Aktualnie grane.

Moderator: GM

Postprzez Pabian01 » N sty 25, 09 16:49

A czy ktoś z Was grał w Stranglehold ?
Pobrałem wersję demo. Śmiało mogę powiedzieć, że jedno z najlepszych dem jakie grałem ;) Krótkie nie jest, oraz po każdorazowym przejściu otrzymujemy nowy "atak specjalny".
Wstawki są dość ciekawe, nie irytują i nie ciągną się nie wiadomo ile. Gra graficznie prezentuje sie nie najgorzej jak na gry wypuszczone w tamtym okresie, choć i teraz nie jest źle. No ale ja tutaj nie o tym. W każdym razie nie można narzekać na grafike.
Kiedy pierwszy raz dowiedziałem się o tej grze pomyślałem, że może być coś więcej niż tylko dobra gra. Później obejrzałem trailery, gameplaye na necie noi jakoś zwątpiłem. Jakoś zapomniałem o tej grze.
Ostatni przeglądam PSN patrzę a tu demko jest do ściągniecia, no więc usuwam Dead Space [które jakoś mnie nie urzekło :/] i łykam.
Po odpaleniu odrazu urzekł mnie insektor Tequila. Taki miły cfaniaczek, ja lubię takich bohaterów. Przejdę do najważniejszego, czyli gameplayu. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to zbyt łatwa możliwość ślizgania się po stołach i innych tego typu rzeczach. Jak się później okazało nie zwraca się na to uwagi, a jeśli już to tylko na plus.
Nasz inspektor ma 3 dość interesujące ruchy, które możemy uaktywnić kiedy dopełnimy specjalny pasek, poprzez zabijanie oprychów. Im więcej załatwimy kolesi w krótkim przedziale czasu tym więcej go uzupełnimy. 1 z nich to precyzyjne celowanie - obraz daje nam zbiżenie na gościa jak przez lunete, bez przesady oczywiście, celujemy w interesujące nas miejsce i bang. Moje ulubione to kolano ;). Po wystrzeleniu kamera ładnie leci za pociskiem ukazując nam przeznaczenie nieszczęśnika :) 2 - umożliwia nam przejście do trybu w którym nie marnujemy amunicji, a strzelamy ze znacznie zwiększoną szybkością. 3 - Spin attack, zabiaja wszystkich wrogów znajdując się aktualnie wokól nas, nie możemy wtedy ingerować, ale żyć też nie tracimy. Przy 2 i 3 mamy efektowne króciutkie wstawki. Tak gra stanowczo jest nastawina na efektowność. Wspomniałem o możliwości skakania jak Max Payne i bullet time ? Jest efektownie i czuć to. Mi się to podoba. Jest taże możliwość interakcji z otoczeniem na zasadzie biegania po poręczy, czy ślizgu na niej. Można też skoczyć np. na stół na kólkach i jadąc na nim strzelać do wrogów. Mamy także możliwość chowania się, tzn. przyklejamy się plecamy do ściany czy stołu. Co mi przypadło do gustu to to, że jakm już jesteśmy w tej pozycji to nie widzimy celownika jak w innych grach, pojawia się on dopiero jak się wychylimy. Sam Tequila ma też ładne animacje gdy stoimy oparci, a przeciwnicy prowadzą ostrzał. Mimika itp.
Aha jest też jeszcze jeden ciekawy patent w tej grze, mianowicie, gdy optoczy nas mała grupka, gra ukazuje nam widok delikatnie zza głowy, bullet time jest odpalony a my lewą gałką unikamy pocisków. Genialny pomysł, może nie do końca go wykorzystali, ale ja coś takiego pierwszy raz zobaczyłem i chciałbym to jeszcze nie razj ujrzeć. Ale żem się rozpisał :P a grałem tylko w demko. Nie bedę przedłużał bo recenzji zamiaru pisać nie mam. Powiem tylko, że mnie się podoba. Wydaje mi się, że gra jest typu, pokochaj albo nienawidź.
Mocna 8 dla demka ode mnie.

Ktoś miał przyjemność zagrania w pełną wersję ? Długa jest ? Jak stoi z replayability ?

Nie wiecie nic czy będzie 2 ? :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Operator » N sty 25, 09 18:54

Ja tylko czytałem recenzję pecetowej (przetłumaczonej na Polski język) wersji. Jest tam podobno świetny lektor.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666xx » N sty 25, 09 20:14

Miałem okazję grać w demo na PC. Wówczas niestety miałem problem z kartą graficzną (przepalała się i biegała do serwisu) tak wuięc dłużej niż kilka minut nie pograłem. Ale dzięki żeś mi przypomniał, może w końcu się za tę grę.

Jak podobała Ci się gra to oglądnij sobie drogi Pabianie Hard Boiled. Jest tam właśnie twój ulubiony inspektor Tequila. Jest dlatego, że Stranglehold to growa kontynuacja filmu Johna Woo ;].
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N sty 25, 09 20:17

gra niestety dość krótka do łyknięcia w 2-3 dni, nie wiem jak tam powtarzalność, bo oddałem ją po przejściu.
Ale jak można kupić za gorsze - warto
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SincoderFX » N sty 25, 09 20:27

Mi się motyw azjatyckiego Max Payne'a nie podobał w ogóle, jedyne co mi przypadło do gustu i zrobiło na mnie pozytywne wrażenie to... cut scenki.
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez MrPayne » Śr sty 28, 09 14:23

Maxa Payne'a można nazwać amerykańskim Tequilą, Remedy wzorowało się na Woo i każdy, kto śledził uważnie dialogi w "jedynce" o tym wie. :)

Jak dla mnie, pomimo, że gra jest na krótkie sesje, jest przezabawna. Sprawia to głównie interakcja z otoczeniem - zestrzeliwanie neonów na głowy przeciwników czy jazda na wózku daje mnóstwo radości, a latające wokół gołębie i melony dodają dynamiki wydarzeniom na ekranie. Z powodu "krótkiej krótkości" też nie dałbym wiele, ale zapolowałbym na tani egzemplarz.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Śr sty 28, 09 15:04

http://www.gram.pl/sk7_9gvqGO1_Stranglehold.html

Ja zamawiam pewnie w lutym wraz z GTA 4 :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr sty 28, 09 17:10

Gac666 napisał(a):Ja zamawiam pewnie w lutym wraz z GTA 4 .

?? Przecież w GTA grasz teraz. Pożyczona?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr sty 28, 09 17:37

Pożyczona, a jakże.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SincoderFX » Śr sty 28, 09 23:20

MrPayne napisał(a):Maxa Payne'a można nazwać amerykańskim Tequilą, Remedy wzorowało się na Woo i każdy, kto śledził uważnie dialogi w "jedynce" o tym wie. :)

Jasne: "- Johny who? - John Woo." to Payne'owy klasyk. Ale to Paradoks identyczny jak ten z Tomb Raiderem. Core Design wzorowało się na filmie o Indym i tak powstał TR. Później Lucas Arts wypuściło Indiana Jones and the Infernal Machine, wzorując się na... TR.
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez SALADYN » Cz sty 29, 09 11:07

Mam problem z przygodami księcia.
Otóż gram sobie już od jakiegoś czasu , zawsze staram się przejść grę samemu bez pomocy jakiś poradników i i opisów czy broń boże kodów.
I w tej grze to sie na mnie odbiło , jestem już w 20 rozdziale czyli praktycznie końcówka gry ominąłem kilka Life Upgrade , skrzynek i bonusowych broni , tymczasem wczoraj zajrzałem na PoP Center i wyczytałem tam że jeśli nie mam wszystkich Life Upgrade'ów to nie zdobędę ostatniej broni Water Sword'a a bez niego czeka mnie jedno z alternatywnych zakończeń (czyli niekoniecznie najlepsze).
Czy można to jeszcze odkręcić czy jednak czeka mnie ponownie zaliczanie gry ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Sylvan Wielki » Cz sty 29, 09 11:17

SSF2THD, kultowa pozycja w odświeżonym stanie. Znakomita zabawa przed SF IV.
Titan Quest Immoetal Throne. Obym przed Kill Zone 2 zdążył ukończyć ^^'
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gac666xx » Cz sty 29, 09 13:22

SALADYN napisał(a):Mam problem z przygodami księcia.
Otóż gram sobie już od jakiegoś czasu , zawsze staram się przejść grę samemu bez pomocy jakiś poradników i i opisów czy broń boże kodów.
I w tej grze to sie na mnie odbiło , jestem już w 20 rozdziale czyli praktycznie końcówka gry ominąłem kilka Life Upgrade , skrzynek i bonusowych broni , tymczasem wczoraj zajrzałem na PoP Center i wyczytałem tam że jeśli nie mam wszystkich Life Upgrade'ów to nie zdobędę ostatniej broni Water Sword'a a bez niego czeka mnie jedno z alternatywnych zakończeń (czyli niekoniecznie najlepsze).

Jeśli nie masz wszystkiego zdobytego to możesz zapomnieć o prawdziwym zakończeniu.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Cz sty 29, 09 14:30

SALADYN napisał(a):Mam problem z przygodami księcia.

Samemu nie grałem, bo nie mam (jeszcze?) PoP'a ale z tego co wiem to da się pozałatwiać wszystko do póki w ostatniej misji nie przejdziemy przez drzwi świątyni. Póki jesteśmy na zewnątrz mamy okazję poleciec do każdej lokacji i na nowo ją pozwiedzać. Dopiero po przekroczeniu drzwi nie mamy tej możliwości.
Ale jak pisałem, nie grałem a opieram sie na tym co wynalazłem w necie, wiec moge się mylić.

Inna sprawa.. to Wasze Strangleton (nigdy nie pamiętam jak się pisze :P) to wg mnie najbrzydsza gra na ps3 jaką widziałem na WŁASNE OCZY. Po waszych pochwałach, ściągnąłem demko i.... blee.... :)
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Cz sty 29, 09 14:40

Stranglehold ma 2 lata już, co się dziwisz. Równo z Gearsami się pokazało. Zaś co do jej grafiki, to popatrz na możliwości niszczenia terenu i wtedy mi powiedz gdzie jest taka grafika =='.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Cz sty 29, 09 14:49

Zniszczalność terenu, czyli arbuzów, koszyków, neonów itp to fizyka... nie grafika. Fizyka ok, niezła - tu się nie czepiam. Ale tekstury (a o to mi chodzi) to yhh... Nie mój styl gry jaką bym preferował.
A pierwsze Girsy w porównaniu z tym to są WEDŁUG MNIE piękne, mimo, że tam mało co da się zniszczyć :)
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Cz sty 29, 09 14:54

To tez jest grafika chłopie. Fizyka to tylko odpowiada za kwałki fruwające, nie możliwość rozwalenia prawie calego muzeum wraz z parkietem w kuchni.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz sty 29, 09 15:15

Jeśli nie masz wszystkiego zdobytego to możesz zapomnieć o prawdziwym zakończeniu.

Dzięki , dokończę już zaczętą rozgrywkę a później wezmę sie jeszcze raz za zaliczanie wszystkiego , tylko muszę jakiś opis skołować.
SALADYN

Postprzez uci » Cz sty 29, 09 18:33

no wartko zakończyć by poznac "złe zakończenie" a potem na spokojnie dobre, jednak jest tutaj mała różnica w bossach
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz sty 29, 09 18:41

Wiem Dahaka zaraz po cesarzowej.
Są jeszcze jakieś zakończenia czy tylko te dwa ???
SALADYN

Postprzez uci » Cz sty 29, 09 19:04

tylko 2
uci
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Pt sty 30, 09 17:30

Postanowiłem zaszaleć i pożyczyłem od kolegi Xboxa, teraz mogę spokojnie powiedzieć: "Łojezu, jak to wyje!", oraz "Jakie to cholerstwo ciężkie!" (poczułby to każdy który musiałby zaginać do domu z pięcio-kilowym X'em pod pachą i siedmio-kilowym plecakiem.)
Jak na razie piłuję Halo 2, NFS:U2 czeka w kolejce a potem, kto wie?
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gillian » Pt sty 30, 09 18:14

Mówisz o pierwszym X'e? W sumie nigdy go nie miałem, ciężko mi powiedzieć, jak wyje i czy jest cieżki. Ale na pewno jest wielki.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So sty 31, 09 19:12

Warrior Within zaliczony , od razu wziąłem sie jednak przechodzenie jej jeszcze raz ze względu na drugie ponoć lepsze zakończenie i okazuje sie że Life Upgrade'y które wcześniej ominąłem wcale nie są tak trudne do znalezienia gorzej z wszystkimi artworkami.
Wczoraj również dostarczono mi Shadow of Colossus , pograłem tylko kwadrans załatwiając pierwszego kolosa a już sie w tej grze zakochałem , na razie nie pasuje mi tylko język jakim sie posługują postacie.
No i w końcu udało mi sie kupić za rozsądna cenę OKAMI więc w lutym mam w co grać.
No i ten nieszczęsny Wiedźmin wciąż czeka na swoją kolej do ukończenia.
SALADYN

Postprzez Gillian » N lut 01, 09 12:50

SALADYN napisał(a):Wczoraj również dostarczono mi Shadow of Colossus , pograłem tylko kwadrans załatwiając pierwszego kolosa a już sie w tej grze zakochałem , na razie nie pasuje mi tylko język jakim sie posługują postacie.
No i w końcu udało mi sie kupić za rozsądna cenę OKAMI więc w lutym mam w co grać.
No to załatwiłeś sobie dwie przepotężne gry : ).

Na początek mała uwaga. Odradzam bieganie w SotC od kolosa do kolosa. Bo akurat będzie Ci to zajmowało po 15 minut+walka. Polecam zwiedzanie całej mapy i odkrywnie różnych miejsc. W tym tkwi największa moc tej gry, nie (nie tylko) w epickich, aczkolwiek choć schematycznych i liniowych walkach z kolosami. Warto sobie pozwiedzać, popatrzeć jakie w różnych miejscach panują warunki, jak zmienia sie klimat. Rewelacja : ).

A Okami to już ogólnie jest dzieło niesamowite. I znów radzę chodzić, zwiedzać i odkrywać, robić wątki poboczne. Ja początkowo nie zaczaiłem tego klimatu, przez 10h zastanawiałem się, co tu takiego fajnego, aż zrozumiałem, jak powinno się w ten tytuł grać : ).

A co u mnie? Dotarły w piątek Advance Wars 2. Włączam na dwie tury, przepadam na dwie godziny. Ależ to uzależnia i ciągnie do konsolki. Poza tym dzisiaj nareszcie po tygodniu wyszło piękne słońce i mam szanse sensownie pograć w Boktai : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Hal » N lut 01, 09 15:24

Polecam zwiedzanie całej mapy i odkrywnie różnych miejsc. W tym tkwi największa moc tej gry, nie (nie tylko) w epickich, aczkolwiek choć schematycznych i liniowych walkach z kolosami. Warto sobie pozwiedzać, popatrzeć jakie w różnych miejscach panują warunki, jak zmienia sie klimat. Rewelacja : ).

Dla mnie z kolei siła tego Dzieła tkwi w odmiennych aspektach niż zwiedzanie okolicy i podziwianie ładnych obrazków. Wymienione przez Ciebie zalety są jedynie powierzchowną realizacją naczelnej treści.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gillian » N lut 01, 09 16:14

No spokojnie. Nie wynośmy tego tytułu na piedestał doznań duchowych. To wciąż tylko gra.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » N lut 01, 09 16:59

twilite kid napisał(a):No spokojnie. Nie wynośmy tego tytułu na piedestał doznań duchowych. To wciąż tylko gra.

Ale ty nie rozmawiasz z graczem, tylko z Halem. Weź na to poprawkę ;).
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez MrPayne » N lut 01, 09 17:34

twilite kid napisał(a):Nie wynośmy tego tytułu na piedestał doznań duchowych. To wciąż tylko gra.

Hamlet to tylko książka. Beatlesi to tylko zespół. Cowboy Bebop to tylko anime...

Każda rzecz może wpłynąć na człowieka, nie można tego także demonizować. Nie przeszedłem SotC, doszedłem do czwartego kolosa i musiałem grę oddać, więc się akurat w tym przypadku nie wypowiem... Ale np. dla mnie, Silent Hill to coś więcej niż gra.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Adamska » N lut 01, 09 19:36

no jak widac ja aktualnie mecze skejta dwojeczke. kupilem go, bo jedynka byla dobra, przelomowa wrecz, ale nie spodziewalem sie, ze jeszcze EA zrobi cos co sprawi, ze sequel wniesie cos do serii i bedzie sie w niego przyjemnie gralo nie myslac sobie 'eeeee oeezuuu to samo, NO TO SAMO!'. no i tak gram w tego skate gram gram gram i musze przyznac, ze udalo im sie. mimo, ze to niby ciagle san van to jednak zrobione tak, ze jest duuuuuzo nowych swietnych spotow, ale i sporo takich, ktore wprawiaja nas w podroz sentymentalna typu 'aaahh pamietam jak na tego raila wpadlem nollie 36 inward heel'em na overcrooks'a i zszedlem hardflipem 18 myyyaaahhh bosko bylo'. do tego pare smaczkow w postaci przesuwania przeszkod, quarterow, raili, kickerow i innych tego typu syfkow czy samego schodzenia z deski, czego brak w jedynce dawal sie we znaki. poruszanie sie on foot wykonane troche po lebkach, ale nie mozna miec wszystkiego przeciez ;d

ogolnie bardzo pozytywne wrazenie panowie i panie ;)
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole