzinie adamsów

) za pomoc? której mozemy przejmowa? jeszcze nie zainfekowanych ludzi (i np. uzywac ich broni) oraz odrywana g?owa, która s?uzy do grania w kr?gle, a dok?adniej to rozbijaniu grupek uzbrojonych mi?kkich...smacznych... mó?dzków... er ludzi

.
Prawda mog?oby? tego wi?cej, aczkolwiek gra w sama sobie jest tak zabawna (dawno sie tak nie usmialem... No ale zobaczyc Zombiaka, który zakochuje si? w reklamie to nie codzienny przypadek, lub wyglaszaj?cego wojskowy monolog z ameryka?sk? flaga za plecami, jednak uzywaj?c do tego tylko s?owa "BRAINS"

).
Gierk? szczerze polecam

Pi?ta gra to jak ju? pewnie si? domy?lili?cie King Kong. Gra jest bardzo ciekawa pod wzgl?dem klimatu. Wcielamy si? w Adriena Brody (bleech, ale na szczescie tylko slychac jego g?os, sapanie i wida? r?ce

) i wraz z Jack Blackiem i t? bl?dym? zwiedzamy wysp? Skull Island (oh oh boje sie

). Gra tr?ci konsol?, widac to po sterowaniu jak i "skomplikowaniu" rozgrywki, no ale wcale to nie przeszkadza. Nie u?wiadczymy tu ?adnych interface'ów (NARESZCIE KTO? ZACZERPN?? TEN POMYS? Z TRESPASSERA [chyba kiedys o nim pisa?em

]), wszystko o stanie amunicji wiemy z g?osu Jacka, a health to tak jak w CoD2, czyli jeden strza? i mamy czerwony ekran, a drugi (strza? czy tam ugryzienie, whatever

) i jeste?my martwi. Mnie si? to podoba, nieraz w panice strzela?em/uderza?em na o?lep by tylko wydosta? si? z nat?oku wrogów

i och?on?? chwilk?. Gra momentami trzyma w napi?ciu, ucieczka po k?tach przed velociraptorami jest po prostu ?wietna. Rzucanie dzidami, strzelanie z broni jest bardzo dobre i naprawde kazdy milosnik FPP poczuje sie jak w domciu. Do tego wygl?d wyspy, animacja dinozaurów i otoczenia jest po prostu ?wietna (aczkolwiek graficznie mogloby sie to prezentowac lepiej, no ale có? staro?? nie rado??, a PS2 jest ju? wiekowe). Gry jeszcze nie przeszed?em, ale jestem przy ko?cu (niestety jest do?? krótka). Polecam j? ka?demu, szczególnie po lub przed filmem na szarym ekranie

.
No a MGS3 jak le?y na pó?ce tak le?y, nie ma mi kto po?yczy? PS2 na 2-3 dni wi?c chyba sobie w ko?cu nie zagram :/.
Tyle