GRY ( na blaszaka i konsole )

Moderator: GM

Postprzez Gac666 » Pt lis 27, 09 11:40

Trzeba zmienic tuż przy wyborze postaci taunt move, tak samo zmienia się też kolory.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Śr gru 02, 09 01:21

Faja napisał(a):Zacząłem wczoraj sobie grać w Street Fighter 4 na PC. Dawno styczności z tą serią nie miałem więc zacząłem od najłatwiejszego poziomu trudności. Standardrowo na początek wybrałem Ryu. Do Setha doszedłem bez problemów, ale potem już nie było kolorowo. Chyba z 8 razy wybierałem Continue hehe. Potem Ken, tutaj już było gorzej. Z Sethem sobie nie poradziłem. Trochę pograłem po sieci, trochę w wyzwania i kurna podoba mi się. Czuć ducha starych SF, nie ma oszałamiającej liczby ciosów jak w Virtua Fighter czy Tekken. Nie ma pełnego 3D. Za to jest masa miodu, a główny motyw muzyczny chodzi mi pogłowie nonstop. Gra cholernie trudna i coś czuję, że trza będzie z nią długo posiedzieć :)

Focus, custom, focus, custom .... opcjonalnie jakieś combo. Lub dash i rzut.
Tak na wysokim poziomie trudności, każdą postacią grę przechodziłem. Może z 4 kontynuację zużyłem.

Co innego dzban "legendary". Tu musisz pokonać Goukena na hardest - czyli zakończyć kilka walk poprzez SC (łatwe), nie przegrać żadnej walki (banał) i najcięższe .... zdobyć dwa perfekty - na najwyższym poziomie trudności nie takie hop siup, to jest, ale po kilku próbach, wpadnie i to.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » Śr gru 02, 09 10:30

Ja sobie na razie odpuściłem tryb Arcade i męczę się w Wyzwaniach. Coraz bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, ze niektóre combosy to tylko 'only japan'. Pojęcia nie mam jak oni se radzą na tych Arcade Stickach, skoro na klawiaturze jest ciężko. Bo jak np. trzymać tył 2 sek. a równocześnie wykonać skok w przód.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr gru 02, 09 11:08

Co innego dzban "legendary". Tu musisz pokonać Goukena na hardest - czyli zakończyć kilka walk poprzez SC (łatwe), nie przegrać żadnej walki (banał) i najcięższe .... zdobyć dwa perfekty - na najwyższym poziomie trudności nie takie hop siup, to jest, ale po kilku próbach, wpadnie i to.

Bierzesz sobie Bisona i robisz korkociąg i przechodzisz wszystkich na perfekcie :D. Miałem goukena odblokowanego dopóki mi sie save nie zwalił.

Wyzwania są hardcore, doszedłem grając na Padzie X360 do połowy gdzieś 1/3 postaci.
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Śr gru 02, 09 12:07

Gac666 napisał(a):

Bierzesz sobie Bisona i robisz korkociąg i przechodzisz wszystkich na perfekcie :D. Miałem goukena odblokowanego dopóki mi sie save nie zwalił.

Wyzwania są hardcore, doszedłem grając na Padzie X360 do połowy gdzieś 1/3 postaci.

Ja w sumie poziom Normal mam zrobiony tylko Kenem i Ryu, natomiast Hard Kenem zaliczony tylko 1 poziom, a Ryu pozstał tylko ostatni piąty.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Operator » Śr gru 02, 09 21:01

Gac666 napisał(a):Bierzesz sobie Bisona i robisz korkociąg i przechodzisz wszystkich na perfekcie :D

Spróbuję tego na GBA w najbliższym czasie...
Note: Micro ma świetnego krzyżaka jeżeli chodzi o nawalanki; przy grach pokroju Zeld, lub innych kciuk boli po kilku godzinach.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Sylvan Wielki » Cz gru 03, 09 13:38

Faja napisał(a):Ja sobie na razie odpuściłem tryb Arcade i męczę się w Wyzwaniach. Coraz bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, ze niektóre combosy to tylko 'only japan'. Pojęcia nie mam jak oni se radzą na tych Arcade Stickach, skoro na klawiaturze jest ciężko. Bo jak np. trzymać tył 2 sek. a równocześnie wykonać skok w przód.

Wszystkie są do zrobienia na padzie, a na AS jest znacznie łatwiej.
Należy wiedzieć tylko, co i gdzie buferować.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » Pt gru 04, 09 09:28

Dobra tutaj ciekawe zestawienie gier w wersji lego. Niektóre z blaszaka, niektóre konsolek. Ja tylko nie mam pewności co do numeru #10

http://www.joemonster.org/art/12920/Sta ... ersji_Lego
Faja
Big Boss

Postprzez kul » Pt gru 04, 09 09:40

Excitebike ;)
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Operator » Pn gru 21, 09 18:10

Panowie! Potrzebna mi Wasza rada!
Dziś przyszła do mnie paczka... nawet dwie. W środku pierwszej był Street Fighter Alpha 3, który działa. W drugiej przyszła, długo wyczekiwana... Zelda. Biorę do ręki GBA, wyjmuję Payback'a i wsadzam Zeldę. Ping! - Krzyczy GameBoy. Intro... Wszytko jest czerwone! Gameplay... Tylko Link i inne postacie są zielone, wszystko jest czerwone, co niestety po dłuższym wpatrywaniu się w ekran skutkuje dosyć mocnym bólem. Zmieniłem schemat kolorów. Działa. Testuję zapis... i tu zaczyna się jazda. Link łapie zgona. Wybieram "Save and Continue". Luz, menu wyboru zapisów. Jest plik, elegancko.
Reset. Ping! Menu... a zapisu nie ma. Lecę po nożyce. Przy ich pomocy rozkręcam cart'a i sprawdzam czy jest wszystko gra. Oryginał, kilka znaków od Nintendo. Bateria wygląda normalnie, nie ma żadnego wylanego elektrolitu, nic. W tamtym momencie przypomniało mi się jak to było z Castlevanią na GBA (Circle of the Moon) - po kilku miesiącach, jak wyjąłem cart'a z konsoli to gubił save'y. 20 coś godzin poszło do lasu... Po jakimś czasie (pół roku chyba) postanowiłem sprawdzić czy dalej tak jest. A tu nie, zaczęło wszystko działać normalnie etc.

(TL;DR - Zelda nie działa, zastanawia mnie to)

I teraz kieruję do Was moje zapytanie. Czy da się coś z tym zrobić? Poczekać, aż cart nabierze właściwej temperatury?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SALADYN » Pn gru 21, 09 23:09

Spróbuj przemyć styki carta jakimś środkiem np. alkoholem lub jego pochodną , sam port w konsolce też przedmuchaj powietrzem i przetrzyj czymś styki.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Wt gru 22, 09 00:12

To wygląda jak problem z niegdysiejszymi pegasusowymi cartami ; ). A dmuchanie i czyszczenie wtedy pomagało.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt gru 22, 09 00:25

twilite kid napisał(a):To wygląda jak problem z niegdysiejszymi pegasusowymi cartami ; ). A dmuchanie i czyszczenie wtedy pomagało.

Racja te stare czytniki na carty rzadko kiedy się psuły same z siebie a powodem problemów z odczytem był kurz lub rdza na stykach.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Operator » So gru 26, 09 14:23

Wspominałem już o tym, że rozkręciłem carta - styki wyglądają tak, jak gdyby cartridge'a nie wyciągano z konsoli dopóki ktoś nie przeszedł całej Zeldy. Możliwe, że to wina baterii...
Jak wrócę, to jeszcze raz sprawdzę.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gillian » Pn sty 04, 10 11:58

Ciekawostka: jakiś czas temu wyciekł Baldurs Gate w wersji PSX, która nigdy oficjalnie nie ujrzała światła dziennego.
http://www.youtube.com/watch?v=37V5BiWzwpE tu i w related można sobie zobaczyć, jak to wygląda(ło).
Ja poszperam w poszukiwaniu tych obrazów płyt, jestem szalenie ciekaw, jak to wyszło w praniu.

Ciekawe czy zobaczymy też skasowanego Fallouta, który również był robiony na pierwsze PlayStation ; ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul » Pn sty 04, 10 20:53

Jak jeszcze nie znalazles to - SLUS-01037 powinno bardzo pomoc ;)
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » Pn sty 04, 10 22:37

Znalazłem, ale dzięki ; ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Wt sty 05, 10 16:15

A samą grę też w celach poglądowych idzie dorwać gdzieś? Czy tylko wszelkiego rodzaju filmiki i screeny?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kul » Wt sty 05, 10 17:56

Idzie.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » Wt sty 05, 10 22:09

ArecaS napisał(a):A samą grę też w celach poglądowych idzie dorwać gdzieś? Czy tylko wszelkiego rodzaju filmiki i screeny?
Przecież to napisałem tam wyżej.
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole