Naked Snake czy Solid Snake ??

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Naked Snake czy Solid Snake ??

Postprzez Adamska » Wt lis 01, 05 14:15

Naked Snake czy Solid Snake ?? Który z nich wam bardziej pasuje i którego bardziej lubicie ??
Ja osobi?cie bardziej wole Naked Snake'a bo w grze wida?, ?e zrobi on wszystko by wype?ni? misj? i poprostu si? w niego wczu?em. No i w ko?cu to z jego genów byli stworzeni Liquid, Solidus i Solid wi?c pewnie jest od nich lepszy :P...
Ostatnio edytowano N sty 01, 06 19:34 przez Adamska, łącznie edytowano 1 raz
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Odp: Naked Snake czy Solid Snake ??

Postprzez SniperWolf » Wt lis 01, 05 16:42

Sama nie wiem... Bardziej przychylam si? w stron? Naked Snake'a, chocia?by dlatego, ?e wydaje si? on bardziej realistyczny, wida? jego emocje i co sobie my?li na dany temat.. Pozwala na to chocia?by grafika czy te? mo?e dojrza?o?? twórców.. ;)
"To czego się najbardziej boimy, już nam się przytrafiło."
SniperWolf
Inkarnacja VR

Postprzez Sage » Wt lis 01, 05 17:01

Adamska napisał(a):No i w ko?cu to z jego genów byli stworzeni Liquid, Solidus i Solid wi?c pewnie jest od nich lepszy :P...

Skoro powstali z tych samych genów to ich potencja? jest identyczny, zadecydowa? mo?e do?wiadczenie (którego SS i LS mieli pewnie wi?cej ni? BB, skoro byli trenowani na ?o?nierzy od dziecka).

Mi samemu bardziej odpowiada Solid Snake, gdy? jest troch? mniej ludzki od Big Bossa i ma bardziej pokr?con? histori? ?ycia (napisa?bym wi?cej, ale poczekam z tym dopóki nie pogram sobie wi?cej w mgs3)
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Skerbi » Pn gru 26, 05 20:42

Mnie sie bardziej podoba NS, poniewa? w jego wyrazie twarzy, tonie g?osu itp. wida?dramatyzm jego historii. U Snejka tego troch? mniej wida? (ani razu nie widzia?em ?eby Solid si? pop?aka?).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Skerbi
Inkarnacja VR

Postprzez Kasjusz » Wt gru 27, 05 16:33

Trudno mi powiedziec ktorego wole bardziej. Obaj s? inni. Solid pokazany jest jako zimny i do?wiadczony madafaka, a Naked dopiero sie taki stanie. Swoj? drog? w endingu MGS3 widnia? napis, ?e w 1970 r (chyba) amerykanscy filozofowie odzyskali ca?e Dziedzictwo.
A gdyby tak powsta? MGS5 w którym poznawaliby?my kulisy tego wyda?enia. Big Boss by?by ju? wtedy zimnym mordercom pozbawionum idea?ów. Super by?oby sterowa? takim dziadem. 8)
Kasjusz
Inkarnacja VR

Postprzez noth_1 » Śr gru 28, 05 13:01

Ja Tam wole The Boss ;D

Obrazek
noth_1
Red Blaster

Postprzez Mr_Zombie » Śr gru 28, 05 17:26

Noth - sk?d?e? wytrzasn?? to zdj?cie? Kobieta wygl?da naprawd? niemal?e jak The Boss...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez noth_1 » Śr gru 28, 05 20:08

Film Stealth ;>
noth_1
Red Blaster

Postprzez ka_trzy » Pt gru 30, 05 12:39

Kasjusz Naked Snake, czy Big Boss, jak wolisz nigdy nie sta? si? morderc? pozbawionym idea?ów. Pomimo i? ceni? sobie posta? The Boss, to uwa?am, ?e Snake post?pi? s?usznie buntuj?c si? przeciwko Patriotom (wcze?niej Filozofom). I o to w jego dalszym ?yciu chodzi?o. O zwalczanie Patriotów a nie przej?cie kontroli nad ?wiatem czy podobne bzdury. Sam osobi?cie wol? Naked Snake`a. Trudno powiedzie? dlaczego. Pewnie dlatego,?e prze?ywaj?c jego histori? czu?em to co on czu?. ?aden film,który dot?d ogl?da?em nie wywo?a? we mnie tylu skrajnych emocji-od salw ?miechu, przez skupienie, nerwy i w ko?cu ?zy.
ka_trzy
Uber Big Boss

Postprzez perseus » Pt gru 30, 05 15:58

Tak ja tez cenie bardziej Big Bossa. Wczesniej ukazany przez pryzmat wladzy i szalenstwa a jak nagle zmienilo sie nasze postrzeganie o nim po wyjsciu MGS3. Stal sie czlowiekiem pelnym idealow. Zmuszony zabic kobiete ktora darzyl uzcuciem wiekszym ode milosci. A potem innym wydawalo sie ze chce przejac wladze nad swiatem. Nie. On chcial ja oddac w rece ludzi, odebrac ja patriota. Misja przede wszystkim ? To wlasnie byla jego misja. Jak najbardziej go popieram.
whatever the cost...
perseus
Uber Big Boss

Postprzez Dragon71 » Śr sty 04, 06 22:44

Ja wol? Naked Snake'a. Po prostu. Trudno jest mi to wyt?umaczy?. Jako? wczu?em si? w t? posta?. Po MGS 3: SE Naked Snake sta? si? moj? ulubion? postaci? w ca?ej serii! Nie mam poj?cia, jak to si? sta?o. Wcze?niej Big Boss kojarzy? mi si? z jakim? z?oczy?c? itd. . W "trójce" pokazali jaki by? i jest w g??bi duszy. Odwa?ny, honorowy etc. . Nie no... Trudno jest mi to wyt?umaczy?, dlaczego wol? Naked Snake'a.
Dragon71

Postprzez PiotrB » Pt sty 06, 06 18:11

Ja minimalnie wol? Solid Snake'a, poniewa? jest bardziej do mnie podobny ;D. Big Boss po tym co przedstawi? w MGS3 te? sta? si? moim idolem.
PiotrB
The Fear

Postprzez borx » Pt sty 06, 06 23:39

Solid jest zdecydowanie za du?ym moralizatorem :) Jego moralizuj?ce wywody potrafi? czasem zemdli?. Naked mniej mówi? przez co by? bardziej tajemniczy a zatem ciekawy. No i fakt ze znamy jego mroczn? przysz?o?c tezwp?ywa na to jak go postrzegamy. Np taki Anakin. Ciekawie sledzi sie jego losy w filmie wiedz?c ze przecierz stanie sie Vaderem. ( no dobra ciekawie by bylo jakby ktos Anakina dobrze zagra? i nie z tymi dialogami :-\ )
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez kul2 » So sty 07, 06 11:47

Hmm
Z jednej strony Solid - czlowiek, ktory przez 3 czesci jest pionkiem Patriotow, musi walczyc z tym co w genach zapisane, a jednoczesnie mimo wszystkich swoich problemow, ciagle ratuje swiat.
A z drugiej Naked - koles, ktory z pionka staje sie najwiekszym wrogiem Patriotow, oprocz zabojstwa swojej mentorki zadnych wiekszych problemow.
Czyli Solid bo udowodnil, ze uwarunkowania to nie wszystko.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez ka_trzy » So sty 07, 06 12:31

W tym wzgl?dzie co Kul w?a?nie napisa? to Solid i Naked s? do siebie podobni. The Boss ?lepo wierzy?a w to co inni jej rozkazuj?. Naked si? przeciwko temu zbuntowa? i s?dz?, ?e dobrze zrobi?. Na pocz?tku si? troch? skrzywi?em, ?e w MGS4 b?dziemy grali starym Snake`iem ale teraz patrz? na to inaczej. Mo?e Kojimie chodzi?o o to, ?eby skonfrontowa? postaci Solida i Naked Snake`a a zarazem pokaza? analogie mi?dzy nimi. To b?dzie tak jakbysmy mieli mo?liwo?? zagra? starym Big Bossem i starym Snake`iem na raz. I oczywi?cie jestem ciekaw jak to si? sko?czy. Czy Solida te? spotka los The Boss i Naked Snake`a przepowiedziany im przez The Sorrow? "You will all be killed by your sons..." Sorry,?e troch? zjecha?em z tematu.
ka_trzy
Uber Big Boss

Postprzez PiotrB » So sty 07, 06 13:07

Zgadza si?. Fajnie jakby MGS5 przedstawia? nam dalsze losy Big Boss'a po wydarzeniach w Snake Eater.
PiotrB
The Fear

Postprzez Gość » So sty 07, 06 17:18

NO te? bym tak chcia?!
Gość

Postprzez borx » So sty 07, 06 18:03

Ja jednak stawiam na Solida. Tylko raczej nie ze wzgledu na sama postac a ze wzgledu na ciekawsze ralia. Wizja przysz?osci wed?óg Kojimy bardziej mnie kreci ni? jego wersja przesz?o?ci :) Cho? nie powiem dalsze losy BB to idealny temat na nowego MGSa byle nie na zasadzie zrobienia remake'a MG
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Dymek » Pn sty 09, 06 15:54

obydwaj s? git. Ale co? mi nie pasi...Big Boss w m?odo?ci wygl?da? tak jak Snake. Wi?c Snake powinien w czwórce wygl?dac tak jak stary big boss.
BTW Gdyby Snake wiedzia? o co walczy jego ojciec...zapewne by si? po??czyli. Big Boss walczy? z Patriotami Snake dopiero zacz??. Razem by wygrali. A tak Snake niczego nie ?wiadomy zabi? najbli?szego cz?onka rodziny (cho niewiedzia? o tym) ironia losu
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez PiotrB » Pn sty 09, 06 16:43

Dymek napisał(a):obydwaj s? git. Ale co? mi nie pasi...Big Boss w m?odo?ci wygl?da? tak jak Snake. Wi?c Snake powinien w czwórce wygl?dac tak jak stary big boss.
BTW Gdyby Snake wiedzia? o co walczy jego ojciec...zapewne by si? po??czyli. Big Boss walczy? z Patriotami Snake dopiero zacz??. Razem by wygrali. A tak Snake niczego nie ?wiadomy zabi? najbli?szego cz?onka rodziny (cho niewiedzia? o tym) ironia losu

Solid Snake to klon Big Boss'a wi?c starzeje si? szybciej w dodatku ma zaimplikowanego wirusa FoxDie.
PiotrB
The Fear

Postprzez turel » Pt sty 13, 06 16:46

Ja stawiam na solida, to jest typowy ,,kozak'' lub tez ,,twardziel'' a do tego legeda, jest szanowany itp. chociaz dawno juz nie gralem w MGS ani MGS2, mam MGS3, gram i teraz to Big Boss jest mi bli?szy. Big Boss jest bardziej ,,ludzki'' tzn jest targany uczuciami, miewa watpliwosci itp. Stawiam na Solid'a dlaczego?? jestem taki jak solid, chyba dlatego.
turel
Uber Big Boss

Postprzez Nr48 » Pt sty 13, 06 18:40

Z tym pytaniem to ja mam problem. :-\ Z jednej strony, o czym ju? wiele osób tutaj mówi?o, Naked Snake jest bardziej ludzki, bardziej nam bliski. Z drugiej strony jednak o wiele wi?cej wiemy o Solidzie, bli?ej go poznali?my w czasie MGS1 i MGS2 (nie wa?ne, ?e tutaj grali?my przez wi?kszo?? gry Raidenem ;D) - na temat MG1 i MG2 nie b?d? si? wypowiada?, bo jeszcze nie gra?em. :-[
A wi?c, jak to mawiaj?: "and the winner is: Solid Snake", poniewa? moim zdaniem posta? Big Bossa pozwoli?a nam lepiej zrozumie? Solida (po cz??ci oczywi?cie). Wydaje mi si?, ?e teraz (po uko?czeniu MGS3) lepiej rozumiemy ?mudn? walk?, któr? prowadzi (i b?dzie prowadzi?) Solid Snake a? do swojej ?mierci, histori? cz?owieka, który posiada geny "Najwi?kszego Wojownika XX wieku".
I moim zdaniem ?wietnie wykorzystuje swoje "dziedzictwo".

"Whoever wins, out battle does not end. There loser is freed from the battlefield, the winner must remain there and the survivor
must live his life as the warrior until he dies." - Big Boss, Metal Gear 2: Solid Snake
Ostatnio edytowano Pt sty 13, 06 18:42 przez Nr48, łącznie edytowano 1 raz
Nr48

Postprzez tomekd » N sty 15, 06 15:36

Jak dla mnie Solid lepszy by? pionkiem patriotów ale przecie? pokona? liquida i pomóg? Raidenowi w akcji na Big Shell a naked przecie? chcia? pokona? patriotów ale stworzenie armi i pierwszego z modeli Metal Gear to chyba z?y pomys?:(( zawsze mo?e by? inne wyj?cie
tomekd
Uber Big Boss

Postprzez borx » N sty 15, 06 18:07

raiden napisał(a):Jak dla mnie Solid lepszy by? pionkiem patriotów ale przecie? pokona? liquida i pomóg? Raidenowi w akcji na Big Shell a naked przecie? chcia? pokona? patriotów ale stworzenie armi i pierwszego z modeli Metal Gear to chyba z?y pomys?:(( zawsze mo?e by? inne wyj?cie

Pierwszego z modeli MG to Jack rozwali? ( z pomoc? Evy ) :)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez PiotrB » N sty 15, 06 18:10

borx napisał(a):Pierwszego z modeli MG to Jack rozwali? ( z pomoc? Evy ) :)

Je?li uznasz, ?e Shagohod to Metal Gear. Niektórzy s?dz?, ?e to nie MG.
PiotrB
The Fear

Postprzez Ramzes » N sty 15, 06 21:07

Cytat """"Big Boss jest mi bli?szy. Big Boss jest bardziej ,,ludzki'' tzn jest targany uczuciami, miewa watpliwosci itp.""" To w?a?nie sprawia i?e stawiam na BIG BOSS'a!
Ramzes

Postprzez kmh » Pn sty 16, 06 01:19

Mac napisał(a):"Whoever wins, out battle does not end. There loser is freed from the battlefield, the winner must remain there and the survivor
must live his life as the warrior until he dies." - Big Boss, Metal Gear 2: Solid Snake

Ten smutny fakt jest powtarzany do?? cz?sto. Mówi? to tak?e Raven. Nie zacytuj? narazie, pami?tam tylko, jak mówi?, ?e b?dzie walczy? bez ko?ca i nigdy nie zazna spokoju.

To samo powtórzy?a The Boss. Mo?e Kojima powi?za? to z powy?szy tekstem z MG2 (?e niby to The Boss mu to powiedzia?a), ale chyba chodzi o to, ?e ka?dy ?o?nierz z do?wiadczeniem to wie.
kmh
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Pn sty 16, 06 21:03

Tu raczej chodzi o pewna lacznosc miedzy mentorem a uczniem, a raczej zwyciazca i pokonanym.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kmh » Pn sty 16, 06 21:28

kul napisał(a):Tu raczej chodzi o pewna lacznosc miedzy mentorem a uczniem, a raczej zwyciazca i pokonanym.

Bardzo ?adnie uj?te ;).

Wracaj?c do tematu. Ja jestem za Solid Snake'iem. Dlaczego? Big Boss jest ludzki, zabawny, prze?y? do?? smutn? histori?. A jego klon? W dodatku domniemanie najsabszy? Jest do?wiadczonym ?o?nierzem, bardzo zm?czony swoim ?yciem, a nie przestaje walczy?. Ma ide?, chce dla niej ?y?. Po?wi?ca swoje ?ycie dla ludzi, nie tak jak kiedy?. Teraz ma szczer? wol? walki za nas, za nasz? kultur?. "Walka to jedyna rzecz w jakiej by?em dobry, ale przynajmniej zawsze walczy?em za to, w co wierzy?em." Grey Fox MGS1, Solid Snake MGS2.

Na dodatek jego ko?cowy wspania?y monolog w?a?nie o sensie jego ?ycia. Co? cudownego.
kmh
Uber Big Boss

Postprzez pomocy » Cz sty 19, 06 21:22

Jeszcze nie pozna?em Big Bossa (nie mam PS2 i modl? si? o premier? MGS3:S na PC), wi?c jak narazie wybieram Solid Snake'a, chocia? przyznam ?e na screenach z MGS3 Big Boss wygl?da kozacko :)
pomocy
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence