Halus, dzieki za ten link ku....wa...
http://demotywatory.pl/1046/Double-facepalm
twilite kid napisał(a):Wcale nie jest :p.
Bedzie, ze sie Ciebie czepiam, ale nie wydaje mi sie, zebys byl jakims autorytetem w kwestii grania w sekcji rytmicznej. Trujillo to zajebisty bassman. Wszystko sie zgadza, jest groove, jest porzadne granie w sekcji, co jeszcze ma robic w kapeli metalowej? I tak najlepsze linie gra ze wszystkich bassmanow, ktorzy sie przez alkoholike przewineli, przynajmniej umie jakies interwaly wplesc we fraze, i to inne niz kwinte czysta/oktawe...
Gac666 napisał(a):Ja zaś nigdy Jasona nie lubiłem, koleś non stop kłócił się z Hetfieldem, bo chciał grać w Metallice i Voivodzie.
Ta, caly czas, nie liczac pierwszych 10 lat grania z metalika. W ogole gratuluje Wam wtyk w zespole, ja tam z nimi nigdy nie pilem i mi sie nie zwierzali kto co gdzie komu zrobil z jakiej okazji, a rozne ciekawe rzeczy z wywiadow, to maja dla mnie taka sama wartosc, jak teksty polskich gwiazd muzyki pop/rock o szukaniu nowych brzmien i w konsekwencji wywalania sekcji rytmicznej...
Gac666 napisał(a):Nowy basista jest dużo lepszy, choć nigdy nikt nie zastąpi Cliffa Burtona
Oh shit, nastepny...Ciekawe, czy jakby Burton zyl, to tez by sie wszyscy nim tak tasowali? A juz najlepsze co slyszalem, to to, ze nikt tak jak Burton nie gral...posluchajcie ludziki Johna Entwhistlea albo Geddyego Lee, porownajcie daty i dopiero potem tasujcie sie przy zwlokach Burtona.
twilite kid napisał(a):Ale przynajmniej paluchami gra.
+ madrosci Gacusia
Wez jeden i drugi kostke, i zagraj rowno osemkami groove za pomoca kostki tak, zeby wszystko co trzeba bylo wytlumione i dzwieki nie rezonowaly, potem porownajcie to z tym co i jak gra/gral Jason i dopiero oceniajcie czy byl najslabszym zawodnikiem ze wzgledu na gre kostka. Jak sie o czyms nie ma pojecia, to glupio gadac, bo sie na idiote wychodzi...
Gac666 napisał(a):No coś ty... Creeping Death, Harvester of Sorrow, czy Of Wolf And Man tylko w oryginale brzmią zajebiście.
A Wielkanoc lepsza od Bozego Narodzenia...
twilite kid napisał(a):Trujillo to jakiś pajac, macha tymi warkoczami jak idiota, a do twórczości zespołu nic ciekawego nie wniósł (dwie marne płyty).
Ja tam myslalem, ze Metalika, to zespol a nie solowy projekt Roberta, no ale teraz ju wiem dzieki komu takie fajne dwa krazki wydali. Hm, znowu brzmi to jak gadanie o wyzszosci jednych swiat nad drugimi. Tak czy srak, moze i pajac, ma imidz, ma charyzme na scenie, ktorej Ty miec nie bedziesz mial nigdy, i ludzi, ktorzy go podziwiaja liczonych w tysiacach. Imponujace osiagniecia jak na jakiegos pajaca wzgledem Ciebie, ktory pajacem nie jestes. Cos tu sie nie zgadza jak na moj gust...
solidus grabczas napisał(a):Mi akurat St Anger bardzo się podobał, zacząłem słuchać metallici od tego krążka akurat co prawda ale dalej mi się podoba. Po tym jak obejrzałem Some Kind of Monster nabrałem jeszcze innego spojrzenia na ten album ale nie będę spoilerował, polecam obejrzeć film samemu.
No mi tez sie podobal, swietna koncepcja na album im przyswiecala. A, ze ludzie zaczeli mowic, ze ludzie, ktorzy zrewolucjonizowali granie nie umieja grac 'szybko', 'ostro' i 'ciezko', to juz swiadczy tylko o ich inteligencji. Ze co, skill im wyparowal z palcow a wiedza ze lba? To czemu grali stare numery na trasach? Uwielbiam taki brak konsekwencji w napier...aniu bezjajecznymi teoriami.
solidus grabczas napisał(a):Co do sytuacji Jasona, nie dziwię się mu że odszedł bo chciał się rozwijać, a że akurat trafił na moment gdzie zespół miał kryzys to co poradzicie.
Tez z nimi chlales? Fajnie macie....
solidus grabczas napisał(a):A że sam palcuje to jakoś na mnie wpływ wywarł(Ustawienie mojego paska przy Baśce).
Tak? I jak dosiegasz do 10 progu nie mowiac o dalszych? Czy moze jestes z tych co im wystarczy pierwsze 5 na E i A?
solidus grabczas napisał(a):Cliffa nikt nie zastąpi, to wiemy wszyscy. Ale cytując Boba Rocka "Metallica już chyba nigdy nie znajdzie Basisty na stałe odkąd Cliff zginął".
Nosz kur.... nastepny...
Faja napisał(a):Newsted był bardzo dobrym basistą, o wiele lepszym niż ta małpa nowa
Idzcie Wy ludzie na AM albo chociaz do PSM IIst nauczac, deficyt wykladowcow w klasie gitary basowej jest w zasadzie chyba wszedzie poza 'katowicami', wytrzepiecie niezly szmalceson z takimi madrosciami we lbie zamiast charytatywnie tutaj pieprzyc od rzecz... dzielic sie wiedza na forum.
Faja napisał(a):Sęk w tym, że na pierwszej płycie na której grał czyli "And Justice For All" był całkowicie wyciszony.
To ciekawe, bo na moich budzetowych Sennheiserach slychac bardzo dobrze, mimo, ze pasma z przesteru i podbitego dolu w preampie na siebie nachodza.
Faja napisał(a):Z całej tej wielkiej czwórki, co odwiedzi nasz kraj w czerwcu Metallica wypada najgorzej.
Moze i tak, ale to pewnie dlatego, ze za bardzo po swoich koncepcjach robia plyty. No tak czy srak, chociaz metalika nie jezdzi po konkurencji tak jak Ajan czy Krol...
Askel napisał(a):Metallica to ogólnie trudny zespół dla basistów. Ich w zasadzie niemal nie słychać.
Slychac, slychac, szczegolnie Roberta, przez to, ze gra na przesterze z podbitym srodkiem. Poza tym, po co ma ich byc slychac? Masz uszy, masz progresje akordow, uloz sobie sam groove kolego basisto, pryma do akordu + interwaly ze skali durowej starcza zeby zagrac cos co da wieksza radoche niz bezmyslne klepanie tego co na ultimate-guitar.com lezy.
Bizon napisał(a):Co jeszcze do Jasona - posłuchajcie sobie utworów z "Justice" ze wzmocnionym basem (na YT się to znajdzie). Co z tego, że w większości powiela partie Jamesa - to brzmienie! Ahh... Jakby ktoś tą płytę wydał drugi raz...
Bas w takich zespolach to troche nieporozumienie, bo w sekcji gra gitara i wychodzi z tego szopka w stylu 3 gitar z Iron Maiden tudziez 3 gitar w IRZE. Co nie zmienia faktu, ze groove na niskich czestotliwosciach to cos lepszego niz ten sam groove, zwany potocznie riffem... zagrany na gitarze. Niskie czestotliwosci bujaja, wysokie wzbudzaja chec spiewania, to pierwsze jest raczej bardziej porzadane, chyba, ze ktos w chorze sie udziela...