Rejestrowanie karty w PlayStation Store

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Rejestrowanie karty w PlayStation Store

Postprzez Kazuun » Cz kwi 09, 09 17:38

W związku z Waszymi pytaniami czuję się w obowiązku napisać o tym jak wypełnić dane w PSS. A zatem:

Rejestrowanie karty w PSS za pierwszym razem:

Przede wszystkim wybieramy w prawym górnym rogu "View Cart" (czyli po polsku: Koszyk).
- potem w prawym górnym rogu wybieramy "Add Funds" (Dodaj fundusze)
- Credit Card

Card Type: np Visa (zależne od tego co macie)
Card Holder: Jan Kowalski
Card Number: XXXXXXXXXXXXXXXX
Expires: data wygaśnięcia karty. Najpierw miesiąc, potem rok (np: 01 2011)
Card Security Code: 3 lub 4 cyfrowy numer na odwrocie karty, nadrukowany na pasku.

Street Adress 1: Matejki 5
Street Adress 2: (puste)
Street Adress 3: (puste)
City: Lodz
State/Province: (puste)
Postal Code: kod pocztowy w formacie: XXXXX (czyli bez myślnika, ot ciąg 5 cyfr)

Jeżeli tak wpiszecie dane to nie ma możliwości, żeby wam nie zadziałało. Jeśli jednak wyskoczy błąd jakiś, to:
a) sprawdźcie czy się nie kopsneliście w numerze, czy nazwie czegoś
b) Wasza karta nie może obsłużyć płatności PSS. Jeśli nie macie pewności czy karta powinna działać, zapytajcie konsultanta w banku. Niektóre banki wymagają np stałych dochodów na konto, żeby móc wydać taką kartę. Ja swoje konto specjalnie zmieniłem zakładając nowe poprzez internet (http://www.inteligo.pl) i mnie karta działa bez problemu.

Po wypełnieniu możemy dodawać do naszego portfela sumy: 20, 40, 60, 100, 200 i 370 zł (tak przynajmniej widnieje u mnie).

Rejestrowanie nowej (drugiej) karty w PSS:

Może się zdarzy, że kartę Wam skradną, lub straci ona wazność. Jak zmienić jej dane na dane nowej karty?

Wchodzimy w XMB w:

PlayStation Network --> Account Management --> Account Information --> Billing Information.

W tym momencie system poprosi nas o podanie hasła. Wpisujemy to samo hasło którym logujemy się do PSN. Teraz nic nie stoi na przeszkodzie by zmienć dane.

To by było na tyle. Ktoś ma pytania, to pisać, chociaż sądzą, że wszystko opisałem dość jasno. Jak się spodoba, można przykleić.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez greyfox » Pt kwi 10, 09 02:06

Kazuun - Wszystko ładnie pięknie i gratuluje. Aczkolwiek:
1. Jeżeli wyskakuje wam błąd a macie 100% pewność że karta obsługuje takie płatności sprawdźcie dokładnie w jaki sposób macie podany adres zamieszkania w formularzach jakie wysyłaliście do danego banku. Jest to bardzo istotne gdyż PSS potrafi odrzucić kartę z powodu braku byle kropki. Przykładowo mieszkamy na Matejki 5 mieszkania 15. Można zapisać to tak: Matejki 5/15, Matejki M.15 BL.5 lub tez na odwrót, Matejki BL.5 M15. Ważne ażeby wpisać tak jak jest to zapisane w banku.
2. O wiele wygodniej jest zarejestrować kartę wchodząc w PSN w zakładkę Account Management - Ale to kwestia przyzwyczajenia chyba.
3. Jeżeli ktoś ma to polecam konto w mBank'u a jeżeli ktoś nie ma a chce mieć to polecam założyć :D
Bodajże od marca 2008 można ich kartami debetowymi (bankomatowymi) dokonywać płatności w internecie - m.in. w PSS. Wiadomo bez żadnych opłat dodatkowych i innych zobowiązań. No i oczywiście chyba najtańszy wybór na rynku :-)
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Kazuun » Pt kwi 10, 09 02:19

ja mam mieszkania 16 i nigdzie nie wpisywałem tego numeru... a działa :)
Kazuun
The End

Postprzez Brylant156 » Pt kwi 10, 09 16:36

a ja mam problem Wpisałem wszystko poprawnie i wciąz miałem informacje ze jest coś niezgodne....

Posiadam karta Lucas Bank jak ktoś posiada i Zakupił lub miał ten sam problem prosze o kontakt.

Mam tylko informacje "The card information cannot be update" ...
Brylant156
Black Viper

Postprzez ivanesca » So kwi 11, 09 19:31

Edziu kawał dobrej roboty!!!!! Kompetentny i konkretny z Ciebie facet.
Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by.
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Brylant156 » So kwi 11, 09 19:44

ivanesca napisał(a):Edziu kawał dobrej roboty!!!!! Kompetentny i konkretny z Ciebie facet.

no proste że facet :D :wav: :salute:
Brylant156
Black Viper

Postprzez Mikos_92 » Wt kwi 14, 09 12:24

Czyli teraz już mi nie jest potrzebna np angielska karta tak ?? :) W takim razie jak czytałem trzeba mieć kartę z tego kraju ci się zarejestrowałem. No ja się zarejestrowałem na Anglię właśnie i czy nie będę miał problemu zapłacić PSS ?? Jeżeli tak to proszę o odpowiedź jak mam to zrobić by to zakupić :)
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez Kazuun » Wt kwi 14, 09 13:06

<ciężko wzdycha>

Karta zarejestrowana na kraj na jakie zarejestrowane masz konto MGO jest Ci potrzebna jeśli zakupy chcesz robić poprzez zwykłe MGO Shop (stary sposób).
Do zakupów poprzez MGO PSN Wallet (nowy sposób) czyli jak by nie patrzeć poprzez PSS możesz mieć jakąkolwiek kartę, która umożliwia Ci przelanie środków na wirtualny portfel.

Clear?
Kazuun
The End

Postprzez Mikos_92 » Wt kwi 14, 09 13:20

Tak zrozumiałem ;) Dziękuje ci Kazuun widzę że nie tylko mi pomagasz ale i wielu graczom. Według mnie należy ci się pochwała na tym forum(jeżeli tutaj taki bajerek istnieje) :)
Mikos_92
Coward Duck

Postprzez AkiEvans » Śr maja 27, 09 18:35

Mam jedno pytanko...

Posiadam karte Visa w Hiszpańskim banku czy z tej karty tez moge zakupić dodatki za Polską Walute??
AkiEvans
Black Color

Postprzez box » Śr maja 27, 09 19:29

ja mam pytanko odnośnie karty rejestracyjnej ps2 ?? mam karte ale jeszcze nie zarejestrowałam na stronie jest podana strona ale nie wchodzi
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez Kazuun » Cz maja 28, 09 18:39

AkiEvans napisał(a):Mam jedno pytanko...

Posiadam karte Visa w Hiszpańskim banku czy z tej karty tez moge zakupić dodatki za Polską Walute??

Nie próbowałem samemu, ale wydaje mi się że jeśli karta działa Ci ogólnie z PSS to niezależnie na jakim PSS "pracujesz", to system przeliczy Ci samemu kasę z karty na tę na która jest na danym PSS.

Do sprawdzenia więc :)

box napisał(a):ja mam pytanko odnośnie karty rejestracyjnej ps2 ?? mam karte ale jeszcze nie zarejestrowałam na stronie jest podana strona ale nie wchodzi

Nie zrozumiałem pytania :P
Kazuun
The End

Postprzez AkiEvans » Cz maja 28, 09 21:11

Kazuun napisał(a):
AkiEvans napisał(a):Mam jedno pytanko...

Nie próbowałem samemu, ale wydaje mi się że jeśli karta działa Ci ogólnie z PSS to niezależnie na jakim PSS "pracujesz", to system przeliczy Ci samemu kasę z karty na tę na która jest na danym PSS.

Do sprawdzenia więc :)

Sprawdzę po 30 jak w końcu będę miał kasę na zrobienie własnej karty ^^
Oby sie udało...
I thx za odpisanie
AkiEvans
Black Color

Powrót do Metal Gear Online